ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσιακή παρουσία στην αντισφαίριση

Εξαιρετική παρουσία της κυπριακής αντισφαίρισης στο τουρνουά του Σαν Μαρίνο, για τους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Από τους τρεις τελικούς στα διπλά που διεξήχθησαν την Παρασκευή (2/6/17), τα δικά μας παιδιά κατέκτησαν δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο, ενώ θυμίζουμε ότι από την Πέμπτη (1/6) ο Λευτέρης Νέος είχε εξασφαλίσει το χάλκινο στο μονό.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου στην αντισφαίριση πανηγύρισαν τα κορίτσια της εθνικής μας, Ραλούκα Σέρμπαν και Μαρία Σιοπαχά, οι οποίες αποτέλεσαν ιδανικό δίδυμο στο Σαν Μαρίνο. Οι αντισφαιρίστριές μας κατέβαλαν με 2-0 (6-2, 6-3) το δίδυμο από τη Μάλτα (Κούρμι / Τζενοβέζε), σε παιχνίδι στο οποίο έδειξαν νωρίς την κυριαρχία τους. «Η παρουσία μου αυτήν την εβδομάδα εδώ μού έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση, αφού είχα νίκες στο μονό, στο μικτό και στο διπλό. Στην αρχή του αγώνα είχα λίγο άγχος, αφού ήταν ο πρώτος μας τελικός. Όμως, είπα στον εαυτό μου πως είμαι η πιο έμπειρη από τις δύο και θα έπρεπε να αναλάβω περισσότερες πρωτοβουλίες και να είμαι και πιο επιθετική. Αυτό έκανα και από τη στιγμή που και η Μαρία έπαιξε πολύ καλά, είμαι χαρούμενη και περήφανη που κατάφερα να βοηθήσω την Κύπρο να πάρει χρυσό μετάλλιο», μας είπε μετά το παιχνίδι η Ραλούκα Σέρμπαν, η οποία περιμένει επιτέλους πως το Κράτος θα της δώσει το κυπριακό διαβατήριο, το οποίο ζητά επιμόνως, ευρισκόμενη στο νησί μας για πάνω από 6 χρόνια.

Το ίδιο χαρούμενη ήταν και η Μαρία Σιοπαχά, η οποία εμφανίστηκε στο Σαν Μαρίνο προερχόμενη κατευθείαν σχεδόν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου σπουδάζει. Η 20χρονη Λεμεσιανή αθλήτριά μας ένιωσε λίγο άβολα όταν έχασε στα προημιτελικά του μονού, αφού πιστεύει πως μπορούσε για είσοδο στην τετράδα. Ωστόσο, η χαρά ήρθε στο διπλό γυναικών. «Νιώθω πολύ καλά και χαρούμενη που φτάσαμε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Από το πρώτο παιχνίδι δείξαμε πως αποτελούμε καλό δίδυμο με τη Ραλούκα και το δείξαμε και στον τελικό. Παίξαμε επιθετικά από την αρχή και καταφέραμε να επιβληθούμε στο παιχνίδι, φτάνοντας στο χρυσό», ήταν κάποια από τα λόγια της Μαρίας Σιοπαχά.

Χρυσό και οι άνδρες

Αν και χρειάστηκε να δώσουν δύο αγώνες σε λίγες ώρες, οι Μέλιος Ευσταθίου και Λευτέρης Νέος κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών, επικρατώντας στον τελικό των Μονεγάσκων Ντιπ και Οζιέρ με 2-1 σετ (5-7, 6-2, 10-5). Παρά το ότι το πρώτο σετ έκλεισε με μπρέικ από τους αντιπάλους, στη συνέχεια οι 18χρονοι αθλητές μας συγκεντρώθηκαν και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο δεύτερο σετ με 4-0 και να το κλείσουν με 6-2. Στο σούπερ τάι - μπρέικ έγινε του... μπρέικ, με τους Κύπριους αθλητές να είναι πιο συγκεντρωμένοι και να φτάνουν στην κατάκτησή του με 10-5 και στο χρυσό μετάλλιο.  Στον πρωινό ημιτελικό οι Ευσταθίου / Νέος είχαν δύσκολο έργο απέναντι στους Ναστάζι και Ναφ από το Λουξεμβούργο. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και με ανατροπές καθ’ όλη τη διάρκειά του, με τους αθλητές μας να προηγούνται στο σούπερ τάι μπρέικ με 9-5, να χάνουν τέσσερα στη σειρά ματς πόιντ, να τίθενται αντιμέτωποι με δύο ματς πόιντ και στο τέλος να παίρνουν συναρπαστική νίκη με 2-1 (4-6, 6-4, 13-11).

«Είχα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην πρεμιέρα μου στο μονό, το οποίο έχασα. Παρά την ήττα, είπα δεν πειράζει και να βάλω τα δυνατά μου στο διπλό με τον Λευτέρη κι ευτυχώς καταφέραμε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο», μας είπε ο Μέλιος Ευσταθίου, τον οποίο ρωτήσαμε αν σκέφτεται να ακολουθήσει επαγγελματικό δρόμο στο διπλό με τον Λευτέρη Νέο: «Είναι κάτι που δεν σκεφτήκαμε. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και σύνδεση στο γήπεδο, παίζουμε από μικροί μαζί και μάλλον είναι καλή ιδέα. Ίσως να το σκεφτούμε, αφού κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις και νίκες τον τελευταίο καιρό». Σημειώνουμε ότι ο Ευσταθίου έχασε για δύο θέσεις τη συμμετοχή στο Ρολάν Γκαρός τζούνιορ, όμως, είναι σίγουρα στο κυρίως ταμπλό στο Γουίμπλεντον και θα ξεκινήσει προετοιμασία γι’ αυτό.

Μίλησε η κούραση

Ο Λευτέρης Νέος υποχρεώθηκε να παίξει και τρίτο παιχνίδι την ίδια ημέρα και μάλιστα με μόλις 10 λεπτά ξεκούραση από το δεύτερο. Και όπως ήταν λογικό, κάτω από τον καυτό ήλιο των περίπου 35 βαθμών κελσίου, σε υψόμετρο 700 μέτρων, ήταν λογικό να μείνει από δυνάμεις. Στον τελικό του μικτού διπλού, με παρτενέρ τη Ραλούκα Σέρμπαν, έχασαν με 2-0 σετ (6-3, 6-4) από το δίδυμο του Λουξεμβούργου Μολινάρο / Ναστάζι και αρκέστηκαν στο αργυρό μετάλλιο.

«Γενικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου εδώ στο Σαν Μαρίνο. Στο μονό έφτασα στα ημιτελικά και έχασα από τον Νο1 του ταμπλό, που είναι πολύ πιο έμπειρος από μένα, στις λεπτομέρειες. Στο διπλό ανδρών, παρέα με τον Μέλιο με τον οποίο παίζουμε χρόνια, πεισμώσαμε, καταθέσαμε ψυχή και καταφέραμε να κατακτήσουμε το χρυσό με δύο νίκες σε λίγη ώρα. Δυστυχώς, στο μικτό με τη Ραλούκα με νίκησε η κούραση, δεν άντεξα, και λυπάμαι γιατί είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας», ήταν τα λόγια του Λευτέρη Νέου, ο οποίος θα φύγει από το Σαν Μαρίνο με όλες τις αποχρώσεις μεταλλίων.

Τριπλά... αργυρή η ποδηλασία

Τρία αργυρά μετάλλια κατέκτησε η Κύπρος στην ορεινή ποδηλασία, με τους Λουξεμβούργιους να κερδίζουν τα 2 χρυσά. Στη δύσκολη, αλλά καταπράσινη, διαδρομή στα βουνά του Σαν Μαρίνο, η Άντρη Χριστοφόρου τερμάτισε πίσω από τη Λουξεμβούργια Φαμπίνε Σιάους, παρά το ότι κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο (17:06.914). Η νικήτρια τερμάτισε σε 53:15.349 και η Χριστοφόρου σε 55:03.995. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Ανδρέα Μιλτιάδη, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Λουξεμβούργιο από τη... Δανία Σόρεν Νίσεν, αλλά κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο (13:37.874). Ο Μιλτιάδης ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1 ώρα, 13:25.895 και ο νικητής σε 1ώρα12:18.881.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι αθλητές μας έμεινα πίσω από τους πρωτοπόρους. Ο Αλέξανδρος Ματσάγκος τερμάτισε στη 10η θέση (1ώρα19:35.193), Κωνσταντίνος Θυμίδης 15ος (1ώρα23:49.841) και ο Πέτρος Προκοπίδης 19ος (1ώρα28:11.378). Η Κύπρος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και στο ομαδικό, πίσω από το Σαν Μαρίνο και μπροστά από την Ισλανδία.

Άνετα τα κορίτσια της πετόσφαιρας

Δεν χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερες δυνάμεις η εθνική μας ομάδα γυναικών στην πετοσφαίριση, για να κάμψει την αντίσταση της Μάλτας με 3-0 σετ. Από την αρχή του αγώνα η ομάδα μας έδειξε την ανωτερότητά της και πλέον συγκεντρώνεται για τον σημαντικό αγώνα με το Σαν Μαρίνο το Σάββατο, εκεί όπου ίσως δύο σετ να είναι αρκετά για την κατάληψη της πρωτιάς.

* Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά το μπιτς βόλεϊ, για χθες ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας για την 5η και 6η θέση στους άνδρες μεταξύ της Κύπρου και του Σαν Μαρίνο, όμως, ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Ευσταθίου στο γόνατο, έδωσε τη νίκη χωρίς αγώνα στους διοργανωτές.

Τα σετ: 25-7, 25-19, 25-19.

ΚΥΠΡΟΣ (Πατσιάς): Χατζηχριστοδούλου, Μανίταρου, Χουντίμα, Ιωάννου, Χαραλάμπους, Χατζηκωνσταντά, Ιορδάνου, Ι. Λεωνίδου, Ζακχαίου, Ζεμπίλα. Λίμπερο: Δαυίδ, Εβ. Λεωνίδου.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (απεσταλμένος ΕΑΚ)

Φωτογραφίες: Σελήνη Αλεξία

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X
X