ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχίζει η μεγάλη γιορτή

24sports team

info@24sports.com.cy

Με τον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ στις 9:00πμ ξεκινάει το Σάββατο, 18 Μαρτίου ο 11ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Κύπρο, που είναι και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου της ΚΟΕΑΣ. H διοργάνωση είναι διαπιστευμένη από την AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων) και βρίσκεται στο καλεντάρι της IAAF.

 Ο Primetel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ είναι ο πιο δημοφιλής δρόμος του αγώνα καθώς πέρσι έτρεξαν σε αυτόν 8.000 δρομείς από 250 εταιρείες και οργανισμούς. Στις 11:00πμ θα δοθεί η εκκίνηση στην Andrey & Julia Dashin’s Foundation 1km Youth Race, όπου συμμετέχουν παιδιά 6-16 χρόνων εντελώς δωρεάν. Όλα τα παιδάκια θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, μπλουζάκι και δίπλωμα, γι αυτό είναι απαραίτητη η εγγραφή τους.

Οι δύο δρόμοι εκκινούν και τερματίζουν στο χώρο της Επίχωσης. Για τον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ η εκκίνηση είναι σε διαφορετικό σημείο από τον τερματισμό, ο οποίος γίνεται στο ύψος της τελευταίας αποβάθρας - όπως και σε όλους τους δρόμους. Με την εκκίνηση οι δρομείς θα κινηθούν ανατολικά προς τον Εναέριο και θα γυρίσουν για τερματισμό, έχοντας στη διάθεσή τους όλο το πλάτος του παραλιακού. Ο ρουχισμός τους θα μεταφερθεί από την GAP Vassilopoulos στο Sponsors Village, ώστε να μην χρειαστεί να γυρίσουν στο σημείο εκκίνησης για να τον μαζέψουν.


Στις 12:00 η Petrolina Energy Day
Στις 12:00 του Σαββάτου (18/3) ξεκινάει στην πρόσφατα αναπλασμένη πλατεία, στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, η Petrolina Energy Day. Είναι ένα διαδραστικό fun day με μουσική και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, το οποίο θα κρατήσει έως τις 16:00. Στις 17:00 το Sponsors Village θα υποδεχθεί τους δρομείς του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου για το pasta party που από φέτος μπαίνει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης.
Το αγωνιστικό κομμάτι


Σε αντίθεση με τη δράση του Σαββάτου (18/3) που επικεντρώνεται κυρίως στο συνδυασμό άθλησης και διασκέδασης, την Κυριακή, 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με εκκίνηση στις 7:00πμ.

Πέρα από το Μαραθώνιο δρόμο των 42.195 μέτρων, με εκκίνηση το Μόλο, διαδρομή μέχρι την αρχαία Αμαθούντα και επιστροφή, θα γίνουν επίσης Ημιμαραθώνιος, Petrolina Energy Race 10χλμ και City Race 5χλμ.
Στόχος το ρεκόρ 2:13.29
Στον αγώνα μετέχουν περίπου 1.500 ξένοι δρομείς από 55 χώρες. Ανάμεσά τους δρομείς με καλές επιδόσεις στα πόδια με στόχο να σπάσουν το ρεκόρ διαδρομής (2:13.29) του Κενυάτη Moses Kibet Kangogo, και να πάρουν και το μπόνους των 4.000 ευρώ που δίνουν οι διοργανωτές. Ίδιο μπόνους και στις γυναίκες με ρεκορ διαδρομής ν’ ανήκει στη Ρωσίδα Natalia Sergeeva με 2:38:56.


Δρομείς που θα τρέξουν το Σάββατο στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και την Κυριακή στην City Race 5χλμ, έναντι του συμβολικού ποσού των €10, που θα δοθούν προς ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.
Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στηρίζει και φέτος τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία. Εθελοντές του Καραϊσκάκειου θα βρίσκονται στο Sponsors Village και θα λαμβάνουν δείγμα σάλιου από τον κόσμο, στοχεύοντας στην επέκταση και ανανέωση του γερασμένου αρχείου δοτών μυελού των οστών που διατηρεί το Ίδρυμα.


Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του. Ο Στέλιος Κυριακίδης υπήρξε αθλητής του ΓΣΟ σε όλη του τη ζωή, έχοντας κερδίσει το 1946 τον περίφημο Μαραθώνιο της Βοστώνης.


Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής για όλους τους δρόμους έχει κλείσει. Οι δρομείς που θα τρέξουν την Κυριακή (19/3) μπορούν να λαμβάνουν το νούμερό τους από το Γραφείο Εγγραφών στο Παλιό Λιμάνι και το Σάββατο (18/3, 9:00–18:00).
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Το Σάββατο (18/3) τμήμα η παραλιακή λεωφόρος από το Παλιό Λιμάνι μέχρι τον Εναέριο θα είναι κλειστεί από τις 8:30πμ μέχρι τις 10:30πμ. Την Κυριακή (19/3) η παραλιακή θα κλείσει από τις 6:30πμ και θα παραδίδεται σταδιακά στην κυκλοφορία από τις 11:00πμ κι έπειτα. Το κοινό καλείται να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας για αποφυγή ταλαιπωρίας.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 9905789, 99074281 και 95592302, στο www.limassolmarathon.com και στο www.facebook.com/limassolmarathon.

 

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X
X