ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι αποφάσεις της συνεδρίας

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου σε τακτική συνεδρία στην οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και λήφθηκαν αποφάσεις για ενέργειες που αφορούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Κατά τη συνεδρία έγινε ενημέρωση και εγκρίθηκαν οι αριθμητικές συμμετοχές στους αγώνες τους οποίους θα συμμετάσχει η ΚΟΕ το 2017 και είναι οι 17οι ΑΜΚΕ (Σαν Μαρίνο), οι 6οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων (Μπαχάμες) και το 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (Ουγγαρία).
 
Ειδικότερα για τους ΑΜΚΕ που θα πραγματοποιηθούν από 29 Μαΐου – 3 Ιουνίου, η Κύπρος θα συμμετάσχει με πλήρη αποστολή και συμμετοχή στα έντεκα από τα δώδεκα αθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος (εξαιρουμένου του Bowls). Οι αριθμητικές δηλώσεις περιλαμβάνουν συνολικά 141 αθλητές/τριες.
 
Επόμενες δραστηριότητες

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο για τις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα και το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του αμέσως επόμενου διαστήματος που περιλαμβάνει την Ημερίδα για τη Γυναίκα στις 22 Μαρτίου, την εκδήλωση προς τιμήν τους τέως Προέδρου της ΚΟΕ Επιτ. Καθ. Ουράνιου Μ. Ιωαννίδη στις 4 Απριλίου, και το Μαθητικό Συνέδριο “Πιέρ ντε Κουμπερτέν” στις 6 Απριλίου.

Λειτουργία ΚΟΕ

Κατά τη συνεδρία έγινε δεκτή εισήγηση για διαμόρφωση κανονισμών λειτουργίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου, και εγκρίθηκε να εφαρμοστούν κανονισμοί λειτουργίας του προσωπικού, ύστερα από μελέτη εξειδικευμένου γραφείου.
 
Έγινε επίσης εισήγηση για το πλάνο του Χορηγικού προγράμματος που θα αναλάβει η επιτροπή Μάρκετινγκ, και εγκρίθηκε η διαδικασία που θα διέπει την προκήρυξη και κατακύρωση προσφορών. Οι υποεπιτροπές της ΚΟΕ, θα ονομάζονται «Ομάδες Εργασίας», θα είναι ολιγομελείς, και αποφασίστηκε να λειτουργήσουν άμεσα αυτές των Προσφορών, Προσωπικού και Προβολής & Μάρκετινγκ. Όσον αφορά άλλα θέματα που ενδέχεται να προκύπτουν θα τα επιλαμβάνονται Ad Hoc επιτροπές.
 
Αποφασίστηκε επίσης να μελετηθεί η εισήγηση και οι οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για εφαρμογή επιχειρηματικού σχεδίου δράσης της ΚΟΕ μεσοπρόθεσμης διάρκειας.
 
Διεθνής εκπροσώπηση

Στον τομέα της Διεθνούς εκπροσώπησης, αποφασίστηκε η συμμετοχή στο «Olympic Marketing Seminar» που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι από 3-5 Μαΐου στο οποίο την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου.
 
Η ΚΟΕ θα εκπροσωπηθεί επίσης στη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για Μέλη Ολυμπιακών Επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπία από 7-12 Μαΐου, από το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώργο Παπαγεωργίου.
 
Η ΚΟΕ αποφάσισε να τιμήσει τον Ρομάν Σταρίκοβιτς, οποίος συμμετείχε και τερμάτισε στο φετινό Ράλι Ντακάρ με την Κυπριακή σημαία. Ο Ρωσικής καταγωγής οδηγός, είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και έχει αποκτήσει την Κυπριακή υπηκοότητα.

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση