ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτοί οι Καβαλίερς μπορούν την ανατροπή!

Ο ΛεΜπρον έκανε τριπλ-νταμπλ και ο Αϊριβνγκ πέτυχε 40 πόντους. Έτσι οι Καβς νίκησαν 137-116 τους Γουόριορς με μια εμφάνιση που αποδεικνύει ότι είναι ικανοί να κάνουν και την μεγάλη ανατροπή! 

Δεν έχει γίνει ποτέ. Όποια ομάδα προηγήθηκε 3-0 σε σειρά αγώνων των πλέι-οφ του ΝΒΑ αναδείχθηκε και νικήτρια. Ωστόσο, οι Καβς που εμφανίστηκαν χθες στο παρκέ στον 4ο τελικό του ΝΒΑ μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Μπορούν μέχρι και την ανατροπή. 

«Χαλάρωσαν οι Γουόριορς», θα πείτε. Και χαλαροί να μην ήταν (εάν αποδεχθούμε για την ευκολία της... συζήτησης πως ήταν) με τους ΛεΜπρον Τζέιμς και Κάιρι Αϊρβινγκ σε αυτή την κατάσταση, τότε θα ήταν ικανοί να πάρουν την νίκη. Όπως και έκαναν. 

Το τελικό σκορ του 4ου τελικού ήταν 137-116 με τους πρωταθλητές να παίζουν ως μια ομάδα που θέλει τον τίτλο. 

Ο ΛεΜπρον έκανε τριπλ-νταμπλ. Σταμάτησε στους 31 πόντους, με 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής, πετυχαίνοντας το 9ο τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του σε τελικούς ξεπερνώντας τον Μάτζικ Τζόνσον. 

Ο Αϊρβινγκ πέτυχε 40 πόντους με 7/12 τρίποντα και είχε 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ αγωνιζόμενός σε όλο το ματς! Ο Σμιθ είχε 15 πόντους και 5 ρμπάουντ και ο Λαβ 23 πόντους με 6/8 τρίποντα. 

Από την άλλη πλευρά ο μόνος που έδειχνε να παλεύει ήταν ο Ντουράντ. Πέτυχε 35 πόντους με 4 ασίστ, την στιγμή που ο Κάρι είχε 13 πόντους με 4/13 δίποντα και ο Τόμσον 13 πόντους με 4/10 τρίποντα. Ο Γκρίν προσπάθησε με 16 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα αλλά οι Γουόριορς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα απέναντι στους αποφασισμένους να πάρουν τη νίκη Καβς. 

Από την πρώτη στιγμή οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα επιθετικό ρεσιτάλ. Οι Καβς προηγήθηκαν με 24-6 με τους Σμιθ και Λαβ να πετυχαίνουν από δύο τρίποντα. Οι Γουόριορς αντέδρασαν με ένα σερί 19-7, και μείωσαν προσωρινά στους έξι (31-25). Ωστόσο, και πάλι οι Καβς αύξησαν τη διαφορά, στους 16 και έκλεισαν το πρώτο 12λεπτό με 49 πόντους έναντι 33 των Γουόριορς. Οι 49 πόντοι της πρώτης περιόδου ήταν και ρεκόρ(!) στην ιστορία του ΝΒΑ. Άλλο ένα ρεκόρ ακολούθησε και στο ημίχρονο για τους Καβς, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με 86-68. 

Στην τρίτη περίοδο, ο ρυθμός του αγώνα δεν χάλασε από την κοκορομαχία που είχαν οι ΛεΜπρον – Ντουραντ, ούτε από τον Γκριν ο οποίος χρεώθηκε με τεχνική ποινή και τα όσα ακολούθησαν όταν τον είδαν να μην φεύγει από το παρκέ καθώς τελικά οι διαιτητές έκαναν γνωστό ότι η πρώτη ποινή είχε χρεωθεί στον προπονητή. Ούτε χάλασε από την ένταση μεταξύ του Πατσούλια και ενός θεατή! 

Στην τελευταία περίοδο παίχθηκε περισσότερο μπάσκετ! Οι Γουόριορς προσπάθησαν να μειώσουν αλλά το ξέσπασμα του Αϊρβινγκ έκανε το 120-104 περίπου οκτώ λεπτά πριν το τέλος και ουσιαστικά τελείωσε το ματς. 

Το τελικό σκορ έδωσε ελπίδες στους Καβς για ανατροπή. Θα τα καταφέρουν; Απάντηση τα ξημερώματα της Τρίτης στο Οκλαντ. 

 

Πηγή:sport-fm.gr

NBA: Τελευταία Ενημέρωση