ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νέο παγκύπριο ρεκόρ εφήβων ο Γενεθλής!

Το μέλλον του ανήκει!

Με μια απίστευτη βολή στα 55.67 ο νεαρός Χριστόφορς Γενεθλή του ΓΣΟ έσπασε το δικό του ρεκόρ εφήβων με αντρικό δίσκο (2kg). Το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ο ίδιος από τον περασμένο Μάρτιο και ήταν στα 53.77. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η διαφορά είναι μεγάλη και το μέλλον ανήκει στον νεαρό.

Η ιστοσελίδα μας 24sports.com.cy επικοινώνησε με τον προπονητή του νεαρού Χριστόφορου, Κωνσταντίνο Σταύρου.

Αναλυτικά:

Για τη βολή: «Εξαιρετική βολή. Το 55.67 είναι μια τεράστια επίδοση και πλέον μιλούμε για αντρικό επίπεδο. Μάλιστα η βολή αυτή ίσως είναι μέσα στις 5 καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στην κατηγορία των εφήβων με αντρικό δίσκο (2kg).

Για τις προοπτικές του: «Ο Χριστόφορος έχει μεγάλες προοπτικές. Ο δρόμος που χάραξε ο Παρέλης είναι εκεί και με σκληρή δουλειά ο Χριστόφορος μπορεί να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Έχει όλα τα φόντα όμως χρειάζεται πολύ σκληρή και μεθοδευμένη δουλειά».

Επόμενος στόχος: «Η επόμενη διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος ο Χριστόφορος είναι το Πανευρωπαϊκό εφήβων στο Κροσέτο της Ιταλίας. Εκεί ο Χριστόφορος θα ρίξει με τον εφηβικό δίσκο και ο στόχος είναι να κάνει μια βολή πάνω από 60 μέτρα και να μπει στα μετάλλια».

Για τις θυσίες που απαιτούνται: «Είναι δύσκολο. Χρειάζονται πολλές θυσίες και υπάρχει και ο στρατός. Υπάρχει ένα πρόβλημα με όσους δεν είναι από Λευκωσία καθώς ο λόχος αθλητών βρίσκεται στην Λευκωσία και δεν βολεύει καθόλου, όσους είναι από άλλες πόλεις. Έτσι ο Χριστόφορος έμεινε στη Λεμεσό και παρά το γεγονός πως έχει ευκολίες για τις προπονήσεις, έχει και τα νούμερα του στρατού. Δεν είναι εύκολο να βγάζεις σκοπιά 2-4 το χάραμα και μετά να έχεις και 4 ώρες προπόνησης το πρωί. Απαιτεί θυσίες και ο Χριστόφορος τα πάλεψε αρκετά».

Γενικά για τη δισκοβολία: «Στη δισκοβολία το επίπεδο έχει ανεβεί. Υπάρχουν 3-4 δισκοβόλοι που μπορούν να φτάσουν το επίπεδο του Παρέλη και αυτό είναι καλό για τον Χριστόφορο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πάντα είναι θετικό για τους αθλητές».

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση