ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απαντά στην Ομόνοια

Ανακοίνωση από τους διοργανωτές του αγώνα ορεινής ποδηλασίας του Τροόδους

Οι διοργανωτές του αγωνα Ορεινής Ποδηλασίας του Τροόδους εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν περιστατικό τραυματισμού ποδηλάτη της Ομόνοιας. Αναλυτικά: 

Τα πραγματικά περιστατικά του αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο Τρόοδος

Οι νοσηλευτές έκριναν ότι ο τραυματισμός του ποδηλάτη Κωνσταντίνου Παυλίδη δεν ήταν σοβαρός και εισηγήθηκαν προληπτική μεταφορά στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα, για συγκεκριμένους λόγους

Αναφορικά με την πτώση και τον τραυματισμό του ποδηλάτη Κωνσταντίνου Παυλίδη, στη διάρκεια του έκτου Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας, την Κυριακή, 17 Ιουνίου, θα θέλαμε να ευχηθούμε στον αθλητή ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στους αγώνες το συντομότερο. Δυστυχώς οι πτώσεις και τα κτυπήματα αποτελούν μια επίπονη πραγματικότητα για το άθλημα της ποδηλασίας, καθώς είναι μέρος της καθημερινότητας ενός ποδηλάτη.

Για το λόγο αυτό σε κάθε αγώνα λαμβάνονται τα όλα τα προβλεπόμενα από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) μέτρα, για την ασφάλεια των διαγωνιζόμενων, ούτως ώστε σε περίπτωση ατυχήματος, οι συνέπειες για τον αθλητή να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, ο αγώνας του Τροόδους, την ευθύνη οργάνωσης του οποίου είχε η MH Bikin’Cyprus Event Management, έγινε στην παρουσία ασθενοφόρου, πλήρως στελεχωμένου από δύο νοσηλευτές, οι οποίοι έφεραν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ υπήρχε πρόνοια ώστε το ασθενοφόρο να έχει πρόσβαση σε όλα τα σημεία της διαδρομής. Περαιτέρω, υπεύθυνοι της διοργάνωσης βρίσκονταν και στα πιο δύσβατα σημεία, ώστε να ενημερώσουν για πιθανά περιστατικά.

Αυτό έγινε στην περίπτωση της πτώσης του Κωνσταντίνου, όπου υπεύθυνος της διοργάνωσης ειδοποίησε για το περιστατικό και το ασθενοφόρο, με δύο νοσηλευτές, έφτασε στο σημείο όπου ο αθλητής είχε μεταβεί περπατώντας, μετά την πτώση.

Οι νοσηλευτές υπέβαλαν τον αθλητή σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός και ότι περιοριζόταν σε εκδορές. Αφού τον περιποιήθηκαν, ο νοσηλευτής κ. Καραϊσκάκης εισηγήθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους τη μεταφορά του Κωνσταντίνου στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα, αφενός διότι δεν έχριζε επείγουσας διακομιδής με ασθενοφόρο και αφετέρου για να μην αποχωρήσει το ασθενοφόρο από το χώρο για περιστατικό που δεν απατούσε επείγουσα διακομιδή, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων.

Οι οικείοι του Κωνσταντίνου συμφώνησαν με αυτή την εισήγηση και μετέφεραν τον αθλητή στο νοσοκομείο Κυπερούντας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε επικοινωνία του διευθυντή της MH Bikin’Cyprus Event Management με τον πατέρα του αθλητή, αναφέρθηκε πως ο αθλητής είναι καλά, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έχει υποβληθεί σε εξετάσεις και αναμένει προληπτική εξέταση από τους γιατρούς.

Η MH Bikin’Cyprus Event Management επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε όλους τους αγώνες που διοργανώνει, εγχώριους και διεθνείς. Η εταιρεία και τα στελέχη της δραστηριοποιούνται για περισσότερο από δύο δεκαετίες στη διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας και τριάθλου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έχει εμπιστευθεί στην MH Bikin’Cyprus Event Management τη διοργάνωση αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κύπρο, ενώ για περισσότερο από δέκα χρόνια της αναθέτει τη διοργάνωση αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας της βαθμίδας Hors Classe, που είναι η υψηλότερη στον κόσμο. Χρυσοί Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και αθλητές θρύλοι της ποδηλασίας όπως ο Bart Brentjens, Jaroslav Kulhavy, Gunn-Rita Dahle Flesja, Sabine Spitz και άλλοι, μετέχουν για πολλά χρόνια στους αγώνες της MH Bikin’Cyprus Event Management, τιμώντας την με την εμπιστοσύνη τους.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X