ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σοβαρός και στην… προπόνηση ο Ολυμπιακός

Με σοβαρότητα και συγκέντρωση, ο Ολυμπιακός έκανε μία καλή… προπόνηση ενόψει Νταρουσάφακα, συντρίβοντας 84-52 το Λαύριο και φτάνοντας στο 19-1 στην Α1.

 

Μία πολύ καλή προπόνηση ενόψει Νταρουσάφακα έκανε ο Ολυμπιακός. 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν Σπανούλη-Παπανικολάου, αλλά η σοβαρότητά τους απέναντι στο Λαύριο τους οδήγησε σε μία πολύ άνετη νίκη με 84-52 και παράλληλα στο 19-1 στην Α1. 

Τρομερή όρεξη και από τους δώδεκα που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να ολοκληρώνουν το ματς, έχοντας μαζέψει συνολικά 53 ριμπάουντ (19-34)! 

Σκόραραν όλοι οι «ερυθρόλευκοι», με τον Μάντζαρη να ήταν πρώτος σκόρερ με 12 πόντους, τους Λοτζέσκι-Παπαπέτρου να προσθέτουν από 10, ενώ αρκετή ενέργεια έδωσε ο Γιανγκ, ο οποίος σημείωσε μόλις 2 πόντους, αλλά είχε και 10 «σκουπίδια». Το ματς Κυρίαρχος με το… καλημέρα ήταν ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, καθώς με τη μεγάλη όρεξη που είχε σε άμυνα και επίθεση (με Μπιρτς, Πρίντεζη, Λοτζέσκι, Γκριν και Μάντζαρη), πήρε από πολύ νωρίς ένα διψήφιο προβάδισμα (14-4). 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και μάλιστα παρά τις συνεχόμενες αλλαγές στην πεντάδα. Ύστερα από αμυντικό ριμπάουντ, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεχαν στο ανοικτό γήπεδο και με τα απανωτά εύκολα καλάθια, εκτόξευσαν την υπέρ τους διαφορά στο +19 (25-6), με τις δύο βολές του Χάμιλτον στο τέλος να διαμορφώνουν το 25-8. 

Χωρίς να πιάσει τον ίδιο γρήγορο ρυθμό και παίζοντας με τη… δεύτερη πεντάδα (Μιλουτίνοφ, Αγραβάνη, Παπαπέτρου, Γουότερς και Αθηναίου), ο Ολυμπιακός συντηρούσε το διψήφιο προβάδισμά του (35-16) και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το Λαύριο να… κρατιέται χάρη στα καλάθια των Έβανς και Μπολντς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έβαλαν στην… εξίσωση και τα επιθετικά ριμπάουντ και αφού τα αξιοποιούσαν σωστά, διατηρούνταν δίχως… κόπο στο +17 (42-25). 

Αλλά, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με την πρώτη περίοδο και έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο 44-29. Ο Ολυμπιακός μπήκε με την αρχική του πεντάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το Λαύριο έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο τρίλεπτο. Παίζοντας ελεύθερα και με πρωταγωνιστή τον Γκρέι, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 9-0, ρίχνοντας τη διαφορά στους έξι πόντους (44-38). 

Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν. Αρχικά, τα καλάθια του Λοτζέσκι τους «αφύπνισαν» και με την περιφέρεια στη συνέχεια να παίρνει… φωτιά, η διαφορά εκτοξεύθηκε ξανά στο +17 (58-41), με… συνοπτικές διαδικασίες. 

Η αντίδραση της ομάδας του Σερέλη ήταν μία βολή από τον Μπολντς, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να συνεχίζουν το… βιολί τους από το τρίποντο και να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +23 (65-42). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξακολουθούσε να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και στην τέταρτη περίοδο, με την απόσταση των δύο ομάδων όχι μόνο να μην αλλάζει, αλλά να διευρύνεται κι άλλο (73-44). Τα εναπομείναντα λεπτά της… τυπικής διαδικασίας δεν πρόσφεραν άλλες συγκινήσεις και έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν στη νίκη με το τελικό 84-52. 

Τα δεκάλεπτα: 25-8, 44-29, 65-42, 84-52 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 12 (4), Λοτζέσκι 10, Γιανγκ 2 (10ριμπ.), Τολιόπουλος 2, Παπαπέτρου 10 (2), Γουότερς 6, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 8, Αθηναίου 4. 

Λαύριο (Σερέλης): Πάντερ 10 (1), Έβανς 12, Γκρέι 12 (3), Περράκης 4, Νίξον 4, Χάμιλτον 2, Τσίρος 1, Στεφανίδης, Αθανασούλας 2, Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 3, Γιαννακόπουλος.

 

Πηγή:sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α1: Τελευταία Ενημέρωση