ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Άγγιξε το μετάλλιο η Ειρήνη Μαυρικίου

Η Ειρήνη Μαυρικίου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Ατομικο Epée της Ξιφασκίας αγγίζοντας το μετάλλιο, στην «La Selva del Camp Pavilion». Το έχασε για μόλις έναν πόντο στον προημιτελικό, καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση. Η επιτυχής παρουσία καταγράφεται ως η καλύτερη για την Κυπριακή Ξιφασκία, αφού είχε απέναντι της, κορυφαίες αθλήτριες από Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, που θεωρούνται παγκόσμιες δυνάμεις.

 

Ύστερα από τους έξι πρωινούς τρίλεπτους αγώνες κατάταξης στον Όμιλο, η Μαυρικίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει στους «16» την Φαμπιάνα Μπονίτο από την Πορτογαλία την οποία νίκησε με 15-10, και προκρίθηκε στον προημιτελικό, εκεί όπου η νίκη θα της εξασφάλιζε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Αντιμετώπισε την Νικόλ Φοϊέτα από την Ιταλία, την οποία είχε νικήσει το πρωί. Στον αγώνα των τριών πενταλέπτων η Μαυρικίου ήταν μπροστά από το ξεκίνημα και προηγήθηκε με 10-6, όμως προς το τέλος του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στην Ιταλίδα να φτάσει πρώτη στους 15 πόντους, χάνοντας τον αγώνα με 15-14 και το μετάλλιο για μόλις έναν πόντο (οι δύο χαμένες των ημιτελικών θα κέρδιζαν από ένα χάλκινο)

 

Η 34χρονη αθλήτρια που μόλις τα τελευταία τρία χρόνια ασχολήθηκε με το άθλημα της Ξιφασκίας και εδώ και δύο χρόνια είναι στην Εθνική ομάδα, ανέφερε τα εξής : «Είμαι ευχαριστημένη από την παρουσία μου στους αγώνες αφού αντιμετώπισα επί ίσοις όροις αθλήτριες παγκοσμίου επιπέδου. Δυστυχώς όταν προηγήθηκα με 10-6 στον προημιτελικό, η σκέψη ότι ήμουν κοντά στο μετάλλιο, με παρέσυρε και έχασα την αυτοσυγκέντρωση μου. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

 

Η Μαυρικίου κατετάγη τελικά την 6η θέση, λόγω της θέσης που είχαν καταλάβει οι τέσσερις αθλήτριες, που έχασαν στο προημιτελικό στους προκριματικούς αγώνες στον Όμιλο.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ (25/6)

Όμιλος
Ειρήνη Μαυρικίου-Νικόλ Φοϊέτα (Ita)    5-3

Ειρήνη Μαυρικίου-Κατερίνα Σιδηροπούλου (Gre)      2-5

Ειρήνη Μαυρικίου-Λορέν Ρεμπί (Fra)    2-5

Ειρήνη Μαυρικίου-Νικόλ Ταμούς (Lib)  5-2

Ειρήνη Μαυρικίου-Αλεχάντρα Κινσέρος (Esp)  4-5

Ειρήνη Μαυρικίου-Άνα Σελ (Srb)            3-5

Round «16»

Ειρήνη Μαυρικίου-Φαμπιάνα Μπονίτο  15-10

Προημιτελικός

Ειρήνη Μαυρικίου-Νικόλ Φοϊέτα (Ita)    14-15

Δελτίο τύπου

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

Στον ΑΠΟΕΛ ο πρώτος τίτλος

Στον ΑΠΟΕΛ ο πρώτος τίτλος

Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος που ξεκινά αύριο Δευτέρα, ...
24sports team
 |  ΥΠΟΛΟΙΠΑ