ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλα τα σενάρια της Ευρωλίγκας

Απέμειναν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του μαραθωνίου της κανονικής περιόδου της Euroleague. Επτά ομάδες γνωρίζουν πως θα είναι ήδη στα play offs, οι τρεις μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας, ενώ δυο ακόμη παλεύουν για το τελευταίο εισιτήριο. Το sportfm.gr παρουσιάζει τα σενάρια σε κάθε «μέτωπο» πριν το φινάλε, τι ισχύει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και γιατί είναι πλέον πολύ δύσκολο να έχουμε ντέρμπι «αιωνίων» στα play offs.

Οι τρεις της κορυφής

Ρεάλ Μαδρίτης: Ισοβαθμεί με την ΤΣΣΚΑ στην πρώτη θέση (21-7), αλλά υπερτερεί λόγω καλύτερης διαφοράς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Θα είναι πρώτη αν έχει καλύτερα ή ίδια αποτελέσματα με τη ρωσική ομάδα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και δεύτερη αν έχει χειρότερα αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται πως η μεν Ρεάλ υποδέχεται Φενέρ και Εφές, η δε ΤΣΣΚΑ παίζει με Παναθηναϊκό εκτός και Ολυμπιακό εντός έδρας.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ισοβαθμεί με τη Ρεάλ στην πρώτη θέση (21-7), αλλά μειονεκτεί λόγω καλύτερης διαφοράς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Για να είναι πρώτη πρέπει να έχει καλύτερα αποτελέσματα (δεν της αρκούν ίδια) από τους Μαδριλένους στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Διαφορετικά θα είναι δεύτερη εκτός αν χάσει ΚΑΙ τα δύο παιχνίδια της και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός νικήσει την Εφές και την ίδια στη Μόσχα με 7+ πόντους. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι τρίτη.

Ολυμπιακός: Είναι τρίτος και δεν μπορεί να τερματίσει πιο κάτω ή πρώτος. Για να τερματίσει δεύτερος θα πρέπει να νικήσει την Εφές και την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 7+ πόντους, αλλά νωρίτερα να έχει χάσει η ρωσική ομάδα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η μάχη για 4-7

Ο κακός χαμός… Η Φενέρμπαχτσε (17-11) έχει την τύχη στα χέρια της για την τέταρτη θέση, αλλά δεδομένου ότι παίζει με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (και την Μπαρτσελόνα εντός την τελευταία αγωνιστική) οι διώκτες της ελπίζουν βάσιμα να την «καβαλήσουν». Πάντως αν η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάνει το 2/2 θα είναι σίγουρα τέταρτη. Αντίθετα, αν κάνει μία ή δύο ήττες κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και έβδομη ή όγδοη!

Ο Παναθηναϊκός έχει καλές πιθανότητες για το πλεονέκτημα έδρας, ενώ δεν μπορεί να τερματίσει όγδοος. Για να είναι τέταρτος υπάρχουν πέντε δρόμοι: α) να νικήσει ΤΣΣΚΑ εντός και Μακάμπι εκτός και ταυτόχρονα η Φενέρμπαχτσε να χάσει ένα από τα δύο της παιχνίδια, β) να ισοβαθμήσει στο 18-12 με Φενέρ και Μπασκόνια υπερτερώντας στην τριπλή ισοβαθμία (με τους Βάσκους πέμπτους και τους Τούρκους έκτους) ή γ) να ισοβαθμήσει στο 18-12 με Μπασκόνια και Εφές (πέμπτοι οι Τούρκοι και έκτοι οι Βάσκοι), δ) να ισοβαθμήσει στο 18-12 με Φενέρ, Εφές και Μπασκόνια (πέμπτη η Εφές, έκτη η Μπασκόνια, έβδομη η Φενέρ) και ε) να γίνει πενταπλή ισοβαθμία στο 17-13 με Εφές, Αστέρα, Μπασκόνια και Φενέρ (πέμπτη η Εφές, έκτος ο Αστέρας, έβδομη η Μπασκόνια, όγδοη η Φενέρ). Πιο ρεαλιστικά σενάρια είναι πάντως μόνο τα δύο πρώτα.

Οι «πράσινοι» μειονεκτούν στην απλή ισοβαθμία με τη Φενέρ, αλλά υπερτερούν σε απλή ισοβαθμία της Μπασκόνια και πιθανότατα της Εφές (έχουν νικήσει με ίδιες διαφορές, αλλά είναι στο +45 στο goal average και δύσκολα θα καλυφθεί η διαφορά από τους Τούρκους στις δύο τελευταίες αγωνιστικές). Αντίθετα, σε τριπλή ισοβαθμία με Φενέρ και Εφές ο Παναθηναϊκός μένει πέμπτος (τέταρτη η Φενέρ, έκτη η Εφές).

Αν ο Παναθηναϊκός κάνει δύο ήττες δεν μπορεί να τερματίσει τέταρτος και θα βρεθεί μεταξύ 5-7. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο «εμφύλιος» είναι σχεδόν αδύνατος, καθώς ο Ολυμπιακός δύσκολα θα αποφύγει την τρίτη θέση και ο Παναθηναϊκός τερματίζει έκτος μόνο με τους εξής δύο τρόπους κι εφόσον κάνει δύο ήττες: α) να γίνει τετραπλή ισοβαθμία με Εφές, Φενέρ και Ερυθρό Αστέρα, με την Μπασκόνια να κάνει δύο ήττες και β) να γίνει τριπλή ισοβαθμία με Φενέρ και Εφές, με την Μπασκόνια να κάνει δύο νίκες.

Η μάχη για το τελευταίο εισιτήριο

Ερυθρός Αστέρας (15-13) και Νταρουσάφακα (14-14) διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο, αν και θεωρητικά οι Σέρβοι μπορούν να τερματίσουν και ψηλότερα από την όγδοη θέση. Η μεν ομάδα του Βελιγραδίου παίζει με Ούνιξ εντός και Νταρουσάφακα εκτός, η δε της Κωνσταντινούπολης με Μπάμπεργκ εκτός και υποδέχεται το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς. Η τουρκική ομάδα έχει το αβαντάζ ότι είχε κερδίσει στο Βελιγράδι στην πρεμιέρα (70-73) και ουσιαστικά με δύο νίκες προκρίνεται η ίδια στους οκτώ. Ο Ερυθρός Αστέρας αν δεν έχει την προσεχή αγωνιστική καλύτερο αποτέλεσμα από την Νταρουσάφακα, τότε θα υποχρεωθεί να νικήσει στην Πόλη για να προκριθεί.

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

29η αγωνιστική

Πέμπτη 30/3
20:00 Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός
21:45 Μπάμπεργκ-Νταρουάφακα
22:00 Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρασκευή 31/3
20:00 Ερυθρός Αστέρας-Ούνιξ Καζάν
20:00 Γαλατάσαραϊ-Μπασκόνια
20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο
21:45 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

30η αγωνιστική
Πέμπτη 6/4
20:45 Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα
21:00 Μπάμπεργκ-Γαλατάσαραϊ
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός
22:00 Μπασκόνια-Ζαλγκίρις Κάουνας

Παρασκευή 7/4
20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός
20:00 Νταρουάφακα-Ερυθρός Αστέρας
21:45 Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ούνιξ Καζάν
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X