ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Συνάντηση ΚΟΕ με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, επισκέφθηκε σήμερα 25 Οκτωβρίου, τα γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Λόρδος, o Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας, o Ταμίας Δαμιανός Χατζηδαμιανού και η Γενική Διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου. Τον κύριο Κυπριανού συνόδευε ο επικεφαλής του Αθλητικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Πάμπος Στυλιανού.

Κατά την συνάντηση, φιλοφρονητικού χαρακτήρα ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για την επίσκεψη, η οποία ήταν η πρώτη αρχηγού κόμματος στα γραφεία της ΚΟΕ, και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία, τις δραστηριότητες, τους στόχους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΟΕ κυρίως στον οικονομικό τομέα. Παράλληλλα έγινε ευρεία συζήτηση για τα θέματα οργανωτικών δομών και διοίκησης του Κυπριακού Αθλητισμού. Ο κ. Κυπριανού έτυχε ενημέρωσης για τη διεθνή εκπροσώπηση της Κύπρου από την ΚΟΕ σε επίπεδο διεθνών οργανισμών και αθλητικών διοργανώσεων, και τις δράσεις της στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία και το έργο που παράγει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε επίσης για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΚΟΕ για την εφαρμογή νέας, σύγχρονης ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας, και εξετάστηκαν οι τρόποι και οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του υπήρξε θετικός ως προς την ανάγκη εκσυγχρονισμού και θέσπισης ενιαίας νομοθεσίας που θα διέπει τον αθλητισμό, και δήλωσε ότι τα κόμματα και το ΑΚΕΛ ειδικότερα, με τις δυνατότητες που τους παρέχονται μπορούν να αναλύσουν τα θέματα αυτά, και με τις προτάσεις που θα διαμορφώσουν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή δηλώντας και τα εξής: “Η νομοθεσία θα πρέπει να προνοεί για τον αποτελεσματικό έλεγχο των αθλητικών φορέων και την διαφάνεια η οποία πρέπει να υπάρξει σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ρυθμίσει και πολλά άλλα ζητήματα, όπως το διαχωρισμό του πρωταθλητισμού από τον μαζικό αθλητισμό και να δούμε πως τον οργανώνουμε πάνω σε καλύτερη βάση. ”

Ο κύριος Άντρος Κυπριανού, συνοδευόμενος από τον κ. Ντίνο Μιχαηλίδη επισκέφθηκε στη συνέχεια χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου και τα γραφεία διαφόρων Αθλητικών Ομοσπονδιών και είχε επαφές με αθλητικούς παράγοντες και το προσωπικό των Ομοσπονδιών αυτών.

 

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X