ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

6ος στον τελικό!

Ένα μήνα μετά την 8η θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο Απόστολος Παρέλλης πρόσθεσε άλλη μια επιτυχία στο βιογραφικό του

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου η καλύτερη χρονιά της αγωνιστικής καριέρας του Απόστολου Παρέλλη, με την εξαιρετική 6η θέση στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες. Ο Κύπριος δισκοβόλος είχε καλύτερη βολή στα 62.28μ. στη βελγική πρωτεύουσα, παίρνοντας έτσι την 6η θέση ανάμεσα στους εννιά φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Στον τελικό του Diamond League ο Παρέλλης έκανε τρεις βολές, στα 61.27μ., 62.28μ. και 61.37μ. Με την ολοκλήρωση της σεζόν του 2016, ο αθλητής του ΓΣΠ μάζεψε τέσσερις βαθμούς στην κούρσα του Diamond League, που τον έφερε στην 8η θέση στο σύνολο. Το διαμάντι πήγε στον Πολωνό αργυρό Ολυμπιονίκη Πιοτρ Μαλακόφσκι.

«Ήταν η πιο γεμάτη χρονιά, απ΄ όλες τις πλευρές. Δούλεψα σκληρά για να φέρω αυτά τα αποτελέσματα το 2016 και είμαι πανευτυχής που με το τέλος της σεζόν, μπορώ να πω ότι πετύχαμε σε όλους τους τομείς. Τώρα θα ξεκουραστώ, επειδή το 2017 έχω επίσης μεγάλες προκλήσεις μπροστά μου», δήλωσε ο Απόστολος Παρέλλης, λίγο μετά το τέλος του αγώνα στις Βρυξέλλες.

Την προσπάθεια του Παρέλλη στηρίζουν οι χορηγοί του, ΟΠΑΠ Κύπρου, Nike, Sci-MX και EshopforSports.com, ενώ δίπλα στον 31χρονο Κύπριο δισκοβόλο βρίσκονται επίσης ο ΚΟΑ και η ΚΟΕ, η ΚΟΕΑΣ και ο ΓΣΠ.

«Ενθουσιασμένος για το στίβο»
Τον Αύγουστο ο Παρέλλης πήρε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο την αδικία του 2012 όταν είχε πάρει τη 13η θέση στο Λονδίνο. Μάλιστα, η 8η θέση στο Ρίο αποτελούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή το ψηλότερο πλασάρισμα σε Ολυμπιακούς από αθλητή στίβου που εκπροσωπούσε την Κύπρο. Λίγες μέρες μετά οι Κυριάκος Ιωάννου και Μίλαν Τραΐκοβιτς διατήρησαν ψηλά τον κυπριακό  στίβο. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την παρουσία του κυπριακού στίβου στο Ρίο», μας είπε ο Παρέλλης και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για τον Κυριάκο και τον Μίλαν, δύο φίλους μου, που τα πήγαν φανταστικά με τα ψηλά πλασαρίσματα στους τελικούς. Είναι πολύ σημαντικό που ο κυπριακός στίβος έκανε αυτές τις επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μεγάλη βολή στην Ιταλία
Τρεις μέρες πριν το Diamond League στις Βρυξέλλες, συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Παρέλλης αγωνίστηκε σε διεθνές μίτινγκ στην ιταλική πόλη Rovereto. Εκεί είχε εξαιρετική παρουσία, παίρνοντας τη 2η θέση με βολή 64.29μ., πίσω από το 64.62μ. του Μάρτιν Κούπερ. Μάλιστα ο Κύπριος ήταν πρώτος μέχρι την 6η βολή, ενώ είχε συνολικά καλύτερες βολές από τον Εσθονό, αφού πέρα από το 64.29μ., έριξε επίσης το δίσκο στα 59.33μ., 62.75μ., 63.73μ., 62.31μ. και 62.70μ. «Το διεθνές μίτινγκ στην Ιταλία με ξάφνιασε ευχάριστα. Ένα σχεδόν μήνα μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο και ακόμα είχα τις δυνάμεις και την κατάλληλη φόρμα να κάνω βολές πάνω από τα 64 μέτρα», σχολίασε ο Απόστολος.

Πλέον, σειρά παίρνει η σεζόν του 2017. Αφού ξεκουραστεί για λίγες εβδομάδες, ακολούθως ο Παρέλλης θα ξεκινήσει προετοιμασία για τη χρονιά, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο και τους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα.

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση