ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρίντεζης: «Περίμενα την ασίστ του Μπίλη»

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά κι έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από το ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως εξήγησε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο υπαρχηγός των «ερυθρολεύκων» έβαλε το νικητήριο καλάθι στο ντέρμπι «αιωνίων» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ύστερα από ασίστ του Βασίλη Σπανούλη, και με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) και το Πρακτορείο Sport παραδέχθηκε πως περίμενε να του έρθει η μπάλα. Πρόσθεσε, επίσης, πως θα μπορούσαν να είχαν φθάσει με μεγαλύτερη άνεση στη νίκη, την οποία κρατούν και κοιτούν μπροστά, με στόχο την περαιτέρω βελτίωσή τους. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για το εάν έχει αλλάξει η ψυχολογία τους, καθώς μετά τις διαδοχικές ήττες τους έχουν σερί 3-0: «Δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει η ψυχολογία μας, αλλά κανείς στην ομάδα δεν το βλέπει ως τρίτη συνεχόμενη νίκη. Όλοι το βλέπουμε ως μια πολύ σημαντική νίκη στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκας. Έτσι πρέπει να το δούμε! Παίξαμε καλά, μπορούσαμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Δεν νομίζω πως είναι σωστό να μιλάμε για παραδόσεις, καθώς έχουμε πολλά παιχνίδια να παίξουμε ακόμα και πολλά μπορεί να συμβούν».

Για τους αυτοματισμούς, την ενέργεια και την καλή κυκλοφορία της μπάλας στο ΟΑΚΑ: «Ήμασταν πάρα πολύ διαβασμένοι και είχαμε προετοιμάσει το παιχνίδι αρκετά καλά. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό όταν παίζουμε με μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που μπορεί να τρέξει, να σου κάνει τη ζημιά μέσα σε δύο λεπτά και να σου αλλάξει όλο το momentum και ειδικά μέσα στο γήπεδό της, εμείς να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Παρ’ όλο που χάσαμε ένα αβαντάζ δέκα πόντων, καταφέραμε στα τελευταία λεπτά -αν και ήμασταν τέσσερις πόντους πίσω- να διαβάσουμε σωστά, να βάλουμε την μπάλα μέσα και να κάνουμε κάποια έξυπνα φάουλ. Συγκεκριμένα, κάναμε μια επιλογή με ένα φάουλ στον Καλάθη, το οποίο μας βγήκε και καταφέραμε και νικήσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο παιχνίδι, επιστρέφοντας από το -10: «Δεν παίζουμε με μια τυχαία ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ βελτιωμένος. Παρ’ όλο που είχε την απουσία του Γκιστ… συσπειρώθηκαν και ο Αντώνης (σ.σ. Φώτσης) κάλυψε επάξια το κενό του. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις μέσα στο ΟΑΚΑ και με διαφορά. Σίγουρα, πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε πιο εύκολα, σίγουρα είχαμε κενά διαστήματα και θα μπορούσαμε να είμαστε πιο διαβασμένοι, αλλά δεν είναι εύκολο. Αφού καταφέραμε και νικήσαμε, έστω και στο τέλος, κρατάμε τη νίκη, αλλά κρατάμε και το ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα».

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν, από την τεχνική ηγεσία, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, και κυρίως το φάουλ του Κώστα Παπανικολάου στο Νικ Καλάθη: «Όλα αυτά είναι σχετικά και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Σωστά κάναμε το φάουλ. Εάν χάναμε, θα λέγαμε κάναμε λάθος. Οπότε ήταν μια έξυπνη επιλογή του προπονητή. Το ένστικτο μετρά πάρα πολύ σε τέτοιες καταστάσεις, είτε είσαι παίκτης είτε είσαι προπονητής. Δικαιώθηκε και ο Σφαιρόπουλος και η ομάδα. Σίγουρα… κανείς δεν μπορεί να πει εάν είναι σωστή ή λάθος η επιλογή, γιατί οι απόψεις διαφέρουν. Κάποιοι προπονητές μπορεί να πουν ότι είναι σωστό, κάποιοι προπονητές μπορεί να πουν ότι είναι λάθος. Είναι πολύ θετικό ότι δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος».

Για το «καυτό» ΟΑΚΑ: «Όπως είπα και πριν, αντιδράσαμε σε μια δύσκολη έδρα. Είναι αλήθεια ότι δεν το έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές στο ΟΑΚΑ. Μακάρι να είναι η αρχή και να καταφέρουμε να το κάνουμε κι άλλες φορές. Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα και όταν σου παίρνει αβαντάζ τεσσάρων πόντων, δύο λεπτά πριν από το τέλος, είναι δύσκολο μετά να καταφέρεις να το ανατρέψεις».

Για το εάν περίμενε πως θα γίνει αποδέκτης της μπάλας στην τελευταία επίθεση: «Πάντα είμαι έτοιμος στα τελευταία δευτερόλεπτα, ειδικά όταν έχει την μπάλα ο Μπίλης, νομίζω όλη η ομάδα. Όταν βρίσκεσαι στο παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα και τελειώνει ο χρόνος πρέπει να είσαι έτοιμος γιατί μπορεί να σου έρθει η μπάλα… ξαφνικά. Ναι, το περίμενα!».

Α1: Τελευταία Ενημέρωση

X
X