ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Γιάννος Χατζηγεωργίου: «Στόχος μας να επιμορφώνουμε τους προπονητές αλλά και τους αθλητές»

Ο Νικόλας Κελαϊδής για 4η φορά βρέθηκε στην Κύπρο για επιμόρφωση των προπονητών και την αξιολόγηση των παιδιών της Tennis Masters Academy

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η Masters Tennis Academy διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ16 με πολύ μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Η διοργάνωση κύλησε άψογα και όλοι όσοι την παρακολούθησαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.

Επίσης η Masters Tennis Academy φιλοξένησε, την περασμένη εβδομάδα, ένα απ’ τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο, τον Νικόλα Κελαΐδη (για πολλά χρόνια επικεφαλής προπονητής στο Roland Garos / πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ελβετίας και Λιθουανίας) για 4η φορά, με στόχο την επιμόρφωση των προπονητών αλλά και την αξιολόγηση των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό ο διευθυντής της Masters Tennis Academy Γιάννος Χατζηγεωργίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου.

Αναλυτικά:

Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ16 που φιλοξένησε η Masters Tennis Academy: «Έχει γίνει θεσμός για την ακαδημία μας. Είναι η 3η χρονιά που διεξάγεται. Διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Φιλοξενήσαμε περίπου 80 αθλητές από 18 χώρες. Παρακολουθήσαμε ψηλού επιπέδου τένις και οργανωτικά  πήγε πολύ καλά και πιστεύω πως αυτός ο θεσμός θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές και η ομοσπονδία θα μας εμπιστευθεί ξανά και θα μας δώσει το θεσμό ξανά»

Για τους αθλητές της Masters Tennis Academy στο τουρνουά: «Είχαμε καλά αποτελέσματα. Είχαμε αθλητή μέχρι τα ημιτελικά μέχρι τα αγόρια. Είχαμε αθλητές στο διπλό στα ημιτελικά. Είχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα όμως ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία για όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος»

Για την εξέλιξη της ακαδημίας και τις διοργανώσεις που αναλαμβάνει: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αυτές τις διοργανώσεις και στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να διατηρήσουμε το Ευρωπαϊκό τουρνουά Κ16 αλλά ζητήσαμε απ’ την Ομοσπονδία να μας παραχωρήσει και ένα τουρνουά ITF κάτω των 18, παγκόσμιο. Πιστεύω πως η Ομοσπονδία θα μας παραχωρήσει ένα τέτοιο τουρνουά και έτσι θα έχουμε και για κάτω των 16 και για κάτω των 18 παγκόσμια τουρνουά την επόμενη χρονιά»

Που στηρίζεται η υποψηφιότητα για αυτό το τουρνουά: «Έχουμε αρκετούς αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό σε αυτές τις κατηγορίες και είναι κάτι που πρέπει να δει η Ομοσπονδία. Επίσης έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Όσοι αθλητές έρθουν και από το εξωτερικό αλλά και από την Κύπρο για να λάβουν μέρος σε τουρνουά δικά μας, είναι όλοι ενθουσιασμένοι με τα γήπεδα μας. Το Α και το Ω σε μια διοργάνωση είναι οι εγκαταστάσεις και έτσι πιστεύω πως το δικαιούμαστε»

Για την επιμόρφωση των προπονητών: «Είχαμε την επίσκεψη του Νικόλα Κελαϊδή την προηγούμενη εβδομάδα. Είχε έρθει για τέσσερις μέρες. Σκοπός ήταν η επιμόρφωση των προπονητών της ακαδημίας σε κάποια προγράμματα που αφορούσαν παιδιά 6-8 ετών για το mini tennis αλλά και η επιμόρφωση σε προπονητές που ασχολούνται με πιο μεγάλα παιδιά που αρχίζουν και ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό. Τις τελευταίες δυο μέρες ο ίδιος μαζί με τους προπονητές αξιολόγησε τους αθλητές της ακαδημίας μας. Είναι στόχος μας σαν ακαδημία να επιμορφώνουμε και τους προπονητές, ειδικά τους προπονητές αλλά και τους αθλητές, ώστε να μην επαναπαυόμαστε αν έχουμε κάποια καλά αποτελέσματα και να στοχεύουμε σε πιο ψηλά και πιο καλά αποτελέσματα»

Ποιες οι εντυπώσεις του Νικόλα Κελαϊδή απ’ την πρόοδο της ακαδημίας και των αθλητών της: «Τον εκτιμούμε ιδιαίτερα και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Έχει πολύ μεγάλες εμπειρίες και δούλεψε για πάρα πολλά χρόνια στο μεγαλύτερο επίπεδο και η γνώμη του είναι πολύ σημαντική. Έχουμε μια πολύ συχνή επαφή και όταν έρχεται στην Κύπρο αλλά και όταν είναι στην Ελλάδα. Μιλώ πολύ συχνά μαζί του και τον συμβουλεύομαι. Η γνώμη του είναι πάρα πολύ θετική. Βλέπει πρόοδο στα παιδιά. Έχει επίσης μεγάλες απαιτήσεις και συνεχώς συμβουλεύει και εμάς και τα παιδιά για το γεγονός πως πρέπει να συνεχίσουν και να είναι ακόμη πιο εργατικοί και σοβαροί σε αυτό που κάνουν και να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο. Γενικά είναι αρκετά ευχαριστημένος με την πρόοδο που βλέπει όλων των παιδιών, απ’ τις μικρές ηλικίες μέχρι των πιο μεγάλων που κάνουν πρωταθλητισμό».

Για τα επόμενα βήματα της ακαδημίας και το πρόγραμμα: «Είμαστε προς τα τέλη της σεζόν. Πρέπει να πω πως έχουμε το Παγκύπριο πρωτάθλημα 15 με 23 Ιουνίου. Είναι το Παγκύπριο πρωτάθλημα της ακαδημίας μας το οποίο εδώ και δυο χρόνια είναι στην πιο ψηλή βαθμίδα των πρωταθλημάτων. Είναι στην κατηγορία grade 1, η πιο ψηλή βαθμίδα. Πιστεύω πως θα έχουμε πάλι αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Είναι σημαντικό τουρνουά για τους αθλητές και την κατάταξη τους. Τον Ιούλιο ετοιμάζουμε ένα summer school για μικρά παιδιά αλλά training camp και για τους πιο ψηλού επιπέδου αθλητές μας. Τέλος Ιουλίου τελειώνει η χρονιά της ακαδημίας και θα αρχίσουμε να προγραμματιζόμαστε για  τη νέα περίοδο που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου».

Για το αν έρχεται ο νέος Μάρκος Παγδατής: «Αυτή την ερώτηση την δεχόμαστε από τότε που ο Μάρκος είχε τις επιτυχίες του. Θα την απαντήσω όπως ακριβώς απαντούσα και τότε. Ταλέντα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Η επιτυχία του Μάρκου Παγδατή δεν ήταν μόνο στο ταλέντο και σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Εγώ θα πως δεν είναι καθόλου εύκολο να φθάσεις στην επιτυχία του Παγδατή που είχε μπει στους δέκα καλύτερους τενίστες. Δεν είναι αρκετό μόνο το ταλέντο. Χρειάζονται πολλά πράγματα. Στήριξη απ’ το κράτος, στήριξη απ’ την οικογένεια. Πρέπει να προσφέρουν πολλά καθώς είναι πολυέξοδο άθλημα το τένις για να μπορέσεις να συναγωνιστείς με ίσους όρους τους ξένους αθλητές που θέλουν και αυτοί να γίνουν επαγγελματίες. Ο Μάρκος τα είχε αλλά είχε και κάποιες συγκυρίες. Πήγε σε μια ακαδημία που τον επέλεξαν, είχε το ταλέντο, το πείσμα, το χαρακτήρα να αντέξει μακριά απ’ το σπίτι του. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Και να τα έχεις όλα αυτά όμως δεν σημαίνει πως θα γίνεις. Υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες τενίστες και θέλουν να φθάσουν στην δεκάδα και την εικοσάδα. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανένα αλλά ούτε να δώσω περισσότερες ελπίδες σε κάποιους και θα πω πως ναι είναι εφικτό αλλά ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος. Πάρτε παράδειγμα και από άλλες χώρες. Στην Αγγλία πότε θα είναι ο επόμενος Άντι Μάρεϊ; Το μπάτζετ τους είναι τεράστιο, εκατό φορές περισσότερο από εμάς. Κι όμως δεν βρήκαν τον επόμενο Άντι Μάρεϊ. Τον ψάχνουν και αυτοί. Μόνο από αυτό να καταλάβουμε ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας και τι πρέπει να γίνει για να έρθει ο επόμενος Μάρκος Παγδατής. Πάντοτε θα προσπαθούμε και εμείς και οι γονείς και τα παιδιά. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να έρθει σε πέντε χρόνια. Πάντα πρέπει να ελπίζουμε αλλά πρέπει και να ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο μας. Στο τέλος θα φανεί ποιοι θα αντέξουν και ποιοι θα τα καταφέρουν. Παρά τις δυσκολίες ίσως να μην καταφέρουμε να έχουμε αθλητή στους 10 καλύτερους του κόσμου, αλλά ίσως καταφέρουμε να έχουμε αθλητές στους 100 του κόσμου. Είναι εξίσου μεγάλη η επιτυχία. Θα στελεχώσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα στο Davis Cup και θα ανεβούμε κατηγορίες. Είναι εξίσου μεγάλη διάκριση. Αν δεν καταφέρουμε να έχουμε ένα αθλητή στους 10 του κόσμου αλλά έχουμε 2 στους 100, θα είναι εξίσου μεγάλη επιτυχία. Όμως χρειάζεται μπόλικη δουλειά».

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

Famagusta Tennis Cup TEU14 (pics)

Famagusta Tennis Cup TEU14 (pics)

Τελικοί με την παρουσία του Στυλιανού Χριστοδούλου και της Κλειούς Μαρίας Ιωάννου
24sports team
 |  ΤΕΝΝΙΣ
X