ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έχει τον δικό του... Giannis ο Παναθηναϊκός!

Στο All Star Game του NBA δεν θα πάει, αλλά τον Παναθηναϊκό θα τον περάσει στην επόμενη φάση! Με έναν συγκλονιστικό Μπουρούση, το τριφύλλι «σκότωσε» την Μπάρτσα (71-65) και «κλείδωσε» την οκτάδα.

Με έναν συγκλονιστικό Γιάννη Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός Superfoods «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με σκορ 71-65 και ουσιαστικά μπορεί να αισθάνεται… άνετος για πρόκριση στα πλέι οφ, κυνηγώντας παράλληλα τις πιθανότητές του για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι πράσινοι ανέβηκαν στο 11-8 (την ώρα που η τέταρτη Φενέρ είναι στο 12-7 και υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμία με την ελληνική ομάδα), ενώ οι Καταλανοί υποχώρησαν στο 8-11 και στην ένατη θέση, δείγμα και της... ασφάλειας που μπορεί να νιώθει το τριφύλλι για τη συνέχεια της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας.

Ο «Μπουρού» έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και στις δύο άκρες του παρκέ. Είχε double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ (τα 4 επιθετικά), κατέγραψε 3 ασίστ (και κάποιες πάσες… σαν ασίστ), 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ, πάλευε για κάθε κατοχή, ενώ του αξίζουν εύσημα και για τους μόλις τέσσερις πόντους που έβαλε ο Τόμιτς. Διψήφιοι ήταν εξίσου οι Ρίβερς (13π.), Σίνγκλετον (10π.), Τζέιμς (10π. και 4 ασίστ), την ώρα που ο Καλάθης έμεινε στο παρκέ μόλις 15’, αφού δεν έδειχνε να πατά καλά, ενώ ξανά εκτός κλίματος ήταν ο Τζεντίλε με 2 πόντους και 1/8 σουτ, 0/2 βολές.

Επόμενο παιχνίδι για τον Εξάστερο την προσεχή Πέμπτη, στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (26/1, 20:00).

Το ματς

Η εκκίνηση του αγώνα, όπου Μπουρούσης-Γκάμπριελ ευστόχησαν σε ισάριθμα τρίποντα (6-2) άφηνε… αισιοδοξία για ωραία πράγματα, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός «μπλέχτηκε» σε εκνευριστική αστοχία και η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, 6-7. Καλάθης και Φελντέιν «ξεκόλλησαν» το τριφύλλι, ωστόσο όσο δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την καλή του άμυνα και τα πολλά λάθη των Καταλανών, τόσο δε μπορούσε να ξεφύγει κι έβλεπε τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 11-11. Μπουρούσης σε εκτέλεση και δημιουργία έδινε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του, οδηγώντας την στο 15-13 του πρώτου δεκαλέπτου. Η… βασική παραφωνία ως τότε ήταν τα μόλις 3/12 δίποντα (κάποια εξ αυτών «άτσαλα» λέι-απ), τα οποία δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Πασκουάλ να «χτίσει» διαφορά.

Ρίβερς, Σίνγκλετον και Παππάς πέρασαν στο παρκέ για να δώσουν ανάσες στους «βασικούς» και για να δώσουν… πνοή στην επίθεση. Προς στιγμήν ο Παναθηναϊκός διατήρησε τα ηνία της αναμέτρησης (22-18), ωστόσο τα προβλήματα στο set παιχνίδι και η… εγρήγορση του Κόπονεν, έδωσαν το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να φέρει τα πάνω-κάτω και να προηγηθεί με 22-25 στο ΟΑΚΑ. Η εικόνα του τριφυλλιού δεν ήταν καλή. Είχε «θέματα» στην επίθεση και φυσιολογικά δεν μπορούσε να αποσπαστεί. Ένα… ξέσπασμα, όμως, ήταν αρκετό για να προκληθεί ένας μίνι «σεισμός» στο κλειστό του Αμαρουσίου. Δύο τρίποντα του Σίνγκλετον, ένα τέτοιο του Ρίβερς και… φωτιά στο γήπεδο, με τον Εξάστερο να τρέχει επιμέρους σκορ 12-0 και να ξεφεύγει για πρώτη φορά με εννιά πόντους, 34-25. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, δίχως να βλέπουμε μπάσκετ… αξιώσεων, αλλά τον Εξάστερο να έχει το «μαξιλαράκι» του +7, 36-29.

Το τρίποντο του Καλάθη έφερε τον Εξάστερο σε διψήφια επίπεδα (39-29) όμως η χαρά δεν κράτησε για πολύ… Τα προβλήματα στο set παιχνίδι, η κακή βραδιά του Τζεντίλε (που έχανε τα πάντα, μέχρι και βολές), ο ξεζουμισμένος Καλάθης και η δίψα της Μπαρτσελόνα να μην τα παρατήσει, διαμόρφωσαν νέες καταστάσεις στην αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει τον τρόπο να διατηρηθεί άνετος σε θέση ισχύος και τους Καταλανούς να μειώνουν σε 41-36. Ο Φελντέιν με πέντε συνεχόμενους πόντους έβαλε τέλος στο πράσινο black out, ωστόσο η άσκοπη επιμονή στο μακρινό σουτ δεν έβρισκε ανταπόδοση και ο Ράις βρήκε την ευκαιρία να ξαναρίξει τη διαφορά σε απόσταση μίας κατοχής, 46-43. Ο Ρίβερς έδωσε νέα «ανάσα» στην ομάδα του, ενώ ο συγκλονιστικός Μπουρούσης –που δεν είχε βγει λεπτό στην τρίτη περίοδο- κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες στο νήμα και διαμόρφωσε το 54-46 στο 30’. 

Η Μπαρτσελόνα αποδεικνυόταν σκληρό καρύδι, κάτι που για να τα λέμε όλα το επέτρεπε και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός με την εμφάνισή του… Δύο τρίποντες «βόμβες» από Κοπόνεν και Βεζένκοφ, έφεραν τους μπλαουγκράνα στο -1 (55-54) και προκάλεσαν άγχος στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνο το σημείο, όμως, βγήκε αντίδραση από τους παίκτες του Πασκουάλ. Με τα «γιουρούσια» του Τζέιμς (δείγμα βέβαια και του «κολλήματος» στο να κυκλοφορήσει καλά η μπάλα), με ένα καθοριστικό κλέψιμο και καλάθι του Ρίβερς στον αιφνιδιασμό και ένα… τρίποντο κερασάκι στην τούρτα από τον Σίνγκλετον, διαμορφώθηκε το 63-56, σκορ που έδωσε τη δυνατότητα στο τριφύλλι να ανασάνει. Στο τελευταίο τετράλεπτο, ο Μπουρούσης βγήκε ξανά μπροστά και ουσιαστικά «κλείδωσε» το ροζ φύλλο αγώνα. Με καθοριστικές άμυνες, με πλονζόν ακόμα και στις court seats για μία κατοχή, αλλά και κρίσιμους πόντους, έφερε τον Εξάστερο στο +6, 69-63. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε ουσιαστικά να πλησιάσει, αφού ο Ράις είχε συνολικά 8 λάθη(!), ενώ δέχθηκε ένα τρομερό μπλοκ από τον «Μπουρού» που θα μπορούσε να ‘χε ρίξει τη διαφορά στο καλάθι. Αυτό δεν έγινε, ο Τζέιμς έβαλε την… πινελιά του και τελικώς «υπέγραψε» το 71-65, δίχως περαιτέρω συγκινήσεις.


Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Πάππας 2, Φελντέιν 8 (2), Γκάμπριελ 7 (1), Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14 (1), Καλάθης 5 (1)

Μπαρτσελόνα (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 12 (2), Ντόελμαν 11 (1), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8 (2), Κόπονεν 10 (2), Ρένφρο, Περπέρογλου, Τόμιτς 4

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση