ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κύπριος τυφλός τοξοβόλος συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκούς αγώνες

Ο Χρήστος Μισός θα αγωνιστεί στη Τσεχία τον ερχόμενο μήνα

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Για πρώτη φορά ένας Κύπριος τυφλός τοξοβόλος λαμβάνει μέρος σε αγώνες τοξοβολίας που θα διεξαχθούν στο Pilsen της Τσεχίας στις 11 Αυγούστου 2018 (Εuro 2018 Para-Archery Championships).

Πρόκειται για τον 40χρονο Χρήστο Μισό, από την Ορμήδεια, ο οποίος λόγω της εκδήλωσης ενός σπάνιου αυτοάνοσου συνδρόμου έχει χάσει την όρασή του.

Ο Χρήστος ασχολείται με το άθλημα της τοξοβολίας τα τελευταία χρόνια και είναι ο μοναδικός εγγεγραμμένος τυφλός τοξοβόλος και τυφλός προπονητής τοξοβολίας στην Κύπρο.

Προπονείται εντατικά και ως μέλος του Σωματείου «Τοξότες Αχαιοί» έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες στην Κύπρο εξασφαλίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

Θέτοντας τον πήχη ψηλά και θέλοντας να ζήσει την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, ο Χρήστος αποφάσισε να λάβει μέρος στους ευρωπαϊκούς αγώνες στη Τσεχία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο άνθρωπος πρέπει να κυνηγά τα όνειρά του, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που ενδεχομένως του επιφυλάσσει η ζωή.

Μιλώντας για το αγαπημένο του άθλημα, ο Χρήστος αναφέρει ότι «το να είσαι τυφλός και να ασχολείσαι με την τοξοβολία μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, όμως είναι μια πραγματικότητα που εμένα προσωπικά με οπλίζει με δύναμη και μου δίνει ελπίδα». Ο ίδιος έχει θέσει ως στόχο να γίνει ο πρώτος τυφλός πρωταθλητής τοξοβολίας στην Κύπρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

Στον ΑΠΟΕΛ ο πρώτος τίτλος

Στον ΑΠΟΕΛ ο πρώτος τίτλος

Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος που ξεκινά αύριο Δευτέρα, ...
24sports team
 |  ΥΠΟΛΟΙΠΑ