ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Χάλκινη η Γαβριέλα Σουίδ στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό

Η αθλήτρια Γαβριέλα Σουίδ, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρώτο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο, που διεξήχθη στην Κύπρο. Η Σουίδ, χάρισε στην Κύπρο μια παγκόσμια διάκριση καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην κατηγορία των 68 Kg.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο 2016 είναι η πρώτη πανεπιστημιακή διοργάνωση στην ιστορία του αθλήματος και πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, από τις 9 μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου.

Το Πρωτάθλημα διοργάνωσε από κοινού η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σάμπο (FIAS), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU), η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) και η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο (ΚΟΣΑ) και σε αυτό συμμετείχαν 26 χώρες και περισσότεροι από 100 αθλητές.

Το Sambo είναι ρώσικη πολεμική τέχνη που άρχισε να αναπτύσσεται στην πρώην Σοβιετική Ένωση περίπου το 1920. Η λέξη Σάμπο ουσιαστικά σημαίνει αυτοάμυνα χωρίς όπλα.

Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια, σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα είπε – σύμφωνα με την ανακοίνωση - ότι η κατάκτηση του μοναδικού χάλκινου ατομικού μεταλλίου για την Κύπρο, την κάνει να αισθάνεται υπερήφανη και ότι έκανε επίσης τη χώρα της υπερήφανη, ενώ δήλωσε πως τα σχόλια που ακολούθησαν την επιτυχία της και τα συγχαρητήρια ήταν “ό,τι καλύτερο έζησα και θα το θυμάμαι μια ζωή”.

Η Σουίδ αναφέρθηκε στον προπονητή της Μάριο Αντρέου, που ήταν, όπως είπε, “ο πρώτος που πίστεψε σε μένα”, όπως και στον συνεργάτη του Χριστίνο Σταυρίδη με τον οποίο προπονείται τον τελευταίο καιρό, ευχαριστώντας τους.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αφού συνεχάρη θερμά τη Γαβριέλα Σουίδ, είπε ότι η αθλητική πορεία της “μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους” και η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο 1ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα ΣΑΜΠΟ τιμά την ίδια και το Πανεπιστήμιό της.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X