ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Τη νίκη που χρειαζόταν για να μπει σφήνα στο Μαυροβούνιο για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, πέτυχε το απόγευμα της Τρίτης (30/5/17) η εθνική μας ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών. Το 71-57 επί της Ισλανδίας, ομάδας που παίζει στα τελευταία δύο Ευρωμπάσκετ, καταδεικνύει την αξία της επιτυχίας της κυπριακής ομάδας. «Ήταν πάρα πολύ σημαντική νίκη, που μας βάζει στη σωστή τροχιά σε αυτούς τους αγώνες. Ήταν δύσκολη η αποστολή μας, όμως τα παιδιά έκαναν αυτό που έπρεπε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έτσι πήραμε τη νίκη, που μας βάζει σε πλεονεκτική θέση για το βάθρο. Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στο Λουξεμβούργο, το οποίο έδειξε στον αγώνα του με το Μαυροβούνιο πόσο δυνατή ομάδα είναι και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και εύστοχοι, για να καταφέρουμε να νικήσουμε», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Παναγιώτης Γιανναράς.

Δεκάλεπτα: 18-16, 40-27, 53-46, 71-57.

ΚΥΠΡΟΣ: Λοϊζίδης, Κινγκ 10, Μιχαήλ 6, Πιττάκας, Σιζόπουλος 8 (2), Κούνας 2, Κορωνίδης 6 (2), Θεοχαρίδης 7 (1), Κουμής, Παντελή 18 (2), Στυλιανού 14 (3).

 

Νίκη και τα κορίτσια του βόλεϊ

Το καλό τρίτωσε στους αγώνες μας με την Ισλανδία, αφού όπως οι άνδρες σε πετόσφαιρα και καλαθόσφαιρα, έτσι και τα κορίτσια στην πετόσφαιρα, υπέταξαν τη σκανδιναβική ομάδα. Οι κοπέλες μας επικράτησαν των Ισλανδών με 3-1 σετ (25-22, 22-25, 25-22, 25-14) και έκαναν καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

 

Αντισφαίριση

Στην αντισφαίριση θύμα έκπληξης έπεσε ο Μέλιος Ευσταθίου, ο οποίος, ύστερα από δραματικό παιχνίδι που διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, ηττήθηκε από τον Μαλτέζο Μάθιου Ασιάκ με 2-1 σετ (6-7, 7-5, 7-5) και αποχαιρέτησε νωρίς το όνειρο του μεταλλίου. Αντίθετα, ο Λευτέρης Νέος εξασφάλισε εύκολα την πρόκρισή του για τον δεύτερο γύρο, επικρατώντας με 2-0 (6-3, 6-3) του Ισλανδού Μπιρκίρ Γκούναρσον και θα αντιμετωπίσει τον Ρόμπιν Φόρστερ από το Λίχτενσταϊν, ο οποίος έκανε την έκπληξη, επικρατώντας τού Πιέτρο Γκράσι από το Σαν Μαρίνο με 2-0 (6-3, 7-6).

 

Μπιτς βόλεϊ

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του ανδρικού μας μπιτς βόλεϊ, στην πρώτη ημέρα των αγώνων. Στον πρώτο τους αγώνα ο Μίνως Αγαθοκλέους και ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου κέρδισαν με 2-0 σετ το δίδυμο από τη Μάλτα (21-12, 21-19), ενώ το απόγευμα έχασαν από το δίδυμο από το Λίχτενσταϊν με 2-0 (21-15, 21-14), το οποίο ζευγάρωσε τις επιτυχίες του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι, αν καταφέρουν την Τετάρτη να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου και περάσουν στα ημιτελικά.

 

Τοξοβολία

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα των απογευματινών αγώνων της τοξοβολίας, με τους άνδρες αυτήν τη φορά να αγωνίζονται στο σύνθετο τόξο και τις γυναίκες στο ολυμπιακό τόξο. Και στα δύο αυτά αθλήματα Κύπριοι αθλητές κατέλαβαν την πρώτη θέση των προκριματικών και θα είναι το Νο1 στο ταμπλό των νοκ-άουτ αγώνων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν οι γυναίκες μας στο ολυμπιακό τόξο, αφού πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις, παρά τον συναγωνισμό με το Λουξεμβούργο. Η Έλενα Μουσικού θύμισε κάτι από... 2008, κατακτώντας την πρώτη θέση με 621 βαθμούς! Δεύτερη ήταν η Μικαέλα Κουρουνά με 586 και τρίτη η Άννα Καλλένου (μητέρα της άλτριάς μας Λεοντίας Καλλένου) με 567. Έτσι, στους νοκ-άουτ αγώνες και οι τρεις πέρασαν χωρίς αγώνα στην οκτάδα!

 

Στο σύνθετο τόξο ανδρών έγινε πολύ σπουδαία και αμφίρροπη μάχη μεταξύ πέντε αθλητών, με τον Διομήδη Δημητριάδη να καταφέρνει να παίρνει την πρωτιά με 690 βαθμούς, όσους και ο δεύτερος Λουξεμβούργιος Μπέκα (46 έναντι 43 δεκαριών). Ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου ήταν 8ος με 670 βαθμούς, όσους και ο Δημήτριος Καργάδος, ο οποίος κατέλαβε την 9η θέση. Το άσχημο για τους δύο αθλητές μας είναι πως στη φάση των νοκ-άουτ είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν ο ένας εναντίον του άλλου! Από πλευράς του, ο Δημητριάδης θα αντιμετωπίσει τον Αλφόνς Ζαχάριας από το Λίχτενσταϊν (16ος, 643).

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση