ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Garmin Troodos Green Race 2016»

24sports team

info@24sports.com.cy

Οι δρομείς της Δρό.Με.Α Racing, Μαρία Σωτηρίου στις γυναίκες και Κασσαχούν Τζεμπέλ (και του ΓΣΠ) στους άνδρες ήταν οι μεγάλοι νικητές του πολύ απαιτητικού ορειβατικού αγώνα δρόμου Garmin Troodos 15-km Green Race.’

Η εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από το σωματείο Δρό.Με.Α Racing για 7η συνεχή χρονιά ανέδειξε την επίπονη προετοιμασία των συμμετεχόντων αφού απαιτούσε αντοχή, δύναμη, συγκέντρωση, σωστή τακτική και τεχνική κατάρτιση, τόσο λόγω της άγριας ομορφιάς των μονοπατιών της φύσης του Τροόδους, του μεγάλου υψομέτρου, αλλά και της μεγάλης απόστασης! Η εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι δρομείς επιβραβεύθηκε με την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας τους στο σημείο τερματισμού. Οι δρομείς, αφού πέρασαν μέσα από τα μαγευτικά μονοπάτια της φύσης περιμετρικά του Τροόδους και κατέκτησαν την κορυφή του 'Ολύμπου,' έζησαν μοναδικές εμπειρίες.

«Ο αγώνας φαίνεται να προσελκύει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς, κάτι που ήρθε ως ηθική ικανοποίηση και επιβράβευση σε όλους τους συντελεστές και κυρίως λόγω του ρεκόρ συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Σουρμελής.

Στόχος του αγώνα ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω του αθλητισμού για μία πιο οικολογική συνείδηση αναφορικά με την προστασία των δασών και βιότοπων της Κύπρου και παράλληλα η δημιουργία ευκαιριών κοινωνικού αθλητισμού στη φύση. Επιπρόσθετα, ο αγώνας υποστήριξε την δράση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus, 'Safe You' το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης μακριά από την χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πέραν από τους νικητές, διακρίθηκαν επίσης στις γυναίκες η Μπομπρόβνικ Εκατερίνα που κατέλαβε τη 2η θέση και Νάγια Μοδέστου (ΑΕΑΚ) που κατέλαβε την 3η θέση. Στους άνδρες τη 2η θέση κατέλαβε ο Όσκαρ Σόζα (Δρό.Με.Α Racing - ΓΣΠ) και την 3η ο Χαβιερ Μαρέλλι (Περικλής Δημητρίου).
Με την ολοκλήρωση των τερματισμών του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές. Τα έπαθλα απένειμαν οι Δρ. Μιχάλης Μιχαηλίδης εκπρόσωπος του Erasmus Plus Safe Youστην Κύπρο και από μέρους του Μεγάλου Χορηγού Garmin, ο Ευγένιος Πετρίδης.

Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν το Garmin και χορηγοί το Erasmus Plus 'Safe You' και η Webarts. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ και υποστηριζόταν από τον ΚΟΑ. Παράλληλα, τον αγώνα στήριξαν η εταιρεία Saucony, η Marathon Trading, το Bike Hub, το AWOL, η Nomadic State of Mind, το Prive Sports, το eshopforsports, οι φούρνοι Θεοπίστη  και η P.T. Mountain Sports & Rescue Ltd.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Αθλητικού Φεστιβάλ Τροόδους. Για τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα: www.dromearacing.com

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση