ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με δύο αθλητές στην Τουρκία

24sports team

info@24sports.com.cy

Το 13ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (EYOWF 2017) θα πραγματοποιηθεί στο Ερζορούμ της Τουρκίας από 12-18 Φεβρουαρίου. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει στους αγώνες με εξαμελή αποστολή που θα αποτελούν :

 Ο Ανδρέας Γεωργιάδης που θα είναι ο Αρχηγός Αποστολής.

Οι προπονητές Νικόλας Επιφανίου (Αλπικό Σκι), και Πάβελ Τσερνούσοφ (Καλλιτεχνικό Πατινάζ).

Οι αθλητές Ανδρέας Επιφανίου που θα λάβει μέρος στο άθλημα του Αλπικού Σκι τόσο στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Κατάβασης, όσο και της Τεχνικής Κατάβασης και η Ντανιέλλα Βανέσσα Υψαρίδου που θα λάβει μέρος στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ.

Ο Χριστόφορος Παπαμιχαλόπουλος που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο ως Young Ambassador στα πολιτιστικά προγράμματα που θα διεξάγονται παράλληλα με τους αγώνες.

Η τελική σύσκεψη πριν την αναχώρηση της Κυπριακής αποστολής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Απευθυνόμενος στα μέλη της αποστολής ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι οι αγώνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και η παρουσία της Κύπρου για πολλαπλούς λόγους είναι απαραίτητη με τις ιδιαιτερότητες που αποκτούν για μας όταν οι αγώνες διεξάγονται στην Τουρκία. Απευθυνόμενος στους δύο αθλητές είπε μεταξύ άλλων τα εξής : «Θέλουμε στο τέλος των αγώνων να είστε ευχαριστημένοι από την παρουσία σας και περήφανοι για τη συμμετοχή σας. Έχετε την ευκαιρία να συμβάλετε στην πρόοδο των αθλημάτων σας στην Κύπρο».

Ο αρχηγός αποστολής Ανδρέας Γεωργιάδης έδωσε την υπόσχεση ότι οι αθλητές μας θα ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους στα αγωνίσματα τους δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό όχι κυρίως για την καλύτερη δυνατή θέση, αλλά για να καταγραφεί η παρουσία της Κύπρου στους αγώνες. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγοδρόμων σημείωσε ότι «Οι Χιονοδρόμοι ήταν οι πρώτοι που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1980 και έκτοτε συμμετέχουν ανελλιπώς. Για τις Παγοδρομίες η πρώτη αυτή συμμετοχή σε μια διεθνή διοργάνωση αποκτά ιστορική σημασία».

Η αποστολή θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και θα φτάσει στο Ερζορούμ μέσω Αθηνών και Κωνσταντινούπολης. Στους αγώνες συμμετέχουν 40 χώρες και ο αριθμός των αθλητών θα φτάσει τους 1400.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εννέα αθλήματα, πέντε εκ των οποίων στο χιόνι, και άλλα τέσσερα στον πάγο. Πρόκειται για τα Αλπικό Σκι (Alpine Skiing), Δίαθλο (Biathlon), Δρόμος (Cross Country), Χιονοσανίδα (Snowboard), Άλμα με Σκι (Ski Jumping), Χόκεϊ επί Πάγου (Ice Hockey), Παγοδρομίες (Ice Skating), Δρόμος (Short Track), και Κέρλινγκ (Curling).

Το αγώνισμα του Γιγαντιαίου Σλάλομ θα διεξαχθεί από 12-14 Φεβρουαρίου, και του Σλάλομ (τεχνική κατάβαση) από 15-16 Φεβρουαρίου. Το αγώνισμα των Παγοδρομιών θα διεξαχθεί από 13-15 Φεβρουαρίου. Ο Χριστόφορος Παπαμιχαλόπουλος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο ως νέος πρεσβευτής στο πολιτιστικό πρόγραμμα των αγώνων.

Οι διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Φεστιβάλ ξεκίνησαν το 1991 και ήταν μια ιδέα του Δρ Ζαγκ Ρογκ. Στόχος του τέως Προέδρου της ΔΟΕ δεν ήταν μόνο η ενθάρρυνση των νέων αθλητών, αλλά και η πρώτη επαφή τους με τις Ολυμπιακές Αξίες και η εξοικείωση τους με τις διαδικασίες συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις πολυαγώνων, έτσι ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες ενόψει ενδεχόμενης συμμετοχής τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει για 11η φορά σε Χειμερινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων.

 

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση