ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με... μπόλικο ιδρώτα η Φενέρμπαχτσε!

Έστω και αν πιέστηκε περισσότερο του αναμενομένου, η Φενέρμπαχτσε έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Αρμάνι με 86-79 και ξαναμπήκε σε... δρόμο τετράδας στην Ευρωλίγκα.

Σε τροχιά τετράδας επανήλθε η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς μόχθησε περισσότερο του αναμενόμενου, αλλά τελικώς έκαμψε την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 86-79 και ανέβηκε στο 10-6. Από την άλλη, οι ηττημένοι υποχώρησαν στο 4-12 και βρίσκονται στον «πάτο» της κατάταξης.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Νάναλι με 19 πόντους (4/6 τρίποντα) και μεγάλο σουτ στο τελευταίο λεπτό, που ουσιαστικά έκρινε οριστικά την αναμέτρηση, 18 σημείωσε ο Ούντο (8ριμπάουντ), 17 ο Ντατόμε, ενώ ο Σλούκας σε 18’ συμμετοχής έβαλε 8 πόντους (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), είχε 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Από πλευράς ηττημένων, 20 πόντους πέτυχε ο Καλνιέτις, αλλά τους 18 στο πρώτο ημίχρονο, 15 έβαλε ο Χίκμαν και από 12 οι Ραντούλιτσα-ΜακΛίν.

Το ματς

Σε μονομαχία των Ντατόμε-Καλνιέτις κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους δύο παίκτες να πετυχαίνουν από επτά πόντους και την Φενέρμπαχτσε να προηγείται 9-7. Δια χειρός Κάλινιτς, η ομάδα του Ζοτς έφτασε και στο +5 (14-9), αλλά το ρεσιτάλ του… καυτού Καλνιέτις (12 πόντους ήδη) και η τρίποντη «βόμβα» του Σιμόν, άλλαξαν τα δεδομένα, με την Αρμάνι να κλείνει την πρώτη περίοδο στο +1, 18-19.

Οι Ιταλοί βρίσκονταν σε καλό επιθετικά βράδυ και είχαν διαρκώς «απαντήσεις» στις εμπνεύσεις των Σλούκα-Νάναλι, με αποτέλεσμα να ξαναπεράσουν μπροστά στο σκορ με 27-28. Οι δύο προαναφερθέντες παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν… όλα τα λεφτά στη δεύτερη περίοδο για τους Τούρκους και με συνεχόμενους πόντους, επανέφεραν την ομάδα τους σε θέση οδηγού, 37-32 στο 17’. Αν και οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να χτίσουν διαφορά πριν φύγει το πρώτο μέρος (προηγούμενοι με 41-34), εντούτοις ο Καλνιέτις ήταν… σεληνιασμένος και με back to back τρίποντα –φτάνοντας παράλληλα τους 18 πόντους- υπέγραψε το οριακό 41-40 του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν διαρκώς λύσεις, είτε από την περιφέρεια, είτε από κοντά, η Φενέρ δε μπορούσε να… ανακαλύψει το «αντίδοτο» και μοιραία η Αρμάνι προβλημάτιζε έντονα τον Ομπράντοβιτς, παίρνοντας προβάδισμα με έξι πόντους, 46-52! Μετά από… ώρα, οι παίκτες του Ζοτς άρχισαν να παίζουν άμυνα, Ντατόμε και Ούντο (κυρίως)… βγήκαν μπροστά και η τάξη αποκαταστάθηκε, με τους Τούρκους να παίρνουν «ανάσα», μπαίνοντας σε θέση οδηγού με 63-58, στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Ούντο έκανε θραύση κοντά στη ρακέτα της Αρμάνι και φτάνοντας τους 15 πόντους, έδινε «μαξιλαράκι» επτά πόντων στην ομάδα του, 68-61. Οι Ιταλοί αποδεικνύονταν σκληρό καρύδι και με παλικαρίσια καλάθια του Ραντούλιτσα δεν επέτρεψαν στην Φενέρ να ξεφύγει, μειώνοντας εκ νέου στον πόντο, 68-67. Όσο και να προσπαθούσαν οι Τούρκοι να αποσπαστούν από τους αντιπάλους, τόσο οι τελευταίοι έβρισκαν τις απαντήσεις και παρέμεναν κολλιτσίδα, με τον ΜακΛίν να διαμορφώνει το 78-77, δύο λεπτά πριν τη λήξη. Πάνω που είχαμε μπει στο τελευταίο λεπτό και τα πάντα ήταν… εύθραυστα, ο Νάναλι σηκώθηκε από τα 6,75 και 36’’ πριν τη λήξη έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Φενέρμπαχτσε για το 83-79. Ο Μάτσβαν αστόχησε σε τρίποντο, δεν κατάφερε να δώσει χαρακτήρα θρίλερ στο ματς της Πόλης και ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν, με τις βολές του Κάλινιτς να υπογράφουν το τελικό 86-79.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 41-40, 63-58, 86-79

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση