ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τελικός» αιωνίων για πρωτιά

24sports team

info@24sports.com.cy

Αναμετρώνται για τρίτη φορά μέσα στον Ιανουάριο και πέμπτη συνολικά τη φετινή περίοδο, αλλά ίσως θα πρέπει να περιμένουμε άλλες τόσες (και βάλε) μονομαχίες τους. Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε (21:00, Novasports 2) για τη 15η αγωνιστική και αυτό που σε μεγάλο βαθμό κρίνεται απόψε είναι το πλεονέκτημα έδρας.

 

 Tα δεδομένα για την πρωτιά

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 88-63 στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ και με νίκη θα αυξήσουν σε δύο βαθμούς τη διαφορά από τους «πράσινους», που θα χρειαστούν στις εναπομείνασες έντεκα αγωνιστικές τρεις παραπάνω νίκες από τον μεγάλο τους αντίπαλο για να τερματίσουν πρώτοι. Ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη, ει δυνατόν (κι όσο δύσκολο κι αν φαντάζει) με 25+ πόντους, ώστε να περάσει πρώτος και στην ισοβαθμία. Με απλή νίκη, δηλαδή με διαφορά κάτω από αυτή της ήττας στο ΣΕΦ, η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο θα κριθεί στις αγωνιστικές που απομένουν, με τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος με το απόλυτο και τον Παναθηναϊκό να ελπίζει σε στραβοπάτημα των πρωταθλητών.

Μια ματιά στο πρόγραμμα των δύο ομάδων ως το τέλος της κανονικής περιόδου έχει την αξία του…
Παναθηναϊκός: Κόροιβος (εκτός), Κύμη (εκτός), Δόξα Λευκάδας (εντός), Κολοσσός (εκτός), Άρης (εντός), Απόλλων Πάτρας (εκτός), Λαύριο (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Τρίκαλα (εντός), Ρέθυμνο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός).
Ολυμπιακός: Δόξα Λευκάδας (εντός), Κολοσσός (εκτός), Άρης (εντός), Απόλλων Πάτρας (εκτός), Λαύριο (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Τρίκαλα (εντός), Ρέθυμνο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Προμηθέας Πατρών (εκτός), Κύμη (εντός).

Με κόσμο για το… μομέντουμ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ολοκλήρωσε δίχως προβλήματα την προετοιμασία του και στόχος του είναι να «χτίσει» πάνω στη νίκη του στο ΣΕΦ πριν από δύο εβδομάδες. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Τζέιμς Γκιστ, καθώς και στον Ντιμίτρις Νίκολς, που είναι εκτός ρόστερ για τις εγχώριες διοργανώσεις. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται πολύς κόσμος, με τη διάθεση των εισιτηρίων να είναι αρκετά έντονη τις προηγούμενες μέρες.

«Βουνό» τα προβλήματα

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με καλή ψυχολογία μετά τις τρεις σερί νίκες του εκεί, αλλά και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Οι Γιώργος Πρίντεζης (μυϊκός σπασμός στη μέση), Βαγγέλης Μάντζαρης (αιμάτωμα), Ματ Λοτζέσκι (μυϊκός σπασμός στους προσαγωγούς) και Πάτρικ Γιανγκ (ενοχλήσεις στο γόνατο) έμειναν χθες εκτός προπόνησης και είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμοι, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ των δύο Ελλήνων.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Πηλοΐδης και Ψαριανός.

Πράσινη παράδοση, που… γυρίζει

Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος μετρά 49 νίκες έναντι 12 του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από τη σεζόν 1992/93). Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν βρει τρόπο να περνούν από το άλλοτε… στοιχειωμένο γι’ αυτούς ΟΑΚΑ μετρώντας τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες επισκέψεις τους, τις τρεις εξ αυτών σε τελικούς της Α1.

Οι δύο ομάδες συγκρούονται για όγδοη φορά την τελευταία 25ετία τον Ιανουάριο, τρεις από αυτές στο ΟΑΚΑ και τέσσερις στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 4-3. Αναλυτικά:
23/01/1993: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 69-56
19/01/1997: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 62-55
14/01/2001: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 86-78
06/01/2002: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 52-62
12/01/2011: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 61-65
20/01/2014: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-48
25/01/2016: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 80-66


www.sport-fm.gr

 

 

Α1: Τελευταία Ενημέρωση