ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολοκλήρώνεται το Cyprus F1 Futures $10.000 - Εντυπωσίασε ο Μενέλαος Ευσταθίου

Με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών συνεχίζεται το Σάββατο το Cyprus Men’s F1 Futures που διοργανώνει και φέτος η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ). Το διεθνές επαγγελματικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Τένις θα μοιράσει στους νικητές χρηματικά βραβεία $10000.

Στους ημιτελικούς θα τεθούν αντιμέτωποι οι Λούκας Μίντλερ (Aus) Vs Ομάρ Σαλμάν (Bel) και οι Ντέιβιντ Πόλτζακ (Cze) Vs Βιτ Κόπριβα. Και οι δύο αγώνες θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Κεντρικό γήπεδο του Εθνικού Κέντρου Τένις και θα αρχίσει επίσης στις 10.00.
Την Παρασκευή διεξήχθη ο τελικός του Διπλού που βρήκε νικητές τους Ασκ Φρέντρικ (Nor) και Ομάρ Σαλμάν (Bel) που νίκησαν ύστερα από αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες του τρίτου σετ, τους Αυστριακούς Πασκάλ Μπρούνερ και Λούκας Μίντλερ 2-1 (4-6,7-5,[10-8]).

Στο Cyprus F1 Futures έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 18 χώρες. Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου, το ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, και οι μπάλες Wilson.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου το Cyprus F2 Futures (21-27/11), και ο κύκλος θα κλείσει με το Cyprus F3 Futures, που θα διοργανώσει η Ακαδημία Ηροδότου (28/11-4/12).

Εντυπωσίασε ο Μενέλαος Ευσταθίου

Από Κυπριακής πλευράς ο Μενέλαος Ευσταθίου έκλεψε την παράσταση με τις δύο νίκες που σημείωσε, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, κερδίζοντας παράλληλα τους πρώτους δύο βαθμούς της καριέρας του, στην Παγκόσμια κατάταξη της ATP. Συμμετέχοντας με wild card στο κυρίως ταμπλό ο 18χρονος Κύπριος αντισφαιριστής νίκησε στον πρώτο γύρο τον Ισραηλινό Γιαννάι Μπαρκάϊ με 2-0 (6-0, 7-5), ενώ στον β΄ γύρο ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση απέκλεισε και τον Βρετανό Νέιλ Πόφλεϊ με 2-0 (6-4,6-3) έναν πολύ έμπειρο 26χρονο αντισφαιριστή με πολλά χρόνια επαγγελματικού τένις στην καριέρα του που βρισκόταν στο Νο4 του ταμπλό. Στον προημιτελικό αποκλείστηκε από τον Ντέιβιντ Πόλτζακ (No8) αφού έχασε με 2-0 (6-2, 6-1)

Ο Μενέλαος Ευσταθίου ξεκίνησε να προπονείται σε ηλικία πέντε ετών στον Ο.Α.Αμμοχώστου και από το 2014 βρίσκεται στην Ακαδημία Ηροδότου. Θεωρείται μεγάλο ταλέντο, δεξιόχειρας με δύο χέρια στο backhand, παίζει κυρίως από τη βασική γραμμή, με καλό σερβίς και τα τελευταία χρόνια είχε ραγδαία εξέλιξη. Προπονείται έξι φορές την εβδομάδα ανά τρίωρο, εκ των οποίων η μία προπόνηση είναι στο Εθνικό Κέντρο Τένις με το κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας. Αναμένεται να είναι ένας από τους αντισφαιριστές που θα συγκροτήσουν την Εθνική ομάδα Ντέιβις Καπ για τους αγώνες με αντίπαλο την Τουρκία από 3-5 Φεβρουαρίου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 160η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εφήβων και στο άμεσο πρόγραμμα του είναι να συμμετάσχει τον επόμενο Ιανουάριο στο Αυστραλιανό Όπεν Εφήβων. Δικαιούται και το 2017 να αγωνιστεί ως Έφηβος, κάτι που αναμένεται να τον βάλει μέσα στους πρώτους 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν οι μόνοι Κύπριοι τενίστες που πέτυχαν να βρεθούν κάτω από την 100η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης Εφήβων ήταν οι Μάρκος Παγδατής και πρόσφατα ο Πέτρος Χρυσοχός.


Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X
X