ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολυμπιακή εκδίκηση… part 2

24sports team

info@24sports.com.cy

Η πρώτη φάση του φετινού μαραθωνίου της Ευρωλίγκας μπαίνει απόψε στην προτελευταία «στροφή» του πρώτο γύρου τη, με τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει (21:00 Novasports2HD) στην Γερμανία τη Μπάμπεργκ.

 Οι «ερυθρόλευκοι», στη «Brose Arena» όπου πέρυσι ουσιαστικά απώλεσαν την πρόκριση στα προημιτελικά, λόγω της ήττας με το τρίποντο-μαχαιριά του Στρέλνιεκς στα τελευταία δευτερόλεπτα., θέλουν να συνεχίσουν το καλό σερί που έχουν «χτίσει» φέτος και να βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι για την πρόκριση, αλλά και την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

 Οι πρωταθλητές Ελλάδας, ψάχνουν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους και έβδομη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, αλλά και την δέκατη συνολικά για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την ίδια ώρα η Μπάμπεργκ, που προέρχεται από συντριβή στην Μαδρίτη την Τρίτη από τη Ρεάλ, έχει τέσσερις νίκες σε δεκατρία παιχνίδια και σε περίπτωση νέας απώλειας, οι πιθανότητες της για είσοδο στην οκτάδα θα ψαλιδιστούν σημαντικά. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε χθες το απόγευμα οδικώς από το Μόναχο, με απόντες τους τραυματίες Πρίντεζη και Χάκετ, αλλά με τον Βασίλη Σπανούλη σε πολύ καλύτερη κατάσταση, καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Ο αρχηγός, όπως και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ την Τρίτη θα αγωνιστεί κανονικά και θέλει αυτή τη φορά να χαμογελάσει απέναντι στον κουμπάρο του και βασικό οργανωτή του παιχνιδιού της Μπάμπεργκ, Νίκο Ζήση. Οι γερμανοί, ενδέχεται να έχουν μία σημαντική απουσία, καθώς ο Γάλλος πλέι μέικερ, Φαμπιάν Κοζέρ, έχει γαστρεντερίτιδα, δεν έπαιξε κόντρα στη Ρεάλ και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Η Μπάμπεργκ, έχει χάσει φέτος πολλά παιχνίδια στη λεπτομέρεια και ενώ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο, γι’ αυτό στον Ολυμπιακό δεν ξεγελιούνται από τη μέτρια συγκομιδή της και είναι προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με την καθιερωμένη προπόνηση-χαλάρωμα στο γήπεδο του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 13:30. Στο πλευρό του Ολυμπιακού, θα είναι το βράδυ και περίπου 120 οπαδοί του από τις γύρω περιοχές της Γερμανίας (Μόναχο, Στουτγκάρδη, Νυρεμβέργη), καθώς η ΚΑΕ ήρθε σε συμφωνία με τη Μπάμπεργκ η οποία στην αρχή ήταν αρνητική στο να χορηγήσει εισιτήρια τους «ερυθρόλευκους».

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).

Κακός… δαίμονας

Η αποψινή, είναι η πέμπτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Η Μπάμπεργκ, έχει τρεις νίκες στις προηγούμενες τέσσερις, καθώς έχει επικρατήσει με σκορ 73-61 την περίοδο 2010-11 στην έδρα της, 77-72 πέρυσι στο ΣΕΦ και 72-71 στο αντίστοιχο ματς στη Βαμβέργη, ενώ η μοναδική νίκη του Ολυμπιακού, καταγράφεται στις 2 Δεκεμβρίου του 2010 με σκορ 86-69 στον Πειραιά.
Πηγή :www.sport-fm.gr

NBA: Τελευταία Ενημέρωση

X
X