ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραδόθηκε νωρίς στην Πόλη

Η ΑΕΚ πλήρωσε το εφιαλτικό της ξεκίνημα και τη γνωστή αδυναμία στο «5» γνωρίζοντας την ήττα 82-68 από την Μπεσίκτας στην Πόλη και αποχαιρετώντας την πρωτιά στον 5ο όμιλο του Champions League. 

Το τραγικό ξεκίνημα της ΑΕΚ την καταδίκασε σε ήττα 82-68 από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και ουσιαστικά την έθεσε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου. Η «Ένωση» βρέθηκε να χάνει με 32-11 στις αρχές της δεύτερης περιόδου και παρά τη βελτιωμένη εικόνα της στη συνέχεια δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα που «ζευγάρωσε» τις νίκες απέναντί της, μετά και από εκείνη στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ. 

Εμφανές ξανά το πρόβλημα στο «5», με τον Μαυροειδή να σφίγγει τα δόντια παρά το πρόβλημά του στο γόνατο και τον Φόλκερ πάλι ανεπαρκή και με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Έλλειψε το μακρινό σουτ (7/27 τρίποντα), απόντος και του Βασιλειάδη, κι έτσι πήγαν στράφι τα 16 επιθετικά ριμπάουντ. Κορυφαίος ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. 

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η πρώτη θέση είναι πλέον πρακτικά ανέφικτος στόχος, ενώ η δεύτερη (που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην αποφυγή του πρώτου αγώνα νοκ άουτ) δυσκολεύει, καθώς η ΑΕΚ ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με την Παρτιζάν και υπολείπεται μίας νίκης της Λούντβιγκσμπουργκ. Επόμενο ματς για την «Ένωση» είναι πλέον στις 4 Ιανουαρίου στη Σαρδηνία κόντρα στη Σάσαρι. 

Το ματς 

Ούκιτς, Ντίξον, Λαρεντζάκης, Γουίλιαμς και Φόλκερ άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ, που από δικά της λάθη βρέθηκε νωρίς να κυνηγά (10-2). Η είσοδος του Ιβάνοβιτς βελτίωσε την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» που μάζεψαν τη διαφορά (12-9), αλλά αυτό αποδείχτηκε προσωρινό φαινόμενο. Η Μπεσίκτας είχε φέρει το ματς στο δικό της ρυθμό και με σερί 11-0 ξέφυγε 23-9 έχοντας τον Κλαρκ σε οργιώδη κατάσταση. Το τάιμ άουτ του Ζντοβτς δεν άλλαξε τίποτα και ο εφιάλτης συνεχίστηκε για την «Ένωση» που στην αρχή της δεύτερης περιόδου βρέθηκε πίσω 32-11! Το πρώτο καλάθι της ΑΕΚ μετά από οκτώ αγωνιστικά λεπτά δια χειρός Μιλόσεβιτς έδωσε μια μικρή ώθηση που έφερε ένα 7-0 (34-20), αλλά όσο δεν υπήρχε σκορ κοντά στο καλάθι και τα ποσοστά των τριπόντων παρέμεναν αποκαρδιωτικά (1/13), οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κεφαλαιοποιήσουν τα έντεκα επιθετικά τους ριμπάουντ. Κι αυτό μεταφράστηκε στο 42-27 του πρώτου ημιχρόνου. 

Η ΑΕΚ βελτίωσε την αποτελεσματικότητα της άμυνάς της και παρότι έχασε πολλά ριμπάουντ στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου πλησίασε στους δώδεκα (46-34) και λίγο αργότερα με τρίποντο του Σάκοτα στους έντεκα (50-39). Ο Στρόμπερι με τρίποντα έκοβε τη φόρα της «Ένωσης» κάθε φορά που προσπαθούσε να πλησιάσει περισσότερο και το 57-41 στο τέλος της περιόδου κατέστησε το έργο των «κιτρινόμαυρων» για ανατροπή σχεδόν αδύνατο. Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη, αφού παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ζντοβτς, η διαφορά παρέμενε σταθερά σε διψήφια τιμή (64-51). Το τρίτο τρίποντο του Στρόμπερι στα πέντε λεπτά πριν το τέλος ουσιαστικά απομάκρυνε κάθε κίνδυνο για τους Τούρκους (69-51), ενώ αφότου ο Ντίξον μείωσε στους οκτώ (71-63) ο Τόμπσον έγραψε τον οριστικό επίλογο στο ματς. 


Δεκάλεπτα:
 28-11, 42-27, 57-41, 82-68 

Μπεσίκτας (Σαρίτσα): Γκιουλέρ 4, Κλαρκ 13, Εντγκέ 1, Βεϊσέλογλου, Στίματς 16 (7 ριμπ.), Τόμπσον 17 (4 ασίστ), Ρολ 5 (9 ασίστ), Σανλί 7, Στρόμπερι 11, Γουίμς 8. 

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 11 (4 ασίστ), Σάκοτα 11, Μιλόσεβιτς 15 (13 ριμπ.), Ντίξον 10, Λαρεντζάκης 2, Φόλκερ 3, Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 5 (4 ριμπ.), Γουίλιαμς 3. 

www.sport-fm.gr

Α1: Τελευταία Ενημέρωση