ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγρότης: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα»

Ο ποδηλάτης του ΑΠΟΕΛ, Αλέξανδρος Αγρότης, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα του σωματείου.

Αναλυτικά:

Ο Αλέξανδρος Αγρότης εκπροσωπεί τον ΑΠΟΕΛ στην ποδηλασία εδώ και πέντε χρόνια και τα πάει περίφημα. Μόλις πρόσφατα έκλεισε 18 χρονών, ωστόσο πρόλαβε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα στις κατηγορίες παμπαίδων, παίδων και εφήβων.  Εκπροσώπησε επίσης τον ΑΠΟΕΛ στο εξωτερικό, αλλά και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου.

Ο πρωταθλητής μας ταξίδεψε σήμερα για τη Γαλλία και θα παραμείνει εκεί για ενάμιση περίπου μήνα. Στο διάστημα αυτό θα προπονείται και θα τρέξει φιλικούς αγώνες, με σκοπό να προετοιμαστεί κατάλληλα εν όψει της επανέναρξης των εγχώριων αγώνων, αλλά και για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Νίκαια τον προσεχή Σεπτέμβριο.   

Ο Αλέξανδρος προτού αναχωρήσει μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, για την περηφάνια που τρέχει με τον ΑΠΟΕΛ και κατακτά τίτλους, για το τμήμα ποδηλασίας και για το μέλλον του

«Ο ΑΠΟΕΛ με βοήθησε πάρα πολύ να εξελιχθώ, αλλά και να αγαπήσω ακόμα περισσότερο την ποδηλασία. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια που εκπροσωπώ τον ΑΠΟΕΛ και κατακτώ τίτλους με την ομάδα»

- Ο ΑΠΟΕΛ έχει παράδοση στην ποδηλασία και συνεχώς πρωταγωνιστεί
«Όντως. Αυτό δείχνει πολλά, τόσο για τους ποδηλάτες, όσο για τους προπονητές και τους υπεύθυνους του τμήματος. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και αρκετοί αντίπαλοι παραδέχονται την ανωτερότητα της ομάδα μας. Το κλίμα είναι πάρα πολύ φιλικό, οικογενειακό. Ο κάθε ένας έχει το ρόλο του, επικρατεί η αλληλοβοήθεια και έχουμε όλοι ένα στόχο. Να τρέχουμε και να κερδίζουμε για τον ΑΠΟΕΛ. Όλα αυτά πιστεύω είναι η συνταγή της επιτυχίας».

- Πως βλέπεις το μέλλον του αθλήματος στην Κύπρο;
«Ανέβηκε κάπως τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο για να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό επίπεδο. Σίγουρα στο επίπεδο κάποιων άλλων χωρών δεν πρόκειται να φτάσουμε, αφού εκεί βλέπουν την ποδηλασία σαν επάγγελμα και όχι σαν ψυχαγωγία». 

- Ποια είναι τα κίνητρα ενός ποδηλάτη στην Κύπρο;
«Η αγάπη για το άθλημα. Δεν υπάρχει κάτι το εκπληκτικό στην Κύπρο για να σε βοηθήσει να εξελιχθείς σε επαγγελματία. Τα χρήματα είναι λίγα, ο ανταγωνισμός δεν είναι πολύ μεγάλος, αφού 20 – 30 άτομα συμμετέχουν, σε αντίθεση με άλλες χώρες που ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός και οι συμμετοχές πάρα πολλές».

- Αναχωρείς για την Γαλλία για να ακολουθήσεις πρόγραμμα προετοιμασίας σε υψηλές εντάσεις
«Είναι όλα πολύ διαφορετικά, ειδικά στην Γαλλία. Υπάρχει σεβασμός στο συγκεκριμένο άθλημα και το βλέπουν πολύ σοβαρά. Θα δεις ανθρώπους όλων των ηλικιών να βγαίνουν στους δρόμους για να σε χειροκροτήσουν. Επίσης, οι ταχύτητες είναι πολύ ψηλές και δύσκολες. Οι αποστάσεις πολύ μεγάλες και πρέπει να ακολουθείς τακτικές για να αντεπεξέλθεις. Αποκτάς εμπειρίες και διάφορα άλλα που θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς πάρα πολύ».

- Θα ήθελες να εγκατασταθείς μόνιμα στο εξωτερικό και να δεις επαγγελματικά την ποδηλασία;
«Τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι καθοριστικά. Σκέφτομαι να ακολουθήσω το επάγγελμα του ποδηλάτη στο εξωτερικό, αλλά ακόμα να καταλήξω στην οριστική μου απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο τρέχω στην Κύπρο θα είναι με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ».

- Ο Αλέξανδρος Αγρότης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του με ευχαριστίες προς όλους εκείνους που τον στηρίζουν για να διατηρείται στην κορυφή
«Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και με στηρίζουν. Χωρίς αυτούς δεν θα πετύχαινα κάτι. Τους γονείς μου και ειδικά τον πατέρα μου που λειτουργεί και ως προπονητής μου, τον ΑΠΟΕΛ, τον Πρόεδρο του τμήματος Λοΐζο Λουκά και τους συναθλητές μου, τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Ευτύχιο Κασάπη, Μιχάλη Χατζηιωάννου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νάκη Μιχαηλίδη».

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση