ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκίνημα με δύο ήττες από Τουρκία

Χαρακτήρα Τελικού αποκτά το Διπλό του Σαββάτου

Η Κύπρος γνώρισε δύο πανομοιότυπες ήττες την πρώτη μέρα των αγώνων με αντίπαλο την Τουρκία στο πλαίσιο του Davis Cup. Έχασε και τους δύο αγώνες στο 5ο σετ με 2-3 παρά το ότι προηγήθηκε και στους δύο με 2-0.

Τόσο ο Πέτρος Χρυσοχός απέναντι στον Τσεμ Ιλκέλ, όσο και ο Μενέλαος Ευσταθίου με αντίπαλο τον Μαρσέλ Ιλχάν έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκαν με 2-0 σετ, ενώ ξεκίνησαν και το τρίτο σετ με μπρέικ επί των αντιπάλων τους. Κάπου εκεί φάνηκε η εμπειρία των Τούρκων αντισφαιριστών που άρχισαν να εκμεταλλεύονται όλα τα λάθη και κατάφεραν να γυρίσουν δύο αγώνες που έμοιαζαν χαμένοι γι’ αυτούς.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, και φυσικά απογοητευμένος από τα αποτελέσματα ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκαν οι αγώνες. Δεν υπάρχει όμως καμμιά απογοήτευση για την ομάδα μας. Έχουμε νέα παιδιά που έδειξαν ότι βρίσκονται κοντά σε έμπειρους αθλητές με ψηλή παγκόσμια κατάταξη. Μπορούσαμε στο τέλος της μέρας να είχαμε τουλάχιστον μια νίκη, αυτό θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά όλοι είδαν ότι αξίζει να το παλέψουμε μέχρι τέλους» δήλωσε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας, περιόρισαν τις πιθανότητες για τη νίκη, αλλά οι εμφανίσεις της ομάδας αφήνουν ακόμη παράθυρο αισιοδοξίας. Για να συνεχίσει να ελπίζει η Κυπριακή ομάδα θα πρέπει να κερδίσει το Διπλό του Σαββάτου που θα αρχίσει στις 12.00μ. Η ΟΑΚ καλεί το φίλαθλο κοινό να προσέλθει στο Εθνικό Κέντρο Τένις για να βοηθήσει τη νεανική ομάδα της Κύπρου να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες πρόκρισης. Εισιτήρια πωλούνται στα ταμεία του γηπέδου προς 5€, για κάθε μέρα, και η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν. Στην είσοδο οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ανατροπή και ήττα για τον Χρυσοχό από τον Ιλκέλ (2-3)

O πρώτος αγώνας της ημέρας ήταν δραματικός κρίθηκε στα πέντε σετ και είχε χρονική διάρκεια 3 ώρες και 20 λεπτά και βρήκε νικητή τον Τσεμ Ιλκέλ με 3-2 σετ.

Ο Πέτρος Χρυσοχός έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ. Στο πρώτο από αυτά, οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το τάι μπρέικ εκεί όπου ο Κύπριος αντισφαιριστής φάνηκε πιο σίγουρος και το κέρδισε με 7-4.

Στο δεύτερο σετ ο Ιλκέλ έγινε ο πρώτος που πέτυχε μπρέικ στον αγώνα, και προηγήθηκε με 3-1. Ωστόσο μέχρι το τέλος του σετ ο Χρυσοχός επικράτησε ολοκληρωτικά κερδίζοντας το με 6-3.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε με απρόσμενο τρόπο στη συνέχεια. Ο Ιλκέλ ανέβασε την απόδοση του, και ο Χρυσοχός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 0-4 και παρά την προσπάθεια να επιστρέψει στο σετ, και να τελειώσει τον αγώνα το έχασε με 3-6. Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο για τον Τούρκο, αφού ο Χρυσοχός δεν μπορούσε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να τελειώσει πολύ γρήγορα με 6-0.

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ, όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Χρυσοχό. Προηγήθηκε με 3-0 και είχε την ευκαιρία να φτάσει και σε δεύτερο μπρέικ. Ο Ιλκέλ έσωσε το γκέιμ, και ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 5-4. Έκλεισε την αναμέτρηση με μπρέικ κερδίζοντας το πέμπτο σετ με 6-4 και τον αγώνα με 3-2.
«Κάναμε πολλά λάθη που δεν έπρεπε. Ειδικά στο σερβίς δεν ήμαστε καλά σήμερα, και από κάποια στιγμή και μετά ανέβηκε πολύ ο αντίπαλος. Δυστυχώς χάσαμε ένα παιγνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε» δήλωσε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου.

Από την πλευρά του ο κάπτεν της Τουρκική ομάδαε Χαλούκ Ακκουγιούν σε ερώτηση για το τι έφερε αυτή την ανατροπή είπε : «Ο Τσεμ (Ιλκέλ), ήταν πολύ νευρικός. Είχε χάσει δύο φορές από τον Χρυσοχό και αυτό του έφερε άγχος. Στο τέλος του 2ου σετ, του ζήτησα απλά να χαλαρώσει, να χαμογελάσει και να απολαύσει τον αγώνα».

Άγγιξε το θαύμα ο Μενέλαος Ευσταθίου (2-3)

O αγώνας του Μενέλου Ευσταθίου με τον Μαρσέλ Ιλχάν είχε πριν το ξεκίνημα του ξεκάθαρο φαβορί. Ο Τούρκος αντισφαιριστής Νο239 ATP, θεωρητικά θα έπρεπε να περάσει ένα εύκολο απόγευμα απένταντι στον 18χρονο Μενέλαο Ευσταθίου. Στο γήπεδο όμως χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν για να καταφέρει να ανατρέψει το αρχικό 2-0 που βρέθηκε να χάνει, για να φτάσει και αυτός σε μια δραματική νίκη με 2-3 ύστερααπό 3 ώρες και 33 λεπτά. Αιτία για όλα αυτά η εκπληκτική εμφάνιση του Κύπριου αντισφαιριστή που τον αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσο, και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη.

Ο Μενέλαος Ευσταθίου ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και κέρδισε το πρώτο σετ με 7-5, ένα σετ στο οποίο δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ. Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν στο δεύτερο σετ, στο οποίο παίζοντας εκπληκτικό τένις, καθήλωσε τον μεγάλο του αντίπαλο κερδίζοντας άνετα με 6-1.

Το ξεκίνημα του τρίτου σετ δεν έδειξε κάτι διαφορετικό. Ο Ευσταθίου προηγήθηκε με μπρέικ 2-0 αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Ιλχάν ανέβασε κατά πολύ την απόδοση του και ο αγώνας έγινε εξαιρετικά αμφίρροπος. Το τρίτο σετ κατέληξε στον Τούρκο αντισφαιριστή με 4-6.

Στο 4ο σετ ο Ευσταθίου είχε εκ νέου ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Οδήγησε το σετ στο τάι- μπρέικ, αλλά και πάλι το έχασε στις λεπτομέρειες με 7-5 και το σετ με 7-6.

Το τέλος της μέρας ήταν το ίδιο με τον πρώτο αγώνα. Οι δύο αντισφαιριστές έφτασαν στο 4-4 και έψαχαν το μπρέικ που θα δώσει τη νίκη. Στο σημείο αυτό ο Ιλχάν έδειξε την εμπειρία του, και κέρδισε πολύ δύσκολους πόντους για να κατακτήσει τελικά το σετ με 4-6, και τον αγώνα με 2-3 σετ.

«Ο Μέλιος έπαιξε εξαιρετικά ειδικά στα πρώτα δύο σετ. Για αυτού του επιπέδου τον αγώνα θεωρώ ότι ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Στις λεπτομέρειες χάσαμε και το τέταρτο σετ με 7-6 στο τάι-μπρέικ. Το πέμπτο σετ ο Ιλχάν σέρβιρε πολύ καλά και δεν μας έδωσε ευκαιρίες. Μοιραία κάποια στιγμή μίλησε η εμπειρία του και αυτό έγινε στο τέλος του αγώνα» ανέφερε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρη Ηροδότου.

Ως μη αναμενόμενη χαρακτήρισε την εξέλιξη του αγώνα ο Χαλούκ Ακκουγιούν : «Δεν περίμενα να έχει τόσα προβλήματα ο Μαρσέλ Ιλχάν. Στα πρώτα δύο σετ δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα. Έπαιξε πολύ καλά ο Κύπριος αντισφαιριστής τον οποίο δεν γνωρίζαμε. Ευτυχώς ξεπέρασε κάποιους πόνους στα πόδια και τη μέση και επέστρεψε στον αγώνα».

 

Το πλήρες πρόγραμμα των πέντε συναντήσεων έχει ως εξής :

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου
Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Τσεμ Ιλκέλ (Tur) 2-3 (7-6[4], 6-3, 3-6, 0-6, 4-6)
Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Μαρσέλ Ιλχάν (Tur) 2-3 (7-5, 6-1, 4-6, 6-7[5], 4-6

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 12.00μ. (Διπλό)
Πέτρος Χρυσοχός / Ελευθέριος Νέος (Cyp) Vs Αλτούκ Τσελικμπιλέκ / Ανίλ Γιουκσέλ (Tur)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 11.00π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)
Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Μαρσέλ Ιλχάν (Tur)
Ακολουθεί :
Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Τσεμ Ιλκέλ (Tur)

Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από την Cytavision στο κανάλι CytavisionSports4

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X
X