ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην εναρκτήρια εκδήλωση των Λεμεσίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση των Λεμεσίων 2016, MTN Run in Colour.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία, αφού πάνω από 10 χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά, νέοι, ομάδες από εταιρείες και οργανισμούς έτρεξαν και περπάτησαν 5 χιλιόμετρα μέσα στα χρώματα, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά του Ιδρύματος Ελπίδα, που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία. Μετά τον τερματισμό στήθηκε ένα πολύχρωμο μουσικό φεστιβάλ με μουσικές επιλογές από τον JimmyD. Χορηγοί του Run in Colour ήταν η MTN, η Τράπεζα Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα Λεμέσια 2016 που φέτος στέλλουν το μήνυμα «Ναι στον Αθλητισμό, στο Όραμα και στην Ελπίδα!» θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει σε αθλήματα όπως τον Αγώνα Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου, την ποδηλατοδρομία, το Fitness Day, την πυγμαχία, το τρίαθλο, τον αγώνα κλειστής κωπηλασίας, την ιστιοπλοΐα, την υδατοσφαίριση κ.α.

Χορηγοί των Λεμεσίων: Medochemie, Delloite και HERCULES Trophies. Υποστηρικτές: Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, ΚΟΑ, Τράπεζα Κύπρου, ΚΟΑ και Totalserve Management. Την Προβολή της διοργάνωσης ανέλαβε η Avaton Communications.

Πρόγραμμα Αθλημάτων

14.10.2016

Fitness Day (Ημέρα Άθλησης)

Η Μέρα Άθλησης/Fitness Day θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην κυκλική αποβάθρα του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου από τις 18:00 μέχρι και τις 20:00, συμπεριλαμβανομένου ανοικτού μαθήματος Zumba Fitness από το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Λεμεσού. Αυτές τις δύο ώρες οι φίλοι του Fitness θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν άσκηση με Dance, Zumba, U Bound, Power, Fight, Pilates. Η οργάνωση του Fitness Day ανατέθηκε φέτος από το Δήμο Λεμεσού στο Machallekides Fitness & Dance.

15.10.2016

Indoor Rowing Challenge

Ο 5ος διεθνής Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας θα διεξαχθεί τo Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 15:30, στο κλειστό γήπεδο του Λυκείου Λινόπετρας. Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Action & Training και το CyAthletics θα συμμετάσχουν και οκτώ Έλληνες Ολυμπιονίκες και ένας Βαλκανιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας, ενώ αναμένονται και συμμετοχές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

16.10.2016

Τρίαθλο

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 08:00 θα διεξαχθεί τρίαθλο στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο. Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε τρία αθλήματα: κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο.

16.10.2016

Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει για 16η συνεχή χρονιά τον καθιερωμένο και επιτυχημένο ποδηλατικό γύρο της Λεμεσού την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 10:00, με σημείο έναρξης το χώρο στάθμευσης Εναερίου. Οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, προς τα φώτα Ομονοίας, το Λιμάνι, τη Φραγκλίνου Ρούσβελτ, καταλήγοντας και πάλι στο χώρο εκκίνησης. Τερματίζοντας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τα διπλώματα τους. Ελάτε να ποδηλατήσουμε μαζί με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού με ασφάλεια μέσα στη πόλη. Χορηγός της εκδήλωσης η DELOITTE, ενώ ποδήλατα προσφέρει δωρεάν η εταιρεία NEXT BIKE.

16.10.2016

Μίνι Τουρνουά Υδατοσφαίρισης

Το Μίνι Τουρνουά Υδατοσφαίρισης θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού με ώρα έναρξης 10:30 το πρωί. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 4 μικτές ομάδες ανοιχτής κατηγορίας Υδατοσφαίρισης.

16.10.2016

Ημερίδα παρουσίασης αθλημάτων με άτομα με αναπηρία

Μετά την επιτυχία που είχε η περσινή διεξαγωγή του αγώνα καλαθόσφαιρας με  αθλητές σε αναπηρικά καροτσάκια που για πρώτη φορά είχε ενταχθεί στο θεσμό των Λεμεσίων, πραγματοποιείται φέτος ημερίδα παρουσίασης αθλημάτων με άτομα με αναπηρία. Η ημερίδα, μέσα στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν αθλήματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με κινητικές δυσκολίες όπως άρση βαρών, τοξοβολία, ποδηλασία, κωπηλασία και κολύμπι, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 15:00 στο Φυτίδειο Στάδιο. Τη διοργάνωση της ημερίδας ανέλαβαν η LiFemotions και η ομάδα καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα Ήφαιστος. Χορηγός: Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού.

16.10.2016

Συνάντηση Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λανιτείου

Οι Βετεράνοι αθλητές Στίβου θα συναντηθούν την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, στις 16:00 στο Λανίτειο Στάδιο. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού. Θα αγωνιστούν στο μήκος, ακόντιο, δισκοβολία, 100 μέτρα, 200 μέτρα, 800 μέτρα και επιπλέον 3000 μέτρα για τους άντρες και 400 μέτρα για τις γυναίκες.

19.10.2016

Νέο Ρεκόρ Γκίνες: Μέγιστος  χρόνος ανταλλαγής κεφαλιών μεταξύ  δύο  ατόμων χωρίς να πέσει η μπάλα στο έδαφος

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 20:00 θα διεξαχθεί από τα αδέλφια Ρένο και Δήμο Χριστοδουλίδη, προσπάθεια για νέο ρεκόρ γκίνες στην ανταλλαγή κεφαλιών μεταξύ δυο ατόμων χωρίς να πέσει η μπάλα στο έδαφος, στο γήπεδο καλαθόσφαιρας ΑΕΛ. Θα προηγηθεί παρουσίαση Zumba Fitness από το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λεμεσού.

21-23.10.2016

16ο Διεθνές τουρνουά  Πυγμαχίας

Για τους φίλους της Πυγμαχίας θα διεξαχθούν για τρεις συνεχόμενες ημέρες οι  16οι Διεθνείς Αγώνες Πυγμαχίας στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου στις 5 το απόγευμα, με συμμετοχή αθλητών Ολυμπιακού επιπέδου από 15 χώρες. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

 

21.10.2016

Βράβευση Αρίστων Αθλητών και Σωματείων

Η τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών & σωματείων  θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, στις 19:30. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Δήμος Λεμεσού θα βραβεύσει τον Θρύλο του Ελληνικού Μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, για την μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό. Θα βραβευθούν επίσης αθλητές και αθλήτριες που αρίστευσαν και διακρίθηκαν για τις επιδόσεις  τους, όπως ο Κυριάκος Ιωάννου, ο Παύλος Κοντίδης, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο Μάριος Γεωργίου, η Καρολίνα Πελενδρίτου, ο Αντώνης Αρέστη και ο Γιώργος Κονιαράκης. Για τη μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό θα τιμηθούν από το Δήμο Λεμεσού πρότυπα όπως ο Δήμος Διαμαντής, Άκης Αγιομαμμίτης, Χριστάκης Χριστοφόρου, Άννα Σωκράτους, Άνναμπελ Δρουσιώτου, Σταύρος Τριμπάκκιρος, Έλλη Ευαγγελίδου και Λάρης Φυλακτού.

22-23.10.2016

Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης

Οι Βετεράνοι κολυμβητές θα συναντηθούν το Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 13:00 στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.

22-23.10.2016

Αγώνες Ιστιοπλοΐας

Οι αγώνες ιστιοπλοΐας θα διεξαχθούν το Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 13:00, στη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στην κατηγορία B’ Optimistic Cup & 420 Youth Boys & Youth Girls / Mixed U19 και στη γενική κατηγορία σκαφών. Σε κάθε κατηγορία θα πραγματοποιηθούν 3 ιστιοδρομίες.

22.10.2016

19ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί ο 19ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου 10χλμ. «Μάριος Αγαθαγγέλου» που διεξάγεται κάθε χρόνο εις μνήμη του αείμνηστου καθηγητή και που φέτος συνδιοργανώνεται με το Μαραθώνιο Λεμεσού, Περικλή Δημητρίου και Dromea Racing. Παράλληλα, θα διεξαχθεί αγώνας 3χλμ. για ενήλικες και 1 χλμ. για παιδιά. Χώρος εκκίνησης και τερματισμός θα είναι το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ). Εγγραφές θα γίνονται και διαδικτυακά.

05-06.11.2016

Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate (παίδων & εφήβων – ανδρών και γυναικών)

Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου στις 9:00  θα διεξαχθεί Παγκύπριος Αγώνας Καράτε παίδων στο Στάδιο του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως. Την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα, θα διεξαχθεί ο αγώνας για τις κατηγορίες εφήβων – ανδρών. Την διοργάνωση αναλαμβάνει ο Σύλλογος Παραδοσιακού Καράτε Λεμεσού. Αν και το Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate διεξάγεται μετά το τέλος της χρονικής διάρκειας του θεσμού των φετινών Λεμεσίων, εντάσσεται εντός των πλαισίων του.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X
X