ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Μια «χρυσή», απόλυτα επιτυχημένη πενταετία

Πολλές και μεγάλες επιτυχίες για την Masters Tennis Academy

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Η Masters Tennis Academy ξεκίνησε την λειτουργία της πριν 5 χρόνια (τον Σεπτέμβριο του 2013) και κατάφερε σε μια πενταετία, να γίνει πρότυπο Ακαδημίας στον τόπο μας με τις πολλές επιτυχίες των αθλητών της, τόσο στους  Παγκύπριους αγώνες, όσο και σε τουρνουά στο εξωτερικό.

Σύντομο Ιστορικό

Μετά από 15 χρόνια στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης,  ο Γιάννος Χατζηγεωργίου, ο καλύτερος και πιο καταξιωμένος Κύπριος προπονητής  (ήταν προπονητής και του Μάρκου Παγδατή το 2005, 2007 και το 2013), βρήκε συνεργάτες που αγαπούν το Τέννις και μαζί δημιούργησαν την Masters Tennis Academy.

Συνεχής πρόοδος

Από τότε η Masters Tennis Academy παρουσιάζει μια συνεχή πρόοδο. Ξεκίνησε με τέσσερα γήπεδα και 90 παιδιά. Σήμερα διαθέτει επτά γήπεδα ενώ ο αριθμός των παιδιών τριπλασιάστηκε (250)! Οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στον Στρόβολο ανακαινίστηκαν  φέτος και δημιουργήθηκαν μεγαλύτεροι χώροι για τους αθλητές αλλά και για τον κόσμο.

Ο Γιάννος Χατζηγεωργίου

Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Masters Tennis Academy, Γιάννος Χατζηγεωργίου, απάντησε στις ερωτήσεις μας που αφορούν στον απολογισμό της πρώτης πενταετίας:

Κύριε Χατζηγεωργίου, πόσο επιτυχημένη ήταν η περσινή χρονιά;
- Απόλυτα επιτυχημένη. Από αγωνιστικής πλευράς  είχαμε πολλές επιτυχίες από τα αγόρια και τα κορίτσια μας στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα. Επίσης είχαμε επιτυχίες με πρώτες θέσεις στις ηλικίες κάτω των 14 (U14) και κάτω των 16 (U16), αλλά και πολλές επιτυχίες με την κορυφαία μας αθλήτρια την Ραλούκα, σε τουρνουά στο εξωτερικό. Ενδεικτικό της μεγάλης προόδου της Ραλούκα είναι ότι ξεκίνησε πέρσυ από την θέση 500 και τελείωσε στην θέση 280.

Πόσοι από τους αθλητές σας κάνουν πρωταθλητισμό;
- Στις ηλικίες από 12 χρόνων και πάνω το ¼ των αθλητών μας κάνουν πρωταθλητισμό και συμμετέχουν σε όλα τα τουρνουά που έχει στο πρόγραμμά της η Ομοσπονδία μας.

Συνήθως από ποια ηλικία ξεκινούν τα παιδιά στην Ακαδημία σας;
- Από 5 χρονών. Υπάρχουν νέοι τρόποι διδασκαλίας και γήπεδα προσαρμοσμένα με ειδικό υλικό. Συστήνεται να αρχίζουν από αυτή την ηλικία τα παιδιά.

Τι προσφέρετε στα παιδιά που έρχονται στην Ακαδημία σας;
- Προσφέρουμε τα πάντα. Εκτός  από την κανονική προπόνηση και την διδασκαλία του αθλήματος, προσφέρουμε προπόνηση σε φυσική κατάσταση, έχουμε διατροφολόγο, μασέρ και αθλητικό ψυχολόγο.

Ποιες διοργανώσεις θα αναλάβει τη νέα σεζόν η Masters Tennis Academy;
- Το Παγκύπριο Τουρνουά (μέσα στον Ιούνιο) και το Ευρωπαϊκό με ηλικίες κάτω των 16. Ζητήσαμε από την Ομοσπονδία και ένα διεθνές Τουρνουά U18. Πήραμε υποσχέσεις και ελπίζουμε ότι θα μας ανατεθεί.

Υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να διακριθούν και εκτός Κύπρου; Τι θα πρέπει να κάνουν για να τα καταφέρουν;
- Ναι, έχουμε μεγάλα ταλέντα σε όλες τις ηλικίες  όμως αν θα καταφέρουν να διακριθούν θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Εκτός από προπόνηση απαιτούνται πολλά χρήματα προκειμένου να συμμετέχουν τακτικά σε αγώνες στο εξωτερικό. Χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία.

Ποιοι από τους αθλητές – αθλήτριες σας διακρίνονται και εκτός Κύπρου;
- Έχουμε παιδιά στις εφηβικές κατηγορίες με καλές θέσεις  και διακρίσεις σε μεγάλα τουρνουά.

Οι γηπεδικές σας υποδομές και οι εγκαταστάσεις σας σε ποιο επίπεδο είναι;
- Κάναμε πρόσφατα μια γενική ανακαίνιση – αναβάθμιση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων. Μεγαλώσαμε αρκετά τους χώρους και αυξήσαμε τα αποδυτήρια αλλά και τους χώρους φιλοξενίας του κόσμου.
Έχουμε την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε άρτια τόσο  τους Παγκύπριους αγώνες όσο και τα διεθνή τουρνουά που διοργανώνει η Ακαδημία μας.

Η Προπονητική Ομάδα

Την προπονητική ομάδα της Masters Tennis Academy αποτελούν οι:

Γιάννος Χατζηγεωργίου (Διευθυντής, γενικός υπεύθυνος)
Σον Πόπερ
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Μαρσέλο Ορτέκα
Ανδρέας Χατζηγεωργίου
Ιωάννα Σάββα
Αρίνα
Μαριλένα Χριστοδούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

Famagusta Tennis Cup TEU14 (pics)

Famagusta Tennis Cup TEU14 (pics)

Τελικοί με την παρουσία του Στυλιανού Χριστοδούλου και της Κλειούς Μαρίας Ιωάννου
24sports team
 |  ΤΕΝΝΙΣ
X