ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έγραψε ιστορία η Αρτυματά με χρυσό στα 400μ

Η Κυπριακή αποστολή στην Ταραγόνα πανηγυρίζει το τρίτο χρυσό μετάλλιο, που ανεβάζει σε πέντε τη συνολική συγκομιδή μεταλλίων στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, ύστερα από την εκπληκτική παρουσία της Ελένης Αρτυματά στον τελικό των 400μ.

Η 32χρονη αθλήτρια του ΓΣΕ, συνέτριψε την δική της παγκύπρια επίδοση, και με χρόνο 51.19 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, δίνοντας συνέχεια στην δική της χρυσή παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες, και καταγράφοντας παράλληλα ιστορικά ρεκόρ για τις όλες τις διαχρονικές κυπριακές συμμετοχές από το 1983 όταν η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Η Αρτυματά έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις. Είχαν προηγηθεί τα χρυσά το 2009 στην Αλμερία, και το 2013 στην Μερσίνα και στις δύο περιπτώσεις στα 200μ.

Έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε έξι συνολικά μετάλλια για την Κύπρο. Πέραν των χρυσών που προαναφέρθηκαν κατέκτησε επίσης ένα αργυρό στην σκυταλοδρομία 4Χ100 στη Μερσίνα, και δύο χάλκινα στα 100μ. στην Αλμερία και στην Μερσίνα.

Έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε μετάλλια σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα, στα 100μ., 200μ, 4Χ100 και τώρα στα 400μ.

Όλες αυτές οι επιτυχίες αναδεικνύουν το σπάνιο ταλέντο της και τις διαχρονικές επιτυχίες, και την κατατάσσουν στην κορυφή του κυπριακού γυναικείου στίβου. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει και ευχαριστεί την Ελένη Αρτυματά για την προσφορά της στον Κυπριακό αθλητισμό, όπως επίσης, τον προπονητή της Αντώνη Γιαννουλάκη, και την ΚΟΕΑΣ.

Δελτίο τύπου ΚΟΕ

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X