ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εξάστερος, μάγκας και πλεονέκτης!

Ο Εξάστερος «πάτησε» στο δεύτερο μέρος την αδιάφορη Μακάμπι και επικρατώντας 81-61 μέσα στο Τελ Αβίβ, τερμάτισε οριστικά τέταρτος (19-11), έχοντας για πρώτη φορά μετά το 2012 πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Όπως καταλαβαίνετε, πλέον, ο δρόμος για την Πόλη περνάει από τον ΟΑΚΑ. Την… κόλαση του ΟΑΚΑ από 20.000 και βάλε οπαδούς του τριφυλλιού, οι οποίοι θα κατακλύσουν κάθε γωνιά του κλειστού κόντρα σε μία εκ των Φενέρ-Μπασκόνια-Εφές.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Πασκουάλ ήταν απογοητευτική (1/15 τρίποντα ως τότε), έκανε τα πάντα λάθος σε άμυνα και επίθεση και βρέθηκε να χάνει μέχρι και με διψήφιες διαφορές. Στο δεύτερο μέρος, όμως, τα πάντα άλλαξαν. Είναι ενδεικτικό πως το 48-38 μετετράπη γρήγορα-γρήγορα σε 51-60(!), με τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι. Έπαιξε πραγματικά άμυνα, έβαλε μεγάλα σουτ και με ηγέτη τον Τζέιμς, παρέσυρε στο διάβα του τους Ισραηλινούς. Το συνολικό σκορ 19-49 στις δύο τελευταίες περιόδους «μιλάει» από μόνο του για την μεταμόρφωση του Εξάστερου.

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Τζέιμς με 17 πόντους και 7 ασίστ, 12 είχε ο Καλάθης, 13 ο Σίνγκλετον με 8 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα(!), βοήθησαν φουλ στην επανάληψη οι Παππάς-Γκιστ με τη διάθεση που έβγαλαν. Το τρικ του Πασκουάλ να παίξει με σχήμα με τρεις κοντούς (Καλάθης-Τζέιμς-Παππάς) απέδωσε εντυπωσιακά, με το τριφύλλι να «πνίγει» την αντίπαλό του, η οποία… έμεινε στην εμφάνιση του πρώτου μέρους.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 42-32, 54-63, 61-81

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση