ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέος και ωραίος ο Παναθηναϊκός

Με το πόδι... στο γκάζι και τους νεοαποκτηθέντες να κάνουν άμεσα αισθητή την παρουσία τους, ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (78-68), στην πρώτη ημέρα του "Diamonds Are Forever".
Η ποιότητα του Παναθηναϊκού -σε σχέση με πέρσι- έχει ανέβει. Κατακόρυφα. Ακόμη περισσότερο όμως, έχουν ανέβει τα επίπεδα ενέργειας των "πρασίνων" στο παρκέ. Με διάθεση για... run n' gun, τρέξιμο, πίεση στην άμυνα και μάχη μέχρι τελικής πτώσης, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη κυριάρχησαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (78-68), στην πρώτη ημέρα του "Diamonds Are Forever".

Όσο για τον κορυφαίο; Θα μπορούσε να είναι ο Μάικς Τζέιμς, που είναι πιο γρήγορος από τη σκιά του, θα μπορούσε να είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, που δίχως να το καταλάβει κάποιος τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, θα μπορούσε να είναι ο Ντιμίτρις Νίκολς που κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά.

Εν πάσει περιπτώσει, η ουσία είναι πως απόψε ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ θετικά δείγματα γραφής, κυρίως γιατί έδειξε πως ό,τι κι αν γίνει μέσα στη χρονιά, η βάση του για να πετύχει θα είναι η άμυνα και η ενέργεια στο παρκέ.

Ο αγώνας
Οι τέσσερις από τους πέντε πρώτους που επέλεξε ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ίδιοι (Νικ Καλάθης, Τζέιμς Φελντέιν, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τζέιμς Γκιστ) με πέρσι, με τον Κρις Σίνγκλετον να είναι ο μοναδικός... νεοαποκτηθείς που μπήκε στη βασική πεντάδα. Κάτι που επέτρεψε στο "τριφύλλι" να έχει καλές συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση, συν τη δεδομένη διάθεση για... ωραία πράγματα στην επίθεση.

Οι "πράσινοι" έδειξαν ευθύς εξαρχής την πρόθεσή τους να "τρέξουν" το γήπεδο, κάτι που αποτυπώθηκε στην πρόθεση των κοντών να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για αιφνιδιασμό, μετά από κάθε αμυντικό ριμπάουντ. Κι όταν δεν μπορούσαν να το πετύχουν, "ακουμπούσαν" την μπάλα κοντά στο καλάθι, θέλοντας να εκμεταλλευτούν κάθε miss match.

Το +10 (26-16) του α' δεκαλέπτου ήταν το αποτέλεσμα της ταχύτητας σε άμυνα και επίθεση, συν τη δράση των Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον, που κυριαρχούσαν στο παρκέ. Οι δυο τους πήραν πολύ... κοινό χρόνο στο παρκέ, δείγμα του τι σκέφτεται ο Αργύρης Πεδουλάκης, με τους περιφερειακούς να προσθέτουν τις απαραίτητες "πινελιές".

Κι όταν έφτασε ένα διάστημα όπου η μπάλα δεν έβρισκε τον στόχο, τη λύση έδωσαν δύο "κοντοί". Ο Νικ Καλάθης κι ο Μάικ Τζέιμς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ανέβασαν κατακόρυφα τα επίπεδα έντασης στην άμυνα και με συνεχόμενα κλεψίματα, οδήγησαν το παιχνίδι σε πιο γρήγορο ρυθμό. Κάτι που είναι σαφές ότι φέτος θα επιδιώκει ο Παναθηναϊκός.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το +15 (47-32) του ημιχρόνου, με τον επιθετικό πλουραλισμό να είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Παρεμπιπτόντως, κρατήστε στα υπόψιν το γεγονός πως οι "πράσινοι" παρουσίασαν στο παρκέ σχήματα κάθε... λογικής. Από δύο "άσους" μαζί (Μάικ Τζέιμς - Νικ Καλάθη), μέχρι τον Νίκο Παππά μόνο του στο "1" και τους Κέι Σι Ρίβερς - Ντιμίτρις Νίκολος να είναι το δίδυμο στο "2" και το "3".

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει και να περιορίσει τη δημιουργία του "τριφυλλιού". Μπορεί βέβαια η ομάδα του Έρεζ Εντελστάιν να μην ήταν η επιτομή της ομαδικότητας, εν τούτοις προσπαθούσε να "ροκανίσει" τη διαφορά.

Δεν το κατάφερε πάντως στον επιθυμητό βαθμό, αφού οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκαναν ό,το περνούσε από το χέρι τους για να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας (63-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας, αφού οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανήμποροι να βάλουν (πολύ) δύσκολα στο "τριφύλλι". Προσπάθησαν να μειώσουν σε μονοψήφια επίπεδα, οι ψηλοί της είχαν αναλάβει δράση, αλλά απέναντί τους έβρισκαν ένα σύνολο που δεν επρόκειτο να δώσει δικαιώματα.

Εξ ου το τελικό +10 (78-68), από το οποίο ξεχώρισαν οι Γιάννης Μπουρούσης, Μάικ Τζέιμς, Ντιμίτρις Νίκολς, Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ και Νίκος Παππάς.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-32, 63-50, 78-68.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγλετον 9, Ρίβερς, Τζέιμς 13, Μποχωρίδης 1, Καλάθης Π., Φώτσης 3, Παππάς 11, Φελντέιν, Γκιστ 12, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13, Καλάθης Ν. 7.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Έντελσταϊν): Ραντ 14, Σίλεϊ 6, Σμιθ, Γιβζόρι, Μέκελ 4, Πνίνι 13, Σεγκέφ, Οχαγιόν 7, Ουίμς 3, Αλεξάντερ, Άιβερσον 4, Τσίρμπες 15.

Α1: Τελευταία Ενημέρωση