ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κηδεία» στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός τα έκανε… θάλασσα στα τελευταία λεπτά και γνώρισε την ήττα 73-71 από την Αναντολού Εφές, με αποτέλεσμα να θέλει πλέον τουλάχιστον μία νίκη στα δύο ματς που ακολουθούν, προκειμένου να μείνει «ζωντανός» για το Final Four, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης (26/4) στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Το ματς

Με την ίδια πεντάδα του πρώτου παιχνιδιού ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Σπανούλη και Μάντζαρη. Αυτό που έλειπε, όμως, ήταν η συγκέντρωση, με αποτέλεσμα η Εφές να προηγηθεί 6-0 και να διατηρήσει αυτό το προβάδισμά της στα πρώτα τρία λεπτά (2-8). Στη συνέχεια και με κάποιες καλές άμυνες, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξάλειψαν τη διαφορά (8-8), χτυπώντας από την περιφέρεια. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό. Κι αυτό, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να ήταν «καυτοί» έξω από τα 6,75μ., αλλά οι Τούρκοι εκμεταλλεύονταν την κακή τους άμυνα (κυρίως με τον Ντάνστον) και έτσι απαντούσαν σε κάθε καλάθι (18-17). Οι συνεργασίες των Σπανούλη-Πρίντεζη έφεραν την ομάδα του Πειραιά στο +3 (22-19), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά τα λάθη στον εναπομείναντα χρόνο, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα 0-4 και να κλείνουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 23-22.

Νωθρός ήταν και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός, με την Εφές να διατηρεί το προβάδισμά της (25-27). Εκεί, ο Γκριν ανέλαβε… δράση για τους «ερυθρόλευκους» και με ένα δικό του ξέσπασμα τους έδωσε ξανά το προβάδισμα (30-27), αλλά ακολούθησε ένα νέο επιθετικό… μπλακ άουτ, με τους Τούρκους να απαντούν με ένα 5-0 για το νέο προσπέρασμα (30-32), στα μισά. Στη συνέχεια –και αφού είχε πάρει τις απαραίτητες ανάσες- επέστρεψε ο Σπανούλης στο παρκέ. Αρχικά, τα τρίποντα από το… σπίτι του και ακολούθως η δημιουργία του, έστειλαν τους Πειραιώτες στο +6 (41-35), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με τις δύο βολές του Ντάνστον, οι φιλοξενούμενοι ύστερα από δύο λεπτά (41-37), αλλά ο «σεληνιασμένος» αρχηγός είπε την τελευταία του λέξη με άλλη μία… βόμβα έξω από τα 6,75μ., στέλνοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας στα αποδυτήρια με το +7 (44-37).

Πολλά λάθη και αστοχία για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να μείνει για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι και έτσι την Εφές να πλησιάσει (44-41). Στη συνέχεια, η επίθεση των «ερυθρόλευκων» δεν έβγαζε και… φωτιές, αλλά κάνοντας σωστά τα βασικά και παίζοντας φυσικά πολύ καλή άμυνα –ελέγχοντας και τα ριμπάουντ- κράτησαν χαμηλά τους Τούρκους και έτσι κατάφεραν να ξεφύγουν στο +6 (49-43), στα τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Σπανούλης αποσύρθηκε στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες, με τον Πρίντεζη να κρατά επιθετικά τους Πειραιώτες, αλλά τους Τούρκους να πλησιάζουν με τον Χάνεϊκατ (51-48). Ο ρυθμός του ματς δεν άνοιξε μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 54-51.

Ο Χάνεϊκατ είχε βρει τρομερό ρυθμό και μπαίνοντας με την ίδια ενέργεια και στην τέταρτη περίοδο, έκανε μεγάλη «ζημιά» στον Ολυμπιακό, δίνοντας μόνος του ξανά το προβάδισμα στην Εφές (54-56). Ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να παίζουν άμυνα, έλεγχαν απόλυτα τα ριμπάουντ και έτσι έτρεξαν ένα 6-0 για το νέο προσπέρασμα (60-56), ενώ άλλο ένα μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη στα μισά, τους πήγε στο +7 (65-58). Αντί, όμως, αυτό να δώσει ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους», εκείνοι έχασαν εντελώς τη συγκέντρωσή τους. Πολύ κακές επιθέσεις από τη μία και πολλές ανισορροπίες στην άμυνα από την άλλη, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν πολλά ελεύθερα σουτ και έτσι να κάνουν ένα 8-0 (65-66). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς πήρε… φωτιά, με τις δύο ομάδες ανταλλάσσουν καλάθια (69-69). Ο Πρίντεζης έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (71-69) στο 1:34'' πριν τη λήξη, αλλά η άμυνα… εξαφανίστηκε, με την Εφές να κάνει ένα 0-4 (71-73) και να παίρνει τη νίκη, αφού στο διάστημα αυτό ο υπαρχηγός είχε 0/2 βολές, ενώ ο Γκριν αστόχησε στο τρίποντο της νίκης στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X