ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θρύλε… θυμήσου

24sports team

info@24sports.com.cy

Τελευταία ευκαιρία, με την πλάτη στον τοίχο, τώρα ή ποτέ. Όποια φράση και αν επιλέξεις η σημασία είναι η ίδια. Ο Ολυμπιακός παίζει σε σαράντα λεπτά την ύπαρξη του στη φετινή Ευρωλίγκα και τους κόπους μίας, εξαιρετικής μέχρι και τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ πορείας. Απέναντι στην Αναντολού Εφές (21:15,ΕΡΤ2 HD) οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ψάξουν το μπρέικ της ισοφάρισης που θα σημάνει αυτόματα μία πέμπτη και τελευταία… παρτίδα πρόκρισης στο Final Four, αλλά στο δικό τους σπίτι την Τρίτη (02/05).

Σε αντίθετη περίπτωση, η Εφές θα κάνει το 3-1 και θα προκριθεί στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από το 2001 (σ.σ. Σουπρολίγκα), κλείνοντας παράλληλα ραντεβού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για μία θέση στον τελικό. Το κίνητρό της από τη στιγμή που το Final Four γίνεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της στο «Σινάν Ερντέμ» της τουρκικής πρωτεύουσας είναι τεράστιο. Οι τούρκοι φίλαθλοι, εξάντλησαν και για το τέταρτο παιχνίδι τα εισιτήρια (τα περισσότερα βέβαια είναι προσκλήσεις) και «διψούν» για δεύτερη ομάδα από τη χώρα τους στην τελική τετράδα για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει βρει το «κουμπί» του Ολυμπιακού και μένει μία νίκη για να αποκλείσει για τρίτη φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις ελληνική ομάδα (Παναθηναϊκός 2006 και 2016 με Μπασκόνια) σε πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ευελπιστεί από την πλευρά του να εμφανίσει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Να θυμηθεί πως έφτασε μέχρι την τρίτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική περίοδο και να το ανακτήσει. Θα γίνει μόνο αν παίξει ή αν θέλετε θυμηθεί το μπάσκετ που ξέρει και βγάλει πάθος και αυταπάρνηση στο παρκέ, ειδάλλως θα μείνει μακριά από το Final Four για δεύτερη σεζόν και η δέκατη συμμετοχή του θα περιμένει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Θα έχει δύσκολο έργο, γιατί μόλις τέσσερις φορές στην ιστορία των προημιτελικών, ομάδα που προηγήθηκε με 2-1 αποκλείστηκε στο τέλος. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, είναι ομάδα των προκλήσεων και των μεγάλων ανατροπών.

Και έχουν μπροστά τους μία ακόμα μεγάλη πρόκληση που πρέπει να βγάλουν εις πέρας. Η τελευταία προπόνησή τους στο «Αμπντί Ιπεκτσί» ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, αφού οι Μπιρτς και Μιλουτίνοφ που είχαν μικροπροβλήματα σε αστράγαλο και γόνατο αντίστοιχα έδωσαν κανονικά το παρών. Και στην αντίπερα όχθη άπαντες είναι διαθέσιμοι για την Εφές. Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ θα ξέρουμε αν η σειρά θα πάει στην… παράταση ή θα λάβει τέλος. Αν ο Ολυμπιακός θυμηθεί και βγάλει στο παρκέ τον καλό του εαυτό, οι πιθανότητες το ταξίδι στην Πόλη να μην είναι το τελευταίο για τη σεζόν είναι πολλές.

Ο αποψινός, είναι ο 18ος αγώνας των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Εφές, η οποία προηγείται με 10-7 στις νίκες.

Διαιτητές της αναμέτρησης, είναι ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ, ο Ισπανός, Χουάν Κάρλος Γκαρσία Γκονζάλες και ο Σλοβένος, Ματέι Μπολτάουζερ.

Πηγή: www.sport-fm.gr

 

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση