ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί είναι Παναθηναϊκός…

24sports team

info@24sports.com.cy

Κακά τα ψέματα… Οι πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Final Four για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια έχουν μειωθεί δραματικά μετά τις δύο ήττες του στο ΟΑΚΑ από τη Φενέρμπαχτσε. Πλέον καλείται να επιστρέψει από το 0-2, που δεν έχει ανατραπεί ποτέ στα χρονικά της Euroleague, απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει πανίσχυρη στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και διεκδικώντας αρχικά μία και εν συνεχεία δεύτερη νίκη σε ένα γήπεδο που θα θυμίζει «κολαστήριο».

 Κι όμως, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να παλέψει. Για την ιστορία του, τα έξι αστέρια στη φανέλα του, τον κόσμο του και τον… ίδιο του τον κόπο. Ο εγωισμός των «πράσινων» έχει θιγεί μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας και όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν στην Πόλη. Κι αν δεν τα καταφέρουν, τουλάχιστον να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους πως προσπάθησαν και να πάρουν τα διδάγματα από τη φετινή χρονιά.

Ιδού η «Ulker Sports Arena», λοιπόν, ιδού και η πρόκληση. Απόψε (Novasports 2) ο Παναθηναϊκός δίνει αγώνα επιβίωσης απέναντι στη Φενέρ. «One more game», που λένε και στο ΝΒΑ όταν οι ομάδες εξασφαλίζουν παράταση ζωής όταν ο αντίπαλος βρίσκεται σε match ball πρόκρισης.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε πολύωρο φροντιστήριο στους παίκτες του με βάση το βίντεο του πρώτου αγώνα. Το καλύτερο διάβασμα, η υπομονή και οι συνεργασίες στην επίθεση είναι ένα βασικό ζητούμενο, όπως φυσικά και η ενέργεια σε συνδυασμό με την ενέργεια στην άμυνα. Στοιχεία που έλειψαν στα μεγαλύτερα κομμάτια των δύο πρώτων αγώνων και απέφεραν τις ήττες. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αιφνιδιάσει τους Τούρκους και πιθανό εφησυχασμό τους, καθώς ο αγώνας της Τρίτης αντιμετωπίζεται τουλάχιστον από τους οπαδούς τους σαν πάρτι πρόκρισης. Κι αυτό θέλει να χαλάσει ο εξάστερος μεταφέροντας το άγχος σταδιακά στην άλλη πλευρά.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν εκατέρωθεν. Μένει να φανεί αν οι δύο προπονητές έχουν κρυμμένους άσους στα μανίκια τους, αν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει την ανάγκη για κάτι τέτοιο παίζοντας υπό θέση ισχύος.

Η παράδοση είναι με το μέρος της Φενέρ που σε έντεκα ματς μετρά οκτώ νίκες με τελευταίο διπλό για το «τριφύλλι» στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 με 77-56 για το Top 16.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και ο Παναθηναϊκός-που διαμαρτυρήθηκε επίσημα στην Ευρωλίγκα για τη διαιτησία του δεύτερου αγώνα προσκομίζοντας και σχετικό DVD με τις επίμαχες φάσεις-ελπίζει σε ισονομία για να διεκδικήσει την πρώτη απάντηση στη Φενέρ επί ίσοις όροις.


Πηγή:www.sport-fm.gr

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση