ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ολοκληρώθηκαν οι Aphrodite Games 2016 (vid)

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής (25/9) οι Aphrodite Games 2016, οι πιο σημαντικοί αγώνες CrossFit στην Κύπρο, που διεξήχθησαν για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Οργανισμό Geraklion και το Geraklion Camp που εδρεύει στη Λεμεσό. Μπροστά σε εκατοντάδες θεατές έγιναν στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού οι τελικοί και οι απονομές.

Το τελευταίο κομμάτι των αγώνων παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Αντρέας Χρίστου, ενώ την έναρξή τους είχε κηρύξει την Παρασκευή (23/9) ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης. Τους αγώνες ολοκλήρωσαν 79 αθλητές, από τους 95 που δήλωσαν συμμετοχή, εκπροσωπώντας 19 χώρες, τριών ηπείρων. Μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα ύψους 31.000 ευρώ.

«Όπως τους φανταζόμασταν»
«Οι Aphrodite Games έφτασαν φέτος στο επίπεδο που τους φανταζόμασταν. Όραμά μας είναι τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε έναν μεγαλύτερο αγώνα με ακόμα σπουδαιότερους αθλητές» είπε ο Sergey Eremin, Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης του Geraklion Fund, πριν ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά τόσο την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και το Δήμο Λεμεσού για την υποστήριξη. Οι αγώνες τελούσαν υπό την αιγίδα του ΚΟΑ και του Δήμου Λεμεσού, στηρίχθηκαν από την Αρχή Λιμένων ενώ Χρυσός Χορηγός ήταν το Remezzo CafeResto  του Ομίλου PHC.

Η διοργάνωση ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων και το μεγάλο βαθμό δυσκολίας των έντεκα workouts (δοκιμασίες) που περιλάμβαναν, συνδυάζοντας αγώνα SUP, κολύμβησης, ποδήλατο, άρση βαρών, σχοινάκι, αναρρίχηση και άλλα. Στη συντριπτική πλειοψηφία οι διαγωνιζόμενοι ήταν ξένοι.

Τα αποτελέσματα
Στην ανδρική κατηγορία νικητής ήταν ο Jason Smith από τη Νότιο Αφρική, με δεύτερο το Γερμανό Joshua Wichtrup και τρίτο τον Sigurdur Jonsson από την Ισλανδία. Πρώτος Κύπριος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Γεώργιος Γρηγορίου, που έχει αναδειχθεί ο καλύτερα γυμνασμένος άνδρας στην Κύπρο. Ο Γρηγορίου, που γυμνάζεται στο CrossFit Geraklion στη Λεμεσό, ήταν 12ος.

Στις γυναίκες, κέρδισε η Νορβηγίδα Kristin Holte αφήνοντας δεύτερη τη Ρωσίδα –αργυρή Ολυμπιονίκη- Oxana Slivenko και τρίτη την Ισλανδή Thuri. H Slivenko ήταν πέρσι νικήτρια, ενώ το 2014 ήταν τρίτη.

Μεγάλη επιτυχία για τα κυπριακά χρώματα στο ομαδικό. Οι Αχιλλέας Πανταζής, Μιχάλης Ευρυβιάδης, Θέλμα Χριστοφόρου και Αντώνης Γιακουμή της Team Cyprus ήταν δεύτεροι, πίσω από τους Polish Beasts (Πολωνία) και μπροστά από τους The Dutch Bunch από την Ολλανδία. Κάθε ομάδα αποτελείτο από τρεις άντρες και μια γυναίκα.

Χορηγοί των Aphrodite Games ήταν οι Cytavision, Reebok, ασφαλιστική Trust Insurance, Unite Securite, Red Cube Furniture, Buildia Constructions, Biocare, νερό Κύκκος, Princess Yachts, Homemedcare, RockTape και Sports Innovation Group.

Πλήρη αποτελέσματα στο http://aphroditegames.pro και φωτογραφικό υλικό στο www.facebook.com/APHRODITEGAMES.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση