ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ΚΟΕ παρουσιάζει το αρχαίο στάδιο Κουρίου

24sports team

info@24sports.com.cy

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση σχετικά με τον αθλητισμό στην αρχαία Κύπρο έκανε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στην επίσημη σελίδα της στο Instagram.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ ανάρτησε φωτογραφία του αρχαίου σταδίου Κουρίου, συνοδευόμενη με λεζάντα-περιγραφή. Πιο κάτω είναι η μετάφραση (από τα αγγλικά) της ανάρτησης της ΚΟΕ:

«Ο αθλητισμός στην αρχαία Κύπρο αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας στο νησί. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, αθλητές από τις πόλεις-βασίλεια της Κύπρου συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ολυμπία.

Σημαντικός αθλητικός χώρος στην Κύπρο αποτελούσε το αρχαίο στάδιο του Κουρίου. Το Κούριο ήταν ένα σημαντικό αρχαίο βασίλειο και σήμερα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά μέρη στην Κύπρο. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού.

Το στάδιο του Κουρίου είναι το μόνο αρχαίο στάδιο που βρέθηκε στην Κύπρο. Κτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ και είχε χωρητικότητα έξι χιλιάδων θεατών, με επτά σειρές από θέσεις. Οι εσωτερικές του διαστάσεις ήταν 217 μέτρα μήκος και 17 μέτρα πλάτος.

Το στάδιο στο Κούριο χρησιμοποιείτο για τα αγωνίσματα του Ελληνικού Πεντάθλου. Επιπλέον, αγωνίσματα αρματοδρομιών και ιπποδρομίων ίσως διεξάγονταν στο χώρο. Το στάδιο καταστράφηκε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα μ.Χ. λόγω σεισμού, αν και ίσως παρέμενε σε χρήση μέχρι τον 5ο αιώνα».

Το Instagram της ΚΟΕ βρίσκεται στη διεύθυνση instagram.com/cyprusolympic.

Η ΚΟΕ έχει επίσης λογαριασμούς στα social media σε Facebook (facebook.com/cyprusolympic) και Twitter (twitter.com/cyprusolympic).

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση