ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιγότερες ομάδες στους ομίλους

Τις αλλαγές που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στο Basketball Champions League της νέας αγωνιστικής χρονιάς ανακοίνωσε η FIBA. 

Αυτές περιλαμβάνουν την αύξηση του ποσού που θα πάρει ο νικητής της διοργάνωσης, τη μείωση των ομάδων στην φάση των ομίλων, αλλά και την απαραίτητη συμμετοχή πέντε γηγενών παικτών σε κάθε παιχνίδι. 

Αναλυτικά οι αλλαγές: 

1. Ο μεγάλος νικητής θα ανταμείβεται πλέον με 1 εκατομμύριο ευρώ, αντί για 500 χιλιάδες που δόθηκαν στην φετινή νικήτρια της διοργάνωσης, Τενερίφη. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν υψηλά τηλεοπτικά συμβόλαια ενώ πλέον το κόστος της πληρωμής των ταξιδιών, της διαμονής αλλά και της αμοιβής των διαιτητών των αναμετρήσεων θα επωμίζεται η ίδια η διοργανώτρια αρχή. 

2. Ενισχύεται το επίπεδο του ανταγωνισμού καθώς μειώνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων στην διοργάνωση αφού πλέον στη φάση των ομίλων θα παίρνουν μέρος 32 αντί για 40 ομάδες. Οι 24 εξ αυτών θα κερδίζουν απευθείας εισιτήριο ενώ οι υπόλοιπες 8 θα προκύπτουν μέσω προκριματικής φάσης. Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου θα προκρίνονται στη φάση των 16 ενώ ο 5ος και ο 6ος του κάθε γκρουπ θα «υποβιβάζεται» στο FIBA Europe Cup. Τόσο η φάση των 16 όσο και τα προημιτελικά θα περιλαμβάνουν διπλές νοκ-άουτ αναμετρήσεις, από όπου θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα δώσουν το παρών στο final four. 

3. Αυξάνεται ο ρόλος των γηγενών παικτών, καθώς πλέον κάθε ομάδα θα είναι υποχρεωμένη να έχει στη 12αδα της τουλάχιστον 5 εξ αυτών. Ως γηγενείς λογίζονται οι παίκτες οι οποίοι ήταν γραμμένοι στην ομοσπονδία που ανήκει ο σύλλογος τουλάχιστον για τρία χρόνια στις ηλικίες 12-20. 

Σε ό,τι αφορά το καλεντάρι της νέας διοργάνωσης, αυτό προβλέπει έναρξη της φάσης των ομίλων στις 10 Οκτωβρίου 2017. Η κανονική διάρκεια θα περιλαμβάνει 14 αγωνιστικές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2018. Ενδιάμεσα θα υπάρξει μία διακοπή δύο εβδομάδων στα τέλη Νοεμβρίου, λόγω των προκριματικών των εθνικών ομάδων ενόψει του επόμενου Μουντομπάσκετ. Τέλος το Final Four έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Μαΐου του 2018.

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση