ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζορίστηκε, αγχώθηκε και… αφήνιασε!

Με το μάτι να… γυαλίζει στην τελευταία περίοδο, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» 78-69 τη Βαρέζε στην Πυλαία και έκανε βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League. Κορυφαίοι Σάιμπερτ, Κλάντον και Γλυνιαδάκης. 

Έστω και με… πολύ ιδρώτα, ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Βαρέζε (78-69), στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League της FIBA. 

Ο «δικέφαλος», που «ισοφάρισε» (5-5) τις νίκες και τις ήττες του στη διοργάνωση, έδωσε δικαιώματα στην ιταλική ομάδα, αλλά με ένα… παραγωγικό ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. 

Κορυφαίοι για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπολου, οι Σάιμπερτ και Κλάντον (από 13π., ενώ ο δεύτερος είχε και 10 ριμπάουντ για το νταμπλ-νταμπλ), ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Γλυνιαδάκης, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους, «κατεβάζοντας» και 7 ριμπάουντ. 

Στα -πολύ- αρνητικά της αναμέτρησης, η σχεδόν άδεια Πυλαία… 

Το ματς

Με τον Σάιμπερτ να παίρνει τ’… όπλο του στο ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 7-2 στο 3’, αλλά η Βαρέζε δεν τον άφησε να της ξεφύγει στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-20 και το ματς να θυμίζει αρκετά το θρίλερ του πρώτου αγώνα στην Ιταλία -όπου ο «δικέφαλος» είχε πάρει μεγάλο «διπλό». Στο 2ο δεκάλεπτο, με τον Μαργαρίτη να κάνει πολύ ωραία πράγματα στο παρκέ και τον Κλάντον να… παίρνει μπρος, η διαφορά πήγε μέχρι και στο +8, για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, στο -6 για τη Βαρέζε, καθώς μείωσε 40-34. 

Με ένα επιμέρους 9-2 και μπροστάρη τον Καβαλιέρο, η Βαρέζε έκανε εκ νέου ντέρμπι το ματς, παίρνοντας το προβάδισμα στο 24’, με 43-42. Οι γηπεδούχοι, όμως, βελτίωσαν άμεσα την άμυνά τους και με ένα 5-0 προηγήθηκαν ξανά, 47-43, με το σκορ, πάντως, να κλείνει στο 53-51 υπέρ της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου και το τελευταίο 10λεπτο να αναμένεται… φωτιά. Μόνο έτσι δεν ήταν όμως… Με ένα εξαιρετικό… παραγωγικό ξέσπασμα, ο ΠΑΟΚ «έτρεξε» ένα 10-0, έστειλε τη διαφορά στο +12 και παρότι αγχώθηκε όταν η Βαρέζε μείωσε στους πέντε, πήρε, τελικά, μια πολύ σημαντική νίκη, με 78-69, αποτέλεσμα το οποίο διαμορφώθηκε με ένα απίθανο τρίποντο του Μπράιαντ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου! 

Δεκάλεπτα: 20-20, 40-34, 53-51, 78-69 

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X