ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Το μέλλον και ο παλιός

Πρώτες εμπειρίες για Χριστοφή, Δημητριάδη και τρίτη συμμετοχή για Χαντίρι

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (απεσταλμένος ΕΑΚ)

Την Τετάρτη (8/8/18) το πρωί η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές στις προκριματικές σειρές των αγωνισμάτων τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Και οι τρεις αθλητές μας έφτασαν στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας (6/8/18) και όπως ήταν λογικό την Τρίτη το πρωί πήγαν για προπόνηση, ξεμούδιασμα και ξεκαθάρισμα… πλάνου για τη δύσκολη προσπάθειά τους. Από αυτούς οι δύο αποτελούν το μέλλον του κυπριακού στίβου και λαμβάνουν μέρος στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με πρόσκληση, ύστερα από επιτυχείς ενέργειες της ΚΟΕΑΣ. Πρόκειται για τη Ναταλία Χριστοφή (100μ. εμπόδια) και τον Παΐσιο Δημητριάδη (200μ.), ενώ ο τρίτος της σχετικής παρέας είναι ένας έμπειρος αθλητής μας, ο Αμίν Χαντίρι, ο οποίος θα λάβει μέρος σε ένα πάρα πολύ δύσκολο αγώνισμα, τα 1.500μ.

Στις 11:10 το πρωί (ώρα Κύπρου) θα αρχίσουν οι τρεις προκριματικές σειρές των 100μ. με εμπόδια γυναικών, με τη συμμετοχή 19 αθλητριών. Από κάθε σειρά θα περάσουν στα ημιτελικά οι τρεις πρώτες και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Η Ναταλία Χριστοφή αγωνίζεται στη δεύτερη σειρά (τρίτο διάδρομο), δίπλα από την Ελισάβετ Πεσιρίδου και το βασικό ζητούμενο για την ίδια είναι να βελτιώσει το ατομικό της 13.36 και ό,τι γίνει, αφού υπολείπεται σε χρόνο όλων των άλλων αθλητριών.

Τα προκριματικά των 200μ. είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν στις 11:50 (ώρα Κύπρου), με τη διεξαγωγή τεσσάρων σειρών, σε σύνολο 30 αθλητών. Από τις τέσσερις σειρές θα περάσουν στα ημιτελικά οι τρεις πρώτοι εκάστης και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Ο Παΐσιος Δημητριάδης τοποθετήθηκε στην τελευταία σειρά, στον δεύτερο διάδρομο, δίπλα από τον Παναγιώτη Τριβιζά και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ατομικής του επίδοσης (20.98), αφού είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει στα ημιτελικά, καθώς κατέρχεται στους αγώνες με τον δεύτερο χειρότερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα 1.500μ., θα διεξαχθούν τρεις προκριματικές σειρές, με συμμετοχή 34 αθλητών. Από αυτές θα συμπληρώσουν τη 12άδα του τελικού οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και οι 3 καλύτεροι χρόνοι. Ο 30χρονος Αμίν Χαντίρι, στην τρίτη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θέλει το κάτι παραπάνω από την 25η θέση του Άμστερνταμ. Το 3:39.56 που πέτυχε φέτος δεν του εξασφαλίζει πρόκριση, αλλά επειδή τα 1.500μ. είναι κούρσα τακτικής, θα πρέπει να τρέξει έξυπνα και να παραμείνει μέχρι τέλους κοντά στους πρωτοπόρους, κυνηγώντας την έκπληξη. Ο Χαντίρι θα τρέξει στη δεύτερη προκριματική σειρά, η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 13:15 (ώρα Κύπρου).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X