ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 12ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου 2018 θα διεξαχθεί ο 12ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, η πιο μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου, όπου φέτος μετείχαν 15.000 δρομείς. Το παράθυρο για εγγραφές στις έξι διαφορετικές κούρσες του αγώνα έχει ανοίξει εδώ και δέκα μέρες. Μάλιστα καταρρίφθηκε και το πρώτο ρεκόρ, αφού οι συμμετοχές την πρώτη εβδομάδα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο άλλων χρόνων.

Σε όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2017, προσφέρεται έκπτωση ύψους 40% επί του αντιτίμου, κάτι που μεταφράζεται σε €36 για το Μαραθώνιο, €27 για τον Ημιμαραθώνιο και €18 για τους δρόμους 5χλμ και 10χλμ.

Οι συμμετέχοντες στον  αγώνα μπορούν να επωφεληθούν επίσης από ειδικά πακέτα για δρομείς αλλά και για συλλόγους δρομέων, που θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Σημειώθηκαν νέες επιδόσεις
O ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ προσελκύει δρομείς από πέραν των 60 χωρών, οι οποίοι τον επιλέγουν για την όμορφη διαδρομή παράλληλα με τη θάλασσα, τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας (επίπεδη διαδρομή) που ευνοεί τις καλές επιδόσεις, την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία και τα ψηλά οργανωτικά στάνταρ, με τις σημαντικές παροχές και διευκολύνσεις προς τους αθλητές. Στη φετινή διοργάνωση πολλοί αθλητές σημείωσαν ατομικές επιδόσεις, ενώ ρεκόρ διαδρομής επιτεύχθηκαν στον Ημιμαραθώνιο, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Μια διαδρομή για τον καθένα
Οι διοργανωτές δουλεύουν ήδη για τον 12ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, με στόχο να προσφέρουν μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη διοργάνωση, εισάγοντας νέα στοιχεία που θα ενθουσιάσουν, στηριζόμενοι στην ανατροφοδότηση από τους διαγωνιζόμενους. O ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ έχει μια διαδρομή για τον καθένα, αφού πέραν του Μαραθωνίου των 42.195 μέτρων και του Ημιμαραθωνίου, υπάρχουν η Petrolina Energy Race 10χλμ, City Race 5χλμ και PrimeTel Εταιρικός Δρόμος 5ΧΛΜ αλλά και Andrey & Julia Dashin’s Foundation 1χλμ Δρόμος Νεολαίας.

Ο 12ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα είναι ο δεύτερος με διήμερη διάρκεια, κάτι που πρώτη φορά δοκιμάστηκε φέτος, με απόλυτη επιτυχία. Η επέκταση διάρκειας της διοργάνωσης είχε ως αποτέλεσμα ποιοτικά αναβαθμισμένους δρόμους αλλά και περισσότερες παράλληλες δράσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την παραμονή του αγώνα και συνεχίστηκαν και μετά τον τερματισμό, με το Guaba after-party, μετατρέποντας έτσι τη διοργάνωση σε μια μεγάλη γιορτή, τόσο για τους Κύπριους όσο και για τους ξένους επισκέπτες.

«Να κτίσουμε στη φετινή επιτυχία»
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ήδη πάρει πολλές συμμετοχές για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ του 2018, σε μόλις μια εβδομάδα. Αυτό φυσικά πιστώνεται στη φετινή διοργάνωση, που ήταν απόλυτα επιτυχημένη, προσελκύοντας δρομείς από δεκάδες χώρες. Πολλοί δεν ήρθαν μόνο για να τρέξουν εδώ, αλλά και για να απολαύσουν τον καλό καιρό, το φαγητό, τις παραλίες και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, στοιχεία που αναγάγουν τη Λεμεσό σε ιδανικό προορισμό για ένα διεθνή αγώνα δρόμου» εξηγεί ο υπεύθυνος ανάπτυξης εργασιών της διοργάνωσης κ. Αντρέας Σπύρου και προσθέτει πως «οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει με έκπτωση 40% για όσους εγγραφούν μέχρι και τον Οκτώβριο. Θέλουμε να κτίσουμε πάνω στη φετινή επιτυχή διοργάνωση, για να προσφέρουμε του χρόνου άλλη μια γιορτή του αθλητισμού».

Τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ του 2017 κέρδισαν ο Κενυάτης Edwin Kiprop Kiyeng σε 2:15:04 και η συμπατριώτισσά του Gladys Jepkurui Biwott (2:40:41). Τα ρεκόρ διαδρομής έχουν ο οι Moses Kibet με 2:13:29 και Natalia Sergeeva με 2:38:56, από Κένυα και Ρωσία αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.limassolmarathon.com. Καθημερινά νέα γύρω από τη διοργάνωση στο www.facebook.com/limassolmarathon και στο Twitter μέσω του @RunLimassol.

Δελτίο τύπου

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X