ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αντίο» στην δεύτερη θέση

Οι 17οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης ανήκουν από το βράδυ του Σαββάτου (03/06/2017) στην ιστορία. Οι εννιά διαγωνιζόμενες χώρες μαζεύτηκαν την τρέχουσα εβδομάδα στο Σαν Μαρίνο, έστησαν τη δική τους γιορτή αθλητισμού σε δώδεκα αθλήματα, πάλεψαν με θεμιτά και κάποιες με αθέμιτα μέσα για κάθε μετάλλιο, όμως στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει η συνεχιζόμενη ενδυνάμωση των δεσμών, μεταξύ Κύπρου, Ισλανδίας, Λουξεμβούργου, Μάλτας, Μονακό, Ανδόρας, Σαν Μαρίνο, Λίχτενσταϊν και βέβαια του Μαυροβουνίου, το οποίο θα αναλάβει για πρώτη φορά το 2019 να διοργανώσει αυτήν τη γιορτή.

Η παράδοση της σημαίας στους Μαυροβούνιους έγινε αργά το βράδυ στην κεντρική πλατεία του «Multieventi», όπου στήθηκε χορός. Στην παρέλαση της τελετής λήξης σημαιοφόρος της Κύπρου ήταν ο Ιάκωβος Παντελή της καλαθόσφαιρας.

Η παρουσία της Κύπρου ήταν ικανοποιητική, όμως κάποιες λεπτομέρειες μάς στέρησαν τη δυνατότητα να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, την οποία πήρε μετά πολλών «ευλογιών» από κάποιους Ιταλούς υπεύθυνους αγωνισμάτων, το Λουξεμβούργο. Το πλούσιο αυτό κρατίδιο κέρδισε για πρώτη φορά την πρωτιά εκτός χώρας του και μόλις για δεύτερη, μετά το 2013 στους αγώνες που διοργάνωσε.

Η πατρίδα μας κατάφερε να υποσκελίσει την Ισλανδία στην τελευταία ημέρα των αγώνων, κατακτώντας τελικά τη 2η θέση.

Κατά την τελευταία ημέρα των αγώνων (03/06/2017) η Κύπρος κατέκτησε άλλα 19 μετάλλια, τα περισσότερα μάλιστα χρυσά. Ο στίβος μάς έδωσε 10 (5-7-1), 2 χρυσά η ποδηλασία, από ένα χρυσό η καλαθόσφαιρα ανδρών και το σκιτ ανδρών, ενώ στο βόλεϊ πήραμε το χρυσό στις γυναίκες.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

Χρυσά κορίτσια στο βόλεϊ

Παραλίγο… αυτοκτονία για τα κορίτσια της πετοσφαιρικής μας ομάδας, αφού έπαιξε με τη φωτιά στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά με το Σαν Μαρίνο, όμως ευτυχώς δεν κάηκε. Η Εθνική μας μπορεί να έχασε με 3-2 σετ, όμως, αυτά τα δύο σετ που κέρδισε ήταν αρκετά για να μας χαρίσουν τον πολυπόθητο έναν βαθμό και να μας δώσουν την πρωτιά στους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Οι παίκτριες του Πέτρου Πατσιά μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και κέρδισαν το πρώτο σετ με 25-20. Στη συνέχεια, όμως, η άνοδος του Σαν Μαρίνο και η δικιά μας όχι ικανοποιητική απόδοση, έδωσε την ευκαιρία στις γηπεδούχες να επιστρέψουν και να προηγηθούν με 2-1 σετ.

Αν χάναμε με 3-1 σετ, τότε το χρυσό μετάλλιο θα πήγαινε στο Σαν Μαρίνο, αφού θα έπαιρνε καθαρούς τρεις βαθμούς από το παιχνίδι και θα έφτανε τους 12, ενώ εμείς είχαμε 11. Γι’ αυτό οι διεθνείς μας ξύπνησαν στο καθοριστικότατο 4ο σετ και είχαν το προβάδισμα συνέχεια. Όταν έφτασαν στο 24-20 και στους 4 «χρυσούς» πόντους αγχώθηκαν και παραλίγο να τινάξουν τους κόπους στον αέρα, αφού το Σαν Μαρίνο μείωσε σε 24-23. Όμως, κατάφεραν να κλείσουν το σετ με 25-23 και να ησυχάσουν. Στο τάι – μπρέικ το Σαν Μαρίνο πήρε νίκη γοήτρου, αλλά και τη δεύτερη θέση από το Λουξεμβούργο.

Τα σετ: 20-25, 25-22, 25-20, 23-25, 15-12.

ΚΥΠΡΟΣ (Πατσιάς): Χατζηχριστοδούλου, Μανίταρου, Χουντίμα, Ιωάννου, Χαραλάμπους, Χατζηκωνσταντά, Ιορδάνου, Ι. Λεωνίδου, Ζακχαίου, Ζεμπίλα. Λίμπερο: Δαυίδ, Εβ. Λεωνίδου.

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση