ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα πλει οφ οι ''μορμόνοι''

Η ομάδα της Γιούτα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα φετινά πλει οφ του ΝΒΑ.

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Τζαζ είχαν μπει στην καλύτερη οκτάδα της δυτικής περιφέρειας για τελευταία φορά. Την σεζόν 11-12 η άλλωτε ομάδα του Τάιρον Κόμπριν είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από τους Σπέρς με 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια την χρονιά όπου οι Μαιάμι Χίτ κέρδισαν το δαχτυλίδι.

Φέτος το συγκρότημα του Κουίν Σνάιντερ όχι απλά θα βρεθεί στην postseason αλλά διατηρεί στα χέρια της και το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας καθώς βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι Κλίπερς είναι μια θέση πιο κάτω με ρεκόρ 44-31 με δύο περισσότερες ήττες από τους ''μορμόνους''.

Η Γιούτα ξεχωρίζει για την αμυντική της πειθαρχεία καθώς είναι η ομάδα που δέχεται τους λιγότερους πόντους από κάθε άλλη(96.7). Από την άλλη δεν φυμίζεται και τόσο για την καλύτερη επίθεση καθώς πετυχαίνει μόλις 100.3 πόντους μέσο όρο και αποτελεί το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ για φέτος. Το μόνο σίγουρο είναι μια ομάδα που διαθέτει  πολύ ικανούς σκόρερ όπως οιΧέιγουορντ, Χίλ και Ρούντι Γκομπέρτ ενώ φέτος πρόσθεσαν στο δυναμικό τους δύο παίκτες με εμπειρία που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα κατατόπια των πλει οφ,ο λόγος για τους Ντιό και Τζόνσον. 

Υπομονή λοιπόν μέχρι τα μέσα Απριλίου όπου ολοκληρώνεται η κανονική περίοδο και αρχίζουν τα πλει οφ.

Γιώργος Μουσλής

NBA: Τελευταία Ενημέρωση