ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Με 19 τερματισμούς στην Αθήνα

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου διεξήχθη ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών, με  συμμετοχή πέραν των 50.000 αθλητών από 105 χώρες, αριθμός ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε δυναμικό παρών στους δρόμους της Μητέρας Πατρίδας, αφού εκπροσωπήθηκε από 19 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις.

Ο Υπεύθυνος του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ/Διατροφολόγος του Σωματείου Χρυσόστομος Ηλιάδης και ο προπονητής Λεωνίδας Ιωάννου ηγήθηκαν της αποστολής, ενώ συνοδός ήταν η Ανθή Μουρατίδου Σίμωνος.

Στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων, με αφετηρία το Ζάππειο και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, έλαβαν μέρος οι Αντρέας Ανατολίτης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Αντώνης  Αντωνίου, Λεωνίδας (Λίνος) Μαραγκός, Χαρά Σαββίδη και Θάλεια Παναγή, ενώ στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων έτρεξε ο Ρένος Γεωργίου. Όλοι οι δρομείς μας είχαν εξαιρετική παρουσία και κάποιοι εξ αυτών πέτυχαν προσωπική επίδοση.

Στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου, απόστασης 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα, με αφετηρία την περιοχή του Μαραθώνα και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο Στάδιο συμμετείχαν  12 δρομείς του ΑΠΟΕΛ.  Πρόκειται για τους Σίμων Σίμωνος, Μάριο Αλεξάνδρου, Πάνο Γεωργιάδη, Θέμη Καλογέρη, Χρυσόστομο Ηλιάδη,  Αντρέα Θεμιστοκλέους, Λούη Βαλιαντή, Τάσο Τσερώνη, Δημήτρη Δημητρίου, Μάριο Γεωργίου, Πάνο Εργατούδη και Κωνσταντίνο Σαλίδη.

Οι Σίμων Σίμωνος, Μάριος Αλεξάνδρου, Πάνος Γεωργιάδης και Θέμης Καλογέρης έτρεξαν για πρώτη φορά την απόσταση και στέφθηκαν επίσημα Μαραθωνοδρόμοι. Οι τέσσερεις δρομείς επέλεξαν έναν πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο Μαραθώνιο για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Οι υπόλοιποι οχτώ δρομείς θεωρούνται πλέον έμπειροι της συγκεκριμένης απόστασης, ενώ ορισμένοι έτρεξαν για τρίτη φορά στον συμβολικό αυτό αγώνα. 

Σημαντική επιτυχία για τον Χρυσόστομο Ηλιάδη, ο οποίος μείωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του και βρίσκεται αρκετά κοντά στο εκπληκτικό όριο των τριών ωρών. Οι Θεμιστοκλέους, Γεωργίου και Δημητρίου σημείωσαν προσωπικά ρεκόρ, ενώ οι Βαλιαντής και Εργατούδης, παρά τις δυσκολίες λόγω τραυματισμού κατάφεραν και τερμάτισαν με πολύ καλούς χρόνους.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι Κωνσταντίνος Σαλίδης και Τάσος Τσερώνης. Ο πρώτος ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τα όρια του και ολοκλήρωσε με ένα κλαδί ελιάς από τον ελαιώνα του Μαραθώνα τη διαδρομή. Εκείνο όμως, που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση σε όλο τους συμμετέχοντες και θεατές, ήταν η βοήθεια που πρόσφερε στα τελευταία στάδια του αγώνα σ’ έναν συναθλητή του με κινητικά προβλήματα.  

Ο  Τάσος Τσερώνης αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στα μέσα της διαδρομής, ωστόσο έσφιξε τα δόντια και ολοκλήρωσε τον αγώνα. Ο Ελλαδίτης δρομέας ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα στους συναθλητές του ότι ήθελε να τιμήσει τον ιστορικό αγώνα και το θρυλικό έμβλημα που εκπροσωπεί.

Θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό από την παρουσία των δρομέων του ΑΠΟΕΛ στον Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Τρέξε και εσύ με τη γαλαζοκίτρινη

Το τμήμα δρομέων του ΑΠΟΕΛ είναι ένα καθαρά ερασιτεχνικό μη ανταγωνιστικό τμήμα. Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τμήμα Δρομέων του Σωματείου μας μπορούν να επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο  22-210333 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-16:00).

Θερμές ευχαριστίες στην ιστοσελίδα www.sport-supporter.net και τον προπονητή Λεωνίδα Ιωάννου για την στήριξη που παρέχει στο τμήμα δρομέων ΑΠΟΕΛ.

Σωματείο ΑΠΟΕΛ

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X