ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πόποβιτς ο «εκλεκτός» του Πασκουάλ

Στον Μάρκο Πόποβιτς έχει καταλήξει ο Τσάβι Πασκουάλ για τη θέση του αναπληρωματικού στον «άσο»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Superfoods έχει ξεχωρίσει τον Κροάτη (1,85μ.) και μάλιστα, το «τριφύλλι» φέρεται να βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τη Φουενλαμπράδα, προκειμένου να «σπάσει» το συμβόλαιό του παίκτη και ο 34χρονος να ντυθεί άμεσα στα πράσινα.

Ο Πόποβιτς αγωνίζεται την τελευταία διετία στη Liga Endesa, επιστρέφοντας στην Ισπανία μετά τη σεζόν 2003-2004, όταν και αγωνίστηκε στη Βαλένθια. Έχει περάσει, επίσης, από Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Εφές Πίλσεν, Ζαλγκίρις Κάουνας (δύο φορές), Ούνικς Καζάν και Χίμκι, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στη Ζαντάρ.

Είναι ένας βραχύσωμος γκαρντ, με καλό περιφερειακό σουτ και μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, ενώ έχει πανηγυρίσει δύο φορές την κατάκτηση του EuroCup με την Ούνικς και τη Χίμκι, στις οποίες ήταν βασικότατος. Είναι, φυσικά, κοινοτικός (άρα μπορεί να αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα) και ο Πασκουάλ θεωρεί πως πρόκειται για μία πολύ καλή λύση στη θέση του πόιντ γκαρντ, πίσω από τον Νικ Καλάθη.

Στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα έχει κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, με 38% ποσοστό στα τρίποντα και 2,8 ασίστ, ενώ στο EuroCup έχει 14,4 πόντους, με 39,5% στα τρίποντα και 4,1 ασίστ. Στην τελευταία διοργάνωση, δε, φέτος, έχει, σε τέσσερα ματς, 18,7 πόντους, με 40% στα δίποντα, 47,4% στα τρίποντα, 95,5% στις βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 ασίστ ανά παιχνίδι! Διόλου άσχημα στατιστικά δηλαδή…

Το συμβόλαιό του με τη Φουενλαμπράδα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και οι «πράσινοι», όπως προείπαμε, κάνουν προσπάθειες να λύσουν το συμβόλαιο του Πόποβιτς και ο Κροάτης να έρθει στην Αθήνα.

sport-fm.gr

Α1: Τελευταία Ενημέρωση