ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ολυμπιακός είναι το αφεντικό!

Με την… πρώτη έχει το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα νίκησαν 87-72 την Αναντολού Εφές, στο ΣΕΦ, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των playoffs της Ευρωλίγκας.

Από νωρίς, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήραν μία διψήφια διαφορά, την οποία δεν έχασαν μέχρι το τέλος, ενώ δεν… αγχώθηκαν όταν στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου εκείνη έφτασε στο +10 (70-60). Επίσης, ήταν σε εξαιρετική ημέρα στην περιφέρεια με 10/23 τρίποντα, ενώ έκαναν… πάρτι στα ριμπάουντ, καθώς είχαν 41 εκ των οποίων τα 14 ήταν επιθετικά και την εμφάνιση αυτή να αποτελεί οδηγό για το δεύτερο ματς που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (21/4, 21:00).

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Μάντζαρης με 14 πόντους και τρομερή ενέργεια στην άμυνα, με τον Γκριν να είχε 13. Ο Πρίντεζης έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, με τον Μιλουτίνοφ να ήταν εξίσου εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, προσθέτοντας άλλους τόσους πόντους. Από το σύνολο του Περάσοβιτς, ξεχώρισε ο Χάνεϊκατ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το ματς


Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Σπανούλη και Μάντζαρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν από νωρίς τον γρήγορο ρυθμό τους και μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα, εξολόθρευσαν κάθε επιθετικό ατού της Εφές. Με τον Μιλουτίνοφ να κάνει… πάρτι στη ρακέτα οι Πειραιώτες πήραν από νωρίς το προβάδισμα (6-5), ενώ στη συνέχεια ο Μάντζαρης άρχισε να «πυροβολεί» από την περιφέρεια για το +7 (14-7), στα μισά. Η απάντηση των Τούρκων ήταν κάποια επιθετικά ριμπάουντ, όπου με ένα 4-0 μείωσαν (14-11). Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν ξανά το τρέξιμο στο παρκέ, ο Σπανούλης έδινε τη μία ασίστ μετά την άλλη και έτσι έκλεισαν την περίοδο με το υπέρ τους 18-11.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρά το γεγονός πως και η Εφές βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Ωστόσο, ο Γουότερς ήρθε από τον πάγκο και δεν έχανε… σουτ (24-17), ενώ στη συνέχεια το τρίποντο του Παπανικολάου έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (29-19). Ο Χάνεϊκατ κρατούσε σχεδόν… μόνος του την τουρκική ομάδα με δικά του καλάθια, με τη διαφορά όμως να μην πέφτει σε μονοψήφιο, αλλά να πηγαίνει στο +13 (38-25), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν έλεγαν να πάρουν το… πόδι από το γκάζι. Μάλιστα, με το φόλοου κάρφωμα του Μιλουτίνοφ η ομάδα του Πειραιά πήγε και στο +14 (42-28), ωστόσο τα πολλά λάθη στις τελευταίες επιθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στον Ερτέλ να διαμορφώσει το 42-31 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την ίδια πεντάδα που ξεκίνησε το ματς, μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και συνεχίζοντας το ίδιο επιθετικός στο πρώτο δίλεπτο, πήγε στο +15 (47-32). Μάλιστα, η συνέχεια έγινε ακόμη καλύτερη για τους Πειραιώτες, καθώς ο Μιλουτίνοφ «σκέπαζε» τα καλάθια στην άμυνα και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να… ζεσταίνονται, η διαφορά έφτασε και στο +18 (55-37). Όμως, στα μισά ήρθε η αντίδραση από την Εφές, με τους Γκρέιντζερ και Ερτέλ να της ανεβάζουν πολύ τα ποσοστά της έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 12 πόντους (59-47), στα δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Εκεί, ήταν η σειρά του Μάντζαρη να «μιλήσει» για τους «ερυθρόλευκους», τους οποίους πήρε στους ώμους τους –ελλείψει των αρχηγών που αποσύρθηκαν στον πάγκο για ανάσες- και με ένα δικό του 5-0 αποκατέστησε την… τάξη για το +17 (64-47). Εν τέλει, οι πρωταθλητές Ελλάδας έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 67-50, αφού ο Γκριν νωρίτερα τους είχε στείλει ξανά στο +18 (67-49).

Παρασυρμένος από τη μεγάλη διαφορά και χωρίς συγκέντρωση ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο, με την Εφές να πετυχαίνει δύο αναπάντητα τρίποντα για το 67-56. Το πολύ δύσκολο τρίποντο του Γκριν ξεκόλλησε τους «ερυθρόλευκους» (70-56), αλλά η άμυνά τους δεν επανήλθε τα στάνταρ τους και έτσι η διαφορά έπεσε κι άλλο (70-60). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επανέφερε τους Σπανούλη και Μάντζαρη στο παρκέ, με την κατάσταση να ισορροπείται και τους Πειραιώτες να πηγαίνουν ξανά σε μία απόσταση ασφαλείας στα μισά (78-62). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Περάσοβιτς άρχισαν να… συμβιβάζονται με την ήττα, με τους πρωταθλητές Ελλάδας από την άλλη να στήνουν ένα… πάρτι, να φτάνουν στο +21 (85-64) και να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 87-72.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 42-31, 67-50, 87-72

Πηγή: sport-fm.gr

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X