ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανική κυριαρχία στο Pafos Triathlon

24sports team

info@24sports.com.cy

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν σε όλη το νησί, διεξήχθη την Κυριακή, 23 Απριλίου, το Pafos Triathlon 2007, που διοργάνωσαν από κοινού η Bikin Cyprus με το Δήμο Πάφου και με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Πάφου. Λόγω της μεγάλης θαλασσοταραχής η διαδρομή κολύμβησης αντικαταστάθηκε από τρέξιμο.

 Οι αθλητές από τη Μεγάλη Βρετανία κυριάρχησαν καθώς στην Ολυμπιακή Απόσταση των ανδρών πρώτος αναδείχθηκε ο Βρετανός Matthew Leeman με τον εντυπωσιακό χρόνο 1:59:37, δεύτερος ο Ρώσσος Egor Vinogradov με 2:02:06 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βρετανός Andrew Syrett (2:02:38). Τέταρτος γενικής και πρώτος Κύπριος ο Δημόκριτος Παπαδαυίδ (Ναυτικός Όμιλος Πάφου). Στις Γυναίκες αγωνίστηκαν οι Βρετανίδες Penelope Hartley - Green (2:48:45), Jennifer Jones (2:53:26) και Rebekah Lincoln (2:54:31).

Ο αγώνας εντασσόταν στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας Τριάθλου ως το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σπριντ – ο αγώνας περιλάμβανε την Ολυμπιακή Απόσταση (1.5χλμ κολύμβησης, 40χλμ ποδηλασίας και 10χλμ τρέξιμο) και την Σπριντ Απόσταση, με ακριβώς τα μισά χιλιόμετρα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έγινε το Σάββατο (22/4) για πρώτη φορά Kids Duathlon για παιδάκια 6-14 χρόνων. Για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα, τις τρεις πρώτες θέσεις στους άνδρες κατέλαβαν ο Γιώργος Καπόνας (Ναυτικός Όμιλος Πάφου) και οι Νεκτάριος Πεττεμερίδης και Φαίδων Μιχαήλ του Κεραυνού, ενώ στις γυναίκες κέρδισε η Κάρμεν Μαχαιριώτου (Νηρέας), έχοντας πίσω της τις Γιαβάσιη και Περικλέους του Κεραυνού.

Το Pafos Triathlon 2017 στήριξαν η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Γεροσκήπου, τα Thanos Hotels, το 3D Functional Training Studio και τα καταστήματα Head και Μαύρος. Υποστηρικτές ήταν επίσης το Σώμα Σταυραετών και το Σώμα Προσκόπων Κύπρου.

Χωρίς κολύμβηση
Οι πολύ δυνατοί άνεμοι κρίθηκαν απαγορευτικοί για τη διεξαγωγή της θαλάσσιας διαδρομής, έτσι για την ασφάλεια των αθλητών, η κολύμβηση δεν διεξήχθη. Η διαδρομή στη θάλασσα αντικαταστάθηκε με τρέξιμό, έτσι το πρόγραμμα του τριάθλου μετατράπηκε σε τρέξιμο – ποδηλασία - τρέξιμο για όλες τις κατηγορίες. Ακόμη και χωρίς την διαδρομή της κολύμβησης, το Pafos Triathlon 2017 πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις τόσο στους διαγωνιζόμενους, όσο και στο κοινό.

 

Οι νικητές του Σπριντ

Έντονο χρώμα από Καζακστάν είχαν οι πρώτες τρεις θέσεις στην κατηγορία Σπριντ, αφού ο πιο γρήγορος χρόνος (1:02:15) επιτεύχθηκε από τον Καζάκο Arman Kydyrtaev, ενώ ο συμπατριώτης του Meirlan Iskakov είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο (1:02:49). Με χρόνο 1:02:33, ο Ρώσος Vasilij Krestyaninov πήρε τη δεύτερη θέση στο Σπριντ. Στις Γυναίκες, οι δύο από τις τρεις θέσεις της κατηγορίας Σπριντ κατακτήθηκαν από Κύπριες, με την Κάρμεν Μαχαιριώτου να τερματίζει στην πρώτη θέση (1:09:55), την Julia Tully από το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεύτερη (1:13:50) ενώ τρίτη ήταν η Μαρία Γιαβάσιη (1:13:58).

Στις ομαδικές κατηγορίες Σπριντ, στους Άνδρες πιο γρήγορο χρόνο είχαν οι αθλητές της ομάδας Δίκυκλο (1:00:43), δεύτερο καλύτερο χρόνο η ομάδα The Outsiders (1:07:20), ενώ με χρόνο 1:10:54, την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα Venus Gym. Στις γυναίκες συμμετείχαν οι ομάδες Team Fiona (1:22:57) και η ομάδα Team Almyra (1:32:50).Στις μικτές ομάδες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Κυπριακή ομάδα Eagles με χρόνο 1:13:57.

Το πρώτο Kids Duathlon
Παιδιά από 6 μέχρι 14 ετών, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του διάθλου, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά του Pafos Triathlon, διοργανώθηκε το Kids Duathlon. Το παιδικό δίαθλο διεξήχθη το Σάββατο, 22 Απριλίου, και έλαβαν μέρος 41 νεαροί αθλητές, αριθμός πάρα πολύ ενθαρρυντικός. Το πράγραμμα του Kids Duathlon περιλάμβανε τρέξιμο 750 μέτρων, ποδηλασία 3χλμ και ξανά τρέξιμο 750μ.

Στα αγόρια 6-9 χρόνων την πρώτη θέση πήρε ο Γιάννης Πασιά. Στα κορίτσια της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας πρώτη τερμάτισε η Μαρία Μούσκου. Στις ηλικίες 10-12 καλύτερο χρόνο είχε ο Γιάννης Καραγιάννης και στα κορίτσια η Βιργινία Μούσκου. Τέλος, στην κατηγορία 13-14 πρώτος αναδείχθηκε ο Ραφαήλ Σάββα στα αγόρια και η Χριστίνα Πασιά στα κορίτσια.

Περισσότερες φωτογραφίες στο www.facebook.com/PafosTriathlon και πλήρη αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com/pafos-triathlon.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση