ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με Σπανούλη έχει πάντα… πλεονέκτημα!

Αν και πήγε να... αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός, επιτρέποντας στην Νταρουσάφακα να επιστρέψει από το -21, είδε τον Σπανούλη να μιλά στα δύσκολα και να τον οδηγεί στη νίκη 81-73 που του δίνει πλεονέκτημα! 

Ο αρχηγός είναι πάντα εκεί! 

Η υπερβολική χαλάρωση του Ολυμπιακού επέτρεψε στην Νταρουσάφακα να επιστρέψει από το -21, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης «μίλησε» στο τέλος και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη 81-73, που τους πήγε στο 18-7 και τους έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκας! 

Το ματς


Παρά το γεγονός πως ήταν «λαβωμένοι», οι Σπανούλης και Παπανικολάου ήταν πενταδάτοι για τον Ολυμπιακό, μαζί με Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Μάντζαρη. Οι «ερυθρόλευκοι» προτίμησαν να μην ανοίξουν τον ρυθμό στην αρχή, παίζοντας αργά και μέσα από τη ρακέτα, ενώ σκόραραν κυρίως με βολές. Αλλά, από την άλλη, η Νταρουσάφακα έπαιζε σκληρή άμυνα και κλέβοντας μπάλες έβγαινε συνεχώς στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα να είχε ένα σταθερό προβάδισμα από την αρχή (8-11). Ο Μιλουτίνοφ έκανε κάποια… ρήγματα και έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες (12-11), ενώ ο ορεξάτος –από τον πάγκο- Γκριν τους έδωσε «αέρα» τριών πόντων (17-14). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχασαν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ και έτσι οι Τούρκοι ήταν μέσα στο ματς (19-18) μέχρι περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο, μίλησε η άμυνα και στην επίθεση ο Λοτζέσκι, ο οποίος διαμόρφωσε το 25-18, με ένα δικό του 6-0. 

Ο Ολυμπιακός έπαιρνε εξαιρετικό βαθμό στην άμυνα και στη δεύτερη περίοδο και με τους Γουότερς και Λοτζέσκι να βρίσκουν το… χέρι τους, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +14 (34-20), στα πρώτα πέντε λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με την Νταρουσάφακα να κρατιέται κυρίως με τα επιθετικά της ριμπάουντ (μοναδικός τομέας που υστερούσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας). Όμως, η διαφορά είχε αρχίσει να παίρνει ήδη την… ανιούσα, όπου αρχικά έφτασε στο +15 (41-26). Μάλιστα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να… ζεσταίνονται και στην περιφέρεια, με τους Γουότερς και Μάντζαρη, φτάνοντας στο +18 (48-31), με τον Ζίζιτς να κάνει στο τέλος το 48-33. 

Με την ίδια συγκέντρωση μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι η υπέρ του διαφορά πήγε στο +18 (53-35) στην αρχή. Στη συνέχεια, μπήκε στην… εξίσωση το δίδυμο Σπανούλη-Μπιρτς, με τον αρχηγό να πασάρει και τον Καναδό να καρφώνει και τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στο +21 (60-39). Εκεί, οι Πειραιώτες χαλάρωσαν… προκλητικά, με τον Γουοναμέικερ να το εκμεταλλεύεται αυτό και να σπρώχνει την Νταρουσάφακα σε ένα επιμέρους σκορ 3-13, με το οποίο η διαφορά έπεσε στους 11 πόντους (63-52). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έλεγαν να… συνέλθουν, με τον Κλάιμπερν από την άλλη να παίρνει… μπρος και έτσι οι Τούρκοι να μειώνουν ακόμη περισσότερο (66-56), με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να ήταν το 69-58. 

Ο Ολυμπιακός δεν έλεγε να… αποβάλει τη νωθρότητα του τρίτου δεκαλέπτου, δείχνοντας σαν… υπνωτισμένος και στο τέταρτο. Με την επίθεση να έχει «κολλήσει» για τα καλά αφού γίνονταν κακές επιλογές, η Νταρουσάφακα έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο με τους Άντερσον και Κλάιμπερν, με αποτέλεσμα να βάλει… φωτιά στο ματς, αφού έφτασε στο -4 (71-67) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Οι Πρίντεζης και Σπανούλης ήρθαν από τον πάγκο και… ξεκόλλησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας (75-69), ενώ ο αρχηγός στη συνέχεια, αφού έβγαλε μία τρομερή άμυνα, πέτυχε αμέσως ένα πολύ δύσκολο καλάθι και έκανε το 79-71, στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ακολούθησε ένα άστοχο διάστημα από τις δύο ομάδες, με τον Κλάιμπερν να μειώνει με δύο βολές (79-73) στα 42’’. Όμως, η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν πάλι εκεί και έτσι η νίκη ήρθε με το τελικό 81-73. 

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-33, 69-58, 81-73

 

Πηγή:sport-fm.gr

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση