ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επανεξελέγη ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης επανεξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής(ΚΟΕ), με 20 ψήφους έναντι 16 του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, στο πλαίσιο της σημερινής Γενικής Εκλογικής Συνέλευσης της ΚΟΕ.

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο Γιώργος Χρυσοστόμου, Γενικός Γραμματέας ο Χαράλαμπος Λόττας και Ταμίας ο Δαμιανός Xατζηδαμιανού.

Στο 7μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο της Επιτροπής εξελέγησαν οι Ιωαννίδης Παναγιώτης, Γεωργίου Ρέα, Κρασιάς Μιχάλης, Τρικωμίτης Σώτος, Παπαγεωργίου Γιώργος, Χαραλαμπίδης Σοφοκλής και Φωτίου Ιωάννης.

Κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελέστηκε κατά την τετραετία 2012 – 2016 μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης “που έκαναν το έργο μας σε ό,τι αφορά στην εξασφάλιση οικονομικών χορηγιών δυσκολότερο από ποτέ”.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στους διεθνείς αγώνες στους οποίους συμμετείχε η Κύπρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, χαρακτηρίζοντας την ως “απόλυτα πετυχημένη”.

“Θα πρέπει να θεωρείται ως η καλύτερη παρουσία της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα”, είπε σημειώνοντας ότι “οι προοπτικές για πρόοδο του κυπριακού αθλητισμού είναι μεγαλύτερες, πιο αισιόδοξες και αναμενόμενες”.

Ανέφερε επίσης ότι πέραν της αγωνιστικής συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις, “σημαντικό έργο έχει παραχθεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης”.

Αναφερόμενος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2017, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για ένα βεβαρημένο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πέντε διοργανώσεις: Το 13ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στο Ερζερούμ (11-18/2), οι 17οι ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο (29/5-3/6), οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ταραγόνα (30/6 – 9/7), οι 6οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων στις Μπαχάμες (18-23/7) και το 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στην Γκιόρ(23-27/7).

“Είναι γεγονός και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα, ότι ο αθλητισμός στην Κύπρο βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πορεία αυτή, με τη συγκρότηση δυνατών αποστολών της ΚΟΕ τόσο ποιοτικά όσο και αριθμητικά στους αγώνες αυτούς και μέσω των συνθέσεων των ομάδων να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλες τις διοργανώσεις”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση