ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πράσινο άρμα μάχης

Η στρατιωτική παρέλαση έγινε στη Θεσσαλονίκη, όμως στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός παρέταξε τα δικά του... άρματα μάχης (Καλάθης, Γκιστ, Μπουρούσης) και επιβλήθηκε του Ερυθρού Αστέρα (70-59).
Η ομάδα του Πασκουάλ για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο ήταν εντυπωσιακή στο ΟΑΚΑ και μπόρεσε να πάρει άνετα τη νίκη επί των Σέρβων, παρά τα «νεκρά» διαστήματα στο φινάλε. Οι «πράσινοι» με τη νίκη αυτή ανέβηκαν στο 3-1, ενώ το σύνολο του Ράντονιτς είναι στο 2-2. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν ο Γκιστ με 17 πόντους, ενώ στους 16 σταμάτησε ο Νικ Καλάθης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς, έπαιξαν καλές άμυνες και είχαν όρεξη να τρέξουν το γήπεδο και να βρουν αιφνιδιασμούς (9-4 στο 6'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-14, με το «τριφύλλι» να έχει 9/9 δίποντα. Η αστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 6,75μ. (1/7 τρίποντα) δεν άφησε τη διαφορά να... εκτοξευτεί στο ξεκίνημα.
Στη δεύτερη περίοδο, όμως, ο Παναθηναϊκός Superfoods πάτησε... γκάζι. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ «έτρεξε» 11-0 σερί (34-14 στο 13'), με τον Νικ Καλάθη να σκοράρει και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Οι Σέρβοι μπόρεσαν να μειώσουν κάπως τη διαφορά (41-25 στο 18'), έχοντας τον Όγκνιεν Κούζμιτς σε πολύ καλή βραδιά (13π., 8ρ. στο 20'). Ωστόσο, οι «πράσινες» απαντήσεις δια χειρός Τζέιμς Γκιστ (12π.) έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 21 πόντους διαφορά (46-25). 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, σε αντίθεση με τη διαφορά. Η τριπλέτα Καλάθης - Γκιστ - Μπουρούσης συνέχισε να... οδηγεί τους Κυπελλούχους Ελλάδας (52-31 στο 25' και 61-41 στο 30'). Ο Στέφαν Γιόβιτς ήταν φανερά εκτός κλίματος και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να οργανωθούν σωστά επιθετικά και να... πλησιάσουν. 

Με ένα σερί 6-0 οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τη διαφορά στους 14π. στο 32' (61-47) και... ανάγκασαν τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ. Μάλιστα, το ολιγόλεπτο «πράσινο» black out επέτρεψε στο σύνολο του Ράντονιτς να μειώσει στο -10 (63-53 στο 35'). Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι... ξεκόλλησαν, ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα και το τελικό 70-59 έστειλε τον Παναθηναϊκό Superfoods στο 3-1 στη διοργάνωση.

Τα Δεκάλεπτα: 23-14, 46-25, 61-41, 70-59

O MVP: Ο Νικ Καλάθης. Άλλη μια «γεμάτη» εμφάνιση για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, που σκόραρε, δημιούργησε, πήρε ριμπάουντ και βοήθησε στην «πράσινη» άμυνα. Με τον Καλάθη στο παρκέ οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είναι άλλη ομάδα.

Ο Σκληρός: Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Έλληνας σέντερ έδωσε σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το «τριφύλλι»... κόλλησε επιθετικά, ενώ ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ βοήθησε σε άμυνα και επίθεση, με ενέργεια, κλεψίματα και πόντους.

Ο Πεσμένος: Ο Στέφαν Γιόβιτς. Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ο ποιοτικός πόιντ γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα και δεν μπόρεσε να δώσει τις λύσεις που θα ήθελε ο Ράντονιτς.

Ο Αόρατος: Ο Αντώνης Φώτσης. Χαμηλή... πτήση από τον «Batman», που δεν έπιασε τις ταχύτητες των Σίνγκλετον, Γκιστ, Νίκολς, χρησιμοποιήθηκε για περίπου 10', αλλά δεν έκανε τη διαφορά.

Η Στιγμή: Το «ξέσπασμα» του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Με εκείνο το 11-0 οι «πράσινοι» ξέφυγαν με πάνω από 20 πόντους και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης από εκεί και έπειτα.

Η Γκέλα: Το... black out της τελευταίας περιόδου, που θα μπορούσε να βάλει σε «μπελάδες» τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τους γηπεδούχους να... πληρώσουν τα νεκρά τους διαστήματα.

Η Διαιτησία: Εύκολο βράδυ για τους Λαμόνικα, Λάτισεβς και Πέτεκ, που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.

Η Εξέδρα: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε να τραγουδά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και να δίνει... ρυθμό στο «τριφύλλι». Υποδέχθηκαν... ζεστά τον Καταλανό τεχνικό οι «πράσινοι» στις εξέδρες.

Πηγή: sdna.gr

 

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση