ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το πάλεψε ο Giannis αλλά δεν είναι και μαγός

Στην ανωτερότητα των Μάτζικ υπέκυψε ο Αντετοκούνμπο και η παρέα του. Το γεμάτο double-double του Giannis δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν οι Μπακς την ήττα. Άνεμος οι Γουόριορς στο Χιούστον.

Αποδοτικός (αν και κάτω από τα δικά του στάνταρ), αλλά όχι και αρκετός για τους Μπακς αποδείχθηκε ο Αντετοκούνμπο.

Στο πρώτο παιχνίδι μετά την ανάδειξή του σε all star, ο «Greek Freak» έκανε γεμάτο double-double, ωστόσο δεν μπόρεσε να εμποδίσει την ήττα της ομάδας του Μιλγουόκι από τους Μάτζικ (112-96).

Ο Giannis δυσκολεύτηκε από την πιεστική άμυνα του Γκόρντον, ωστόσο τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Δεδομένου λοιπόν ότι τα «ελάφια» δεν είχαν άλλες λύσεις πέραν του ίδιου και των Πάρκερ (25 πόντοι), Μπρόγκντον (16 πόντοι), το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά.

Και πώς να μη συμβεί αυτό, από τη στιγμή που οι Μάτζικ διέθεταν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και με ένα σερί 10-0 στην τελευταία περίοδο καθάρισαν άνετα και σχετικά πρόωρα το παιχνίδι.

Εξίσου άνετα όμως πέρασαν και οι Γουόριορς από το Χιούστον. Κάνοντας πλάκα στο υποτιθέμενο ντέρμπι της Δύσης, οι φιναλίστ των περσινών τελικών επικράτησαν όσο εύκολα δείχνει το τελικό 125-108 των Ρόκετς. Κάτι που οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στους Ντουράντ (32 πόντοι, 7 ασίστ), Κάρι (24 πόντους, 7 ασίστ) και Γκριν (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 τάπες), την ώρα που ο Χάρντεν περιοριζόταν στους 17 πόντους.

Κατά τ’ άλλα, οι Σίξερς επιβεβαίωσαν την εκτόξευσή τους και πέτυχαν τεράστια νίκη -και μάλιστα με ανατροπή- απέναντι στους Μπλέιζερς (93-92), χάρη σε ένα τρίποντο του Κόβινγκτον 4,4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Επιβλητική νίκη επί των Ράπτορς (113-78) πανηγύρισαν οι Χόρνετς, ενώ κάτι αντίστοιχο πήγαιναν να κάνουν και οι Χοκς επί των Μπουλς, πριν οι τελευταίοι επιστρέψουν από διαφορά 34 πόντων και περιορίσουν τελικά την ήττα τους στο 102-93.

Στην παράταση λύγισαν οι Τζαζ τους Μάβερικς μέσα στο Ντάλας (112-107), εύκολα καθάρισαν οι Λέικερς τους Πέισερς (108-96), ενώ την ώρα που οι Γκρίζλις επικρατούσαν 107-91 των Κινγκς, οι Νετς έκαναν… ανάσταση, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στο 2017 με το απίστευτο 143-114 επί των Πέλικανς μέσα στη Νέα Ορλεάνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

NBA: Τελευταία Ενημέρωση